P19: Tuplaviikonloppu kotikaukalossa!

09/30/2022 - 14:36

Vieraita Ampparipesään saapuu Turusta ja Kokkolasta

Kyllä, silmänne näkevät oikein: niin vain löytyi minunkin aikataulusta sen verran ylimääräistä, että kauden ensimmäinen ennakko P19 osalta on täysi tosiasia!

Pitkä on ollut taas tauko tänne kirjoittelusta, ja nyt kun kilpakausi on kiivaimmillaan, niin kaikille muistutuksena, ja uusille lukijoille tiedoksi muutama asia ennen kuin luette pidemmälle:

1. Kirjoitan kun ehdin ja on sellainen fiilis, en pyynnöstä enkä varsinkaan käskystä

2. Luet nämä täysin omalla vastuullasi, en ota vastuuta kenenkään mielipahasta

3. En ota tätä kirjoittelua kovin tosissani, toivon teiltä lukijoilta samaa

4. Jos pahoitat mielesi jostain, löysytä vähän kukkahattua päässäsi ja lue kohdat 2 ja 3 uudestaan

5. Jos haluat päinvastaisia mielipiteitä, lue Pääkallon palstaa, ei olla koskaan oltu siellä kovin suuressa setien suosiossa

6. Koita nauttia lukemastasi, mä kuitenkin yritin tähän(kin) panostaa ;)

Hyvä, nyt on säännöt kerrattu, joten mennäänpä asiaan. Amppareiden P19- joukkue on aloittanut kautensa SM-Sarjan Alemmassa Alkusarjassa tuloksellisesti hyvin, jopa erinomaisesti; neljästä pelistä on raavittu neljä voittoa (toki tilastoihin pääsee vain 3/3 koska eka peli mitätöitiin Karhujen sarjasta vetäytymisen johdosta), ja peli on ihan ok raiteillaan noin niinkun tavoitteiden osalta. 

Seuraavat pelit on oranssipaidoilla edessä tulevana viikonloppuna, ja vuorossa on ensimmäinen Kotitupla, kun vierailijoita saadaan Ampparipesään sekä lauantaina että sunnuntaina. Lauantain iltaottelussa kohtaamme sarjataulukossa heti perässämme kyttäävän Turun Palloseuran, ja sunnuntain iltapäivän kamppailuun vieraaksi saadaan Nibacos Kokkosta. Ampparit löytyy ennen viikonloppua sarjataulukon sijalta kaksi, TPS kolmen pisteen päässä takana sijalla kolme, ja vain kaksi ottelua pelannut Nibacos miehittää vielä sarjan jumbosijaa. Nibacos viettää pitkää viikonloppua Jyväskylässä, kun he kohtaavat lauantaina Happeen Palokassa.

O2-Jyväskylä - TPS

Turun Tepes on aloittanut kautensa kahdella voitolla ja kahdella tappiolla. Sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva turkulaisjoukkue tykkää pitää palloa paljon, ja myös maalintekotaitoa löytyy yllin kyllin. Me ollaan viimeksi näitä Mustavalkoisen kaupungin asukkaita vastaan päästy pelaamaan C2- junioreissa kaudella 2019-2020; pitkä aika on siis välissä ollut! Toki Tepsin 04- ikäluokkaa vastaan ei ole koskaan pelattu, joten varmasti paljon uusiakin kasvoja kentällä nähdään.

Kun siitä kaverin maalintekovoimasta puhuttiin, niin sitä löytyy tosiaan ainakin parista ekasta kentästä aika reippaasti. Ykköstriona häärii Kajaanista Turkuun muuttanut, jo vuosia ihastuttanut supertalentti ja erään nuorten maajoukkuevalmentajan "Vesiväritaiteilijaksi" nimeämä Aatu Koivisto, niin ikään nuorten maajoukkueringissä nähty Eetu Lehtonen sekä Suomen komeimman sukunimen omaava Elias Kaski. Kakkoskentästäkin duo Jooa Höglund - Santeri Heikkilä on tottunut viime vuosina maaleja iskemään. Puolustuksestakin löytyy Daniel Vuoristoa ja maajoukkueympyröissä myös paljon nähtyä, F-Liigassakin debytoinutta Joonas Ekuria, tolppien välissä taas 2005- ikäluokan maan parhaisiin kuuluva Arttu Mankinen. On siis kyllä laadukas nippu vastassa lauantaina!

O2-Jyväskylä - Nibacos

Sunnuntaiksi saadaan vieraaksi sitten Nibacos, joka on meille tuttu viime syksyn karsinnoista; silloin Bläk Boksissa "nibbarit" oli vahvempi tiukan pelin päätteeksi lukemin 4-2. Nibacos etenikin tuolloin lohkosta voittajana SM-Sarjaan, Ampparit taas pelasi viime kauden 1.Divisioonaa.

Sitoutunut ja sitkä kokkolalaisjoukkue on jo aikaisempina vuosina ollut 2004- ikäluokassa todella kova luu, mutta viime vuosina myös nuoremmat pelaajat ovat ottaneet isoa roolia. Tämä on toki ollut välttämätöntäkin, sillä Kokkolan parhaat 2004-2005 pelaajat pelasivat jo viime kaudella isoa ruutua Nibacosin Suomisarja- joukkueessa, ja pelit junioreissa jäivät vähiin. Tämän kauden joukkueesta etenkin jo kokeneet pelimiehet Roope Nadasi, Lenni Saren, Viljami Lahnalampi ja Venni Isoaho kantavat isoa ruutua tällä kaudella, nuoremmista pelaajista etenkin viime kaudella esiin noussut Petrus Poutanen on tälläkin kaudella varmasti tehokkaalla päällä. Tolppien välissä duo Sampo Laakkonen - Pekka Peltola kantaa myös suurta vastuuta joukkueen menestyksessä.

Ja kyllähän moni jättäisi nämäkin jorinat lukematta, jos tähän loppuun ei laitettaisi perinteisiä, lukijaliitteen oloisia viikonlopun tärppejä, jotka pesee kyllä Keskisuomalaisen lyhyet palstan täysin:

"Mikä lapa Rimpilällä on mailassa?" (sillä on siis joku 79 erilaista) 

"Tumen kauden avausmaali vietiin Karhut- pelin mitätöinnin johdosta; kolahtaisko nyt?"

"Onkohan nimeltä mainitsematon pörssiduomme sunnuntaina pörssipäällä?"

"Minkälainen Ultimate Team Jullella on FIFA:ssa?"

"Onko sarjan pelottavin laituripari Pälvimäki - Kaiterniemi taas liian ylivoimainen?"

"Riikkooko Nikkilä viime kauden maaliennätyksensä?"

"Vältettäiskö viime pelin kaltainen 12-0 jäähytilaston voitto?"

"Puhhuuko Koiviston Aatu kainuuta vai turkua?"

"Kuka pitää IG:ssä My Weekendin?"

Tervetuloa siis seuraamaan vauhdikasta ja (toivottavasti) laadukasta salibandya Ampparipesään viikonloppuna, peleihin luonnollisesti vapaa sisäänpääsy :) Otteluista myös striimit tarjolla YouTubessa Finland Floorball P19 LiveChannel- kanavalta, mutta kyllähän sähäly on parasta paikan päällä!

O2-Jyväskylä - TPS lauantaina klo 18:00 ja O2-Jyväskylä - Nibacos sunnuntaina klo 15:15!

P19 Kotitupla

Joukkue