M2: Jämsänkoskelta saaliiksi nolla pistettä

10/30/2021 - 17:39

Ensimmäisessä turnauksessa koettujen niukkojen tappioiden katkerat tunnelmat olivat muistoja vain, kun hyväntuulinen ampparilauma suuntasi kauden toiseen turnaukseen Jämsänkosken Mäntykallion koululle. Vastassa tällä kertaa Jämsän ylpeys Kikka-74 sekä LV Jyväskylästä.

Miehet II - Kikka-74

Ensimmäiset minuutit ja tarkemmin ottaen ensimmäinen erä meni Amppareilta totutellessa totuttua pienempään askiin. Isännät napauttivatkin tästä hyödyn itselleen samantien ensimmäisessä erässä siirtyessä johtoon jo ajassa 1:37 Jori Järvisen lavasta. Maalissa urotöitä suoritti kerta toisensa jälkeen Aki Ruotsalainen, mutta niin vain Saarijärven pormestarinakin tunnettu mies joutui nöyrtymään toistamiseen ajassa 13:13, kun Aaro Peltonen vei isännät jo 0-2 lukemiin, joista siirryttiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Toiseen erään lähdettäessä tuumattiin, että peliä on hiukan yksinkertaistettava ja maltin on löydyttävä. Kapteeni Janne Heikkisen pelkkä preesens sekä Perskindolin katku kentällä varmasti hämäsi osittain vastustajaa, sillä Jere Oksanen napautti kavennuksen komealla kudilla vasemmasta laidasta heti kolme minuuttia erätauon jälkeen ajassa 18:00. Seuraavassa vaihdossa rytisi jälleen, kun Kasperi ”Nemo” Mansikkamäki tälläsi vastustamattoman rannelaukauksen oikean tolpan juureen ja pelin tilanteeseen 2-2 pelikellon pysähtyessä aikaan 18:40. Komeasta erän alkupuoliskosta huolimatta Kikka-74 siirtyi vielä johtoon Iiro Kiven osumalla. Tämän jälkeen hyökkäykset vyöryivätt kohti isäntien maalia enenevissä määrin vaarallisina, kun myös pallokontrolli parani pelin edetessä Amppareilla. Kotiyleisölle jännittäviä hetkiä tarjoili myös Jaakko Piispanen, kenen kaukolaukaus oli yllättää kolmella pompulla isäntien maalivahdin. Tällä kertaa raivokas laukaus kilpistyi kuitenkin tolppaan ja erätauolle siirryttiin 2-3 tappioasemassa.

Viimeiseen erään lähdettiin hyvällä asenteella hakemaan kauden avausvoittoa. Muutamista paikoista huolimatta erän alun huuma jäi hieman torsoksi, kun päivän kovin ampparipörisijä, Kimmo Heino, joutui kuluttamaan jäähypenkkiä. Alivoima kesti isäntien myllytyksen komeasti, mutta samantien joukkueen tullessa täysilukuiseksi kolisi omissa, kun Matti Lehtonen pääsi kiertämään keskisektoriin ja viemään kotijoukkueen 2-4 johtoon. Muutama minuutti tästä ja oikeasta laidasta pääsi karkuun Jussi ”Pörssit ei kiinnosta” Kemppi, joka tälläsi varamailalla pallon vasempaan ylänuottaan todella tyylikkäästi kaventaen lukemat 3-4. Hurmio olikin melkoinen, kun kolmoskentän prässi palkittiin ajassa 43:35, kun Ville Laitila uitti pallon verkkoon maalin takaa ovelasti maalivahdin lantiota hyväksikäyttäen. Orastavasta hurmiosta huolimatta tarjolla oli kuitenkin jälleen katkeraa kalkkia, sillä vastustajan Albert Luukko suoritti uskomattoman nousun mutkittelemalla koko Amppariviisikon läpi ja tarjoilemalla nousun päätteeksi tyhjän maalin isäntien Aaro Peltoselle, kellä oli ikävä kyllä helppo työ pistää pallo reppuun ja tilanteeksi 4-5 ajassa 44:27. Näin kauden ensimmäisiä sarjapisteitä jouduttiin hakemaan seuraavasta ottelusta.

