N1: Myös kotiavaus täyttä terästä

09/30/2019 - 16:01

Naisten edustus aloitti liigan kotiottelunsa sunnuntaina Hämeenlinnan Steelerssiä vastaan. Kovavauhtinen ottelu päättyi tyrmäävän alun jälkeen selvään kotivoittoon lukemin 9-4. Voiton myötä naiset liihottavat  jo pienessä voittoputkessa kohti viikonlopun tuplaa.

Kumpikaan joukkue ei tullut paikalle ihmettelemään, vaan ottelu käynnistyi molempien joukkueiden toimesta kovaa ja korkealta. Turhaa jännitystä ei ollut havaittavissa avausottelun lailla ja maalitili avattiinkin jo minuutin pelin jälkeen, Marjukan putatessa irtopallon tyhjiin. Siitä käynnistyikin ensimmäisen erän pituinen ralli, jonka kyydissä Steelers ei pysynyt. Näyttävät osumat ekaan erään värkkäsivät vielä Johanna, Alisa ja Jessica.

Toinenkin erä startattiin vauhdilla. Steelers ei suostunut tiputtamaan intensiteettiä pätkäävän ja meilläkin oli luistimet hyvässä terässä. Marjukka jatkoi käsittämätöntä pistetehtailuaan sijoittamalla erän alkuun jo 5-0 lukemat hyvästä käännöstä. Steelerssin rikottua kuparisen, oli taas meidän vuoro namutella tyhjiin, Kiian ja Veeran tyylitellessä vastustajan suorilta kriisipalaveriin. Aikalisä tuntui tepsivän ja meidän tehokkuuden hiivuttua toviksi, pääsi vihu hiipimään jo iskuetäisyydelle. Erän loppuun Jessica sai kuitenkin runnottua tärkeän osuman ja näin tauolle turvallisessa 7-3 johdossa.

Viimeiseen erään maalitahti hivenen rauhoittui, mutta Rinan ja vastustajan osuttua, saatiin vielä viime sekunteilla yksi herkkupala, Johannan viimeistellessä käännöstä. Kokemus näkyi lopulta kentällä ja vaikka vastustaja oli parantanut valtavasti viime kaudesta, kotijoukkueelle ansaittu voitto.

Läpi pelin pirteästi esiintynyt Steelers ei missään vaiheessa suostunut luovuttamaan ja kiitos tämän, yleisö sai varmasti rahoilleen vastinetta. Kaksi aktiivista porukkaa ja runsaasti kauniita osumia saivat paljon kiitosta paikallaolleilta. Joukkue jatkaa tästä kohti ensi viikonloppua, jolloin luvassa ensin lauantaina liigaottelu ennakkoluulotonta LoSBia vastaan ja sunnuntaina kohtaamme Suomen Cupissa hallitsevan Suomen mestarin SB-Pron. Noissa otteluissa on parempi olla juoksukengät matkassa ja yleisölle tarjotaan taas viihdettä vailla vertaa. Näitä ei kannata missata!