Naisten edustus luottavaisena uuteen kauteen

08/31/2021 - 18:07

Naiset edustus

”Joukkue on naulannut runkosarjan tavoitteeksi sijat 1-2, joilla pelit jatkuisi sitten playoff karsinnoilla. Joukkueen sisällä on myös vahva usko siihen, että tämä on mahdollista ja työtä tehdään päivittäin tavoitteen saavuttamiseksi.” Näin alkavaa kautta ja joukkueen tavoitetta linjaa päävalmentaja Saavalainen.

Naisten edustusjoukkueen kausi alkaa Suomen Cupin 2. kierroksen otteluilla 12.9. Tämä toinen kierros pelataan vielä turnausmuotoisesti ja tästä jatkoon menon jälkeen pelit jatkuvat yksittäisillä otteluilla. Naisten kotiturnaus siirtyi Ampparipesästä Uuraisten koulukeskukselle. Liiton pieni kömmähdys aikataulutuksessa ja lopulta pelipäivälle ei löytynyt Jyväskylästä enää vapaata pelipaikkaa. Vastaan Suomen Cupin avauspeleissä tulee joukkueet kolmikosta SBS Wirmo Akatemia, Sievin Sisu, Haukiputaan Heitto. F-liiga pamahtaa ampparittarien osalta käyntiin lauantaina 18.9. klo 13.30 Jyväskylän Monitoimitalolla, vastassa tuolloin Kuopion ylpeys Welhot.

Joukkueen runko säilyi, mukana uusia vahvistuksia

Joukkueen runko säilyi edellisen kauden jäljiltä samana, muutama pelaaja lähti opiskeluiden perässä muille paikkakunnille. Lopulta naisten edustuksella taisi kuitenkin ovi käydä sisään- kuin ulospäin. Iina Autio palasi Sveitsin retkiltään, Katriina Louna tuli naisten kakkosjoukkueesta. F-liigan A-tasolta Emilia Troberg Tepsistä ja Iina Latvala EräViikingeistä pukevat ampparipaidan alkavalla kaudella päälleen. Muitakin tulijoita oli ja joukkueen vahvuus onkin tällä hetkellä 2+23 pelaajaa. Näistä tosin vahvoja otteita harjoituspeleissä esittänyt Janella Järvinen pitää vielä laskea pois, kun nuorelle pelaajalle ei poikkeuslupaa irronnut F-liiga peleihin. Janella kuitenkin treenaa myös naisten mukana ja pelaa T21-joukkueessa. ”Saadaan joka peliin 3 vahvaa ketjua ja pystytään pitämään rotaatiota yllä joukkueessa, niin päästään aina myös tuoreilla jaloilla peleihin. Kova kamppailu käydään joukkueen sisällä peliajasta minkä taas pitäisi heijastua erittäin laadukkaaseen tekemiseen harjoituksissa – hiukan heikompi jakso ja joku muu nappaa pelipaikan sulta, hirveästi ei ole kellään varaa löysätä tekemisen laadussa” kommentoi Saavalainen pelaajistoa ja pelaajien määrää.

Valmennuksessa vaihtuvuutta

Jos pelaajarunko pysyikin samana, niin valmennus menikin kertaheitolla uusiksi. Seppo Pulkkinen lähti Sveitsiä valloittamaan ja Saavalainen siirtyi päävalmentajan pestiin. Muille valmentajapaikoille löytyi omasta seurasta Jesse Järvinen ja Kirkkonummelta Rangersista Jussi Köpsi. Fysiikkavalmentajan pestiin löytyi lopulta Sohvi Petroff. Valmennuksessa on palaset kohdallaan ja työnjako selvä, taustoille kaivataan vielä lisää tekijöitä. Mikäli hauska harrastus hyvässä jengissä kiinnostaa, kannattaa ottaa yhteyttä päävalmentaja Saavalaiseen, kaikille halukkaille löytyy varmasti oman näköinen ja kokoinen pesti joukkueen taustoilta.

Ampparittaret kaudella 2021-2022:

Aro Kerttu
Aukee Heidi (A)
Autio Iina (C) (Floorball Riders, Sveitsi)
Halkola Vilma (SaiPa)
Hietikko Mariia
Hovila Venny (FBC Remix)
Hyvärinen Saimi
Järvinen Janella
Katalkin Siiri
Lahtinen Laura
Lapinkoski Noora (Blue Fox)
Latvala Iina (EräViikingit)
Louna Katriina (Naiset 2)
Luoma Elina
Lustig Jessica
Matilainen Tanja
Mäkinen Salla
Pelto-Arvo Roosa (A)
Peltokangas Maija
Peltola Noora
Stark Helmiina
Troberg Emilia (TPS)
Tuomisalo Milja
Virtanen Roosa
Väliaho Johanna

31.08.2021