Miehet II - LV

Toista peliä ja Selinin Villen kohtaamista odoteltiin innolla. Ville tiedettiin hyvin jo entuudestaan ja hiukan toivottiin, että mies ei täysiä pelaisi silkasta kunnioituksesta, mutta väärässä oltiin entisen Ampparisnaipperin tullessa kevyin jaloin jo alkulämmittelyyn. Liekkö vain suurta halua näyttää entistä seuraa vastaan, mene ja tiedä. Alkulämmittelyissä keskustelua herätti myös tässä nimeämättä jäävän ampparisoturin sormien haistelu ja siitä äitynyt keskustelu kaverin hygieniatasosta. Huoli hygieniatasosta osoittautui kuitenkin varsin aiheelliseksi, mutta jätetään tämän bolemiikin tarkemmat yksityiskohdat saunailtaan.

Vastustaja tiedettiin kovaksi jo ennakkoon, joten odotettavissa oli tasainen ja hyvätasoinen kamppailu. Heti pelin alussa LV:n prässi oli korkealla, jonka alla oltiin ajoittain todella helisemässä. Paine kuitenkin purettiin onnistuneesti jo ajassa 2:31, kun Jere Oksanen pääsi tälläämään kammovedon, jonka reboundin seurasi verkon perukoille. LV lisäsi hallintaa entisestään, mutta puolustus piti mainiosti Laitisen Teron johdolla aina aikaan 11:28, kun hiljattain Vaasasta Jyväskylään paluun tehnyt Leo Ahtilinna napautti pallon yläkulmaan Miska Frimanin syötöstä. Tasoituksesta huolimatta paine purettiin jälleen ja vastaiskusta Kasperi ”Nemo” Mansikkamäki täräytti Ampparit uudelleen johtoon ajassa 12:44. Johtoasemassa pelaaminen ei kuitenkaan kuulunut tänään vahvuuksiin, sillä jo ajassa 13:54 LV oli siirtynyt 2-3 johtoon Santtu Korhosen ja Ville Sepposen maaleilla. Vielä kuitenkin neljä sekuntia ennen erän loppua Akatemiasta lainalla ollut Ville Takula täräytti pukukoppimaalilla pelin tasoihin.

Toiseen erään lähdettiin kliseisesti pelaamaan omaa peliä ja ottamaan palloa haltuun. Muutaman minuutin pallottelun jälkeen LV:lle tarjottiin ylivoimaa Akseli Oinaksen joutuessa estämisestä penkille. Ylivoima käytettiinkin vastustajan puolelta murhaavasti Niklas Vireniuksen laittaessa pallon maaliin ja tilanteeksi 3-4 ajassa 18:16. Hetki tästä eteenpäin ja Sepponen-Selin kaksikko laittoi tilanteeksi 3-5 ja lähes heti seuraavassa vaihdossa LV siirtyi jo 3-6 johtoon Jesse Laitasen toimesta. Lohtua mustan hetken perään tarjosi kuitenkin Markus ”El Professor” Kaari, joka kavensi tilanteeksi 4-6 ajassa 26:58.

Ottelun kolmanteen sekä päivän viimeiseen erään lähdettiin jättämään kaikki mitä pohkeista löytyi kentälle. Oma koira puraisi kuitenkin ikävästi ajassa 33:05, kun Ville Selin täräytti LV:n 4-7 johtoon. Toivoa noususta herätteli Kimmo Heino, joka taisteli tilanteeksi 5-7 ajassa 39:01. Pelin loppuhetket olivat pirteää pelaamista molemmilta joukkueilta, mutta ikävä kyllä LV käytti omat paikkansa tehokkaammin Vireniuksien osuessa pariin otteeseen. Näin loppulukemat LV:n hyväksi 5-9. Ottelusta kunniamaininta maalivahti Tero Laitiselle, joka torjui huikeat 32 torjuntaa. Ajoittaisten sekoiluhetkien lisäksi kentällä nähtiin tämän kauden parasta Ampparia, vaikka pistesaldo ei vieläkään karttunut. Suunta on ylöspäin.