M1: Kotiavaus lauantaina!

09/30/2022 - 11:31

Palokkaan saapuu vieraita Lappeenrannasta

Ampparit jatkaa surinaa Inssi-Divarissa tulevana lauantaina, kun lokakuun ensimmäisenä saamme vieraaksi Palokan koulukeskukselle SaiPan Lappeenrannasta. Klo 15:15 alkava ottelu on samalla myös oranssipaitojen kotiavaus tämän kauden osalta!

O2-Jyväskylä ja SaiPa ovat kohdanneet Divarin historiassa seitsemän kertaa (HUOM! Tässä ei ole huomioitu SaiPaa edeltäneen NST:n aikaisia pelejä), ja näistä peleistä peräti kuusi pelattiin vuoden 2021 aikana; tänä vuonna ei ole kohdattu vielä kertaakaan. Voitot ovat näistä kamppailuista lappeenrantalaisille 5-2, maalieron ollessa tiukempi 42-38. Parhaiten muistissa lienee toissakauden puolivälieräsarja, jonka SaiPa vei nimiinsä 2-1.

Viime kaudella myöskin kotiavaus pelattiin SaiPaa vastaan, silloin Monnarilla vieraat olivat vahvempia lukemin 6-7. Revanssi haettiin kuitenkin marraskuussa Lappeenrannasta lukemin 2-6, ja tuossa tuplapanosottelussa Ampparit myös lunasti paikan historiallisesti Teho Sport Suomen Cupin välierissä! Erityisen tehokas viime kaudella SaiPaa vastaan oli Elmo Lavonen, joka iski hattutempun molemmissa kohtaamisissa.

SaiPan joukkue on kokenut kovia muutoksia viime kausina, kun useat joukkueessa ja Divarissa breikanneet pelaajat ovat suunnanneet isompiin ympyröihin. Viime kauden päätteeksi joukkueesta poistuivat mm. Julius Huppunen sekä koko sarjan parhaimmistoon kuulunut Juuso Kekki, joiden urat ovat jatkuneet tällä kaudella F-Liigan puolella. Tämä on toki luonut tilaa uusille vastuunkantajille, ja etenkin nuoret 2004- ikäluokan talentit Aapo Kilpeläinen, Juho Seppälä sekä Joel Lavikka ovat osoittaneet jo parinkin viime kauden aikana kuuluvansa tämän sarjan eliittiin. Heidän lisäkseen etenkin Oskari Möykkynen ja Lassi Junnilainen ovat joukkueelle tärkeitä ja isoja pelaajia.

Ampparit on napannut voitot molemmista tämän kauden peleistään, viime viikonloppuna kaatui paikallisderbyssä Happee Steamers lukemin 4-6. Ottelu ei missään nimessä ollut Amppareille helppo, mutta todella ilahduttavana asiana oli nuorten pelaajien esiin astuminen oikealla hetkellä; 2005- syntynyt Matias Knuuti iski ottelussa kaksi maalia, 2007- syntynyt pikkuveli Aatu Knuuti yhden ja 2006- ikäluokan sentteri Marius Niemelä alusti kolme osumaa. SaiPan nuorisoa vastaan vastaan pojat pääsivät vääntämään viime kaudella myös P18- peleissä, joten on mielenkiintoista nähdä mitkä ovat voimasuhteet Inssi-Divarin puolella! Myös kokeneemmalta osastolta voidaan osumia odottaa Markus Mannisen johdolla.

Jännittävä kamppailu on varmasti luvassa, joten täytetäänhän huomenna Palokan lehterit ja kannustetaan Ampparit voittoon! SalibandyTV:n osalta tätä juttua kirjoittaessa on vielä epäselvää, ovatko maksutoiminnot vielä käytössä vai näkyykö peli ilmaiseksi, mutta kyllähän salibandy on parasta paikan päällä!

O2-Jyväskylä - SaiPa huomenna lauantaina Palokan koulukeskuksella klo 15:15

Liput: 6€ Aikuiset / 4€ Opiskelijat, Eläkeläiset ja 11-17- vuotiaat

Seuran junioripelaajat sekä Alle 10- vuotiaat ilmaiseksi

HUOM! Sisäänkäynti otteluun koulukeskuksen päädystä (parkkipaikan / ulkokaukalon pääty)

Otteluisäntänä: K-Supermarket Länsiväylä

Kuva: Esa Jokinen

Ennakko_SaiPa

Joukkue