M1: Toinen kiinnitys - matka jatkuu!

03/31/2013 - 13:37

Toiseen osaotteluun lähdettiin tilanteesta, jossa kotijoukkue Papas oli selkä seinää vasten ja vierailija O2 lähti pitämään ottelua niin pitkään tasaisena kuin vain mahdollista. Vastustajan varmasti yksi tärkeimmistä pelaajista, jyväskyläläisillekin tuttu Anssi Sirviö oli pudonnut sairastuvan puolelle, kun taas O2-Jyväskylä oli likimain parhaalla mahdollisella rosterilla liikenteessä. Vääntö oli tiukka, mutta O2 haki kuin hakikin kaivatun vierasvoiton Kajaanihallista lukemin 5-6(2-2,2-3,1-1).

Etukäteen kaavailtu Papasin alun rynnistys tapahtuikin täysin odotusten mukaisesti. Liukkaalla ja pomppuisella parketilla kotijoukkue oli selvästi paremmin pelissä sisällä, kuin vieraileva ampparilauma. Ottelun ensimmäistä maalia ei kuitenkaan tarvittu kauaa odotella, kun vihreäpaitainen Anssi Pyykkönen luikerteli kuin kyy konsanaan maalinkulmalle ja tuikkasi Papasin maalin karkumatkalle. Tästä vierasjoukkue ei paljoa hätkähtänyt, vaan maalinedustalla pomppineen irtokaran pussiin toimitti heti maalin jälkeisen vaihdon päätteeksi Anssi Huisman.

Ottelun kaava olikin puolivälin tienoille aikalailla sama: Papas karkasi maalin johtoon ja O2 kuittasi melko pian tasoihin. Tämä kaava toistui erän puolivälin jälkeen, kun Papasin Hannes Annolan kiertoranne löysi tien Seppo Ikosen selän taakse. Ookakkosen 2-2 -tasoitus olikin sitten vimosen päälle don’t blink –kamaa, kun ampparisentteri Henri Pitkänen jallitti keskialueella vastustajan pakin kahville, päästen puolittaiseen läpiajoon, jonka hän viimeisteli upealla ja tarkalla kudilla etutolpan ja takaraudan kautta. Tuomari oli tilanteessa hyvin sijoittunut ja osoitti aloitusta keskipisteelle. Ei tästä kauaakaan, kun vierasjoukkueelle tarjoutui saumat mennä ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon ylivoiman turvin. Pallo käytettiin jälleen takaraudassa, mutta tuomarilta jäi tällä kertaa tämä huomaamatta, joten ottelun ensimmäinen erä tasattiin lukemin 2-2.

Papas oli jälleen terävemmällä päällä toisen erän alkajaisiksi, kun hieman kyseenalaisesti Jukka Suomalaiselta pallon pois karvannut Pekka Sonninen siirsi kainuulaiset 3-2 karkumatkalle. Tämä tosin kuitattiin muutamia minuutteja myöhemmin, kun Anssi Huisman toi ottelun toisella maalillaan ampparit rinnalle. Ottelun momentum koettiinkin puolen välin krouvin kohdilla: Papas jälleen johtoon Kalle Keräsen toimesta, jonka jälkeen todella kardinaalisen vaihtovirheen seurauksena O2 joutui ensimmäistä kertaa alivoimalle. Vaaralliseksi tiedetty Papas-ylivoima saatiin pidettyä kuitenkin kurissa ja kuin kreivin aikaan juuri täysilukuiseksi tullut ampparilauma iski, kun kokenut maalitykki Vesa Hytönen piiskasi veskarille pahan, puolustajan jaloista lähteneen laukauksen verkon perukoille. Tästä 21 sekuntia ja oli jälleen Ookakkosen vuoro. Hyvin pelannut Papas-veskari Jarkko Hakkarainen ei saanut kesytettyä Simo Saarisen laukausta, vaan Ookakkosen ensimmäinen johtomaali oli tosiasia. Tauolle siis lukemissa 4-5.

Kolmanteen erään lähdettäessä O2 kadotti hetkellisesti otteensa pelistä ja valkopaidat pelasivatkin välillä täysin vastoin omaa pelisysteemiään. Keskialueen kuskailun johdosta Papasin monitoimimies Jani Lipsanen karvasi pallon ja runnoi väkisin pallon ampparimaaliin. Tilanteen ollessa 5-5, nähtiin vauhdikasta ja fyysistä salibandyä, tilanteita niin ikään molempiin päihin. Ottelun voittomaali olikin sitten sitä ns. playoff systeemiä parhaimmillaan. Pienen painostusjakson päätteeksi valkopaitojen Henri Pitkänen voitti itsellensä tilan laidasta, passasi keskustaan hyökkääjien avuksi tulleelle Jari Aromaalle, joka lämäsi suoraan syötöstä pallon Papasveskarin haarojen välistä verkon perukoille. Voittomaali aikaan 49.20! Moni olisi livevedossa rahansa menettänyt, sillä harva katsomossakaan uskoi tuon maalin jääneen ottelun viimeiseksi. Uhrautuvainen, fiksu oman pään pelaaminen ja laadukas maalivahtipeli Seppo Ikosen toimesta piti huolen siitä, ettei Papas päässyt edes 6vs5 pelissä kunnon tonteille. Summerin soidessa juhli ampparilauma divarikarsintojen puolen välin krouvia ja Papasin kohtalona oli aloittaa suunnitelmat kauden päätössaunaa varten.

Pelit ja vastustajat vähenevät. Amppareiden viimeinen vastus tuleekin tällä kertaa etelämmästä, aina aurinkoisesta Suomen Turusta. Päätepysäkki näkyy jo, mutta parhaimmat pelit ovat vielä edessä. Pelit jatkuvat Divarikarsinnan kolmannella kierroksella Länsirannikon ykköstä FBC Turkua vastaan, ja ensimmäinen ottelu pelataan ensi viikon lauantaina 6.4. klo 14 Monnarilla. Toinen ottelu on sunnuntaina Turussa, ja tarvittaessa kolmas seuraavana lauantaina taas Jyväskylässä. Kahdella voitolla nousee kaudeksi 2013-14 Divariin. FBC Turku hakkasi toisella kierroksella Tiikerit maanrakoon yhteismaalein 22-3, joten todella kovan vastustajan O2 saa vastaansa.

Tervetuloa sankoin joukoin lauantaina Monnarille tukemaan amppareita!