C1-poikien yhteistyö Vierumäen salibandyakatemian kanssa jatkuu

08/30/2017 - 11:44

C1

2002 syntyneiden poikien ikäluokka valittiin kesällä toista kertaa peräkkäin Vierumäen urheiluopiston salibandyakatemiaohjelmaan. Akatemiatoiminnan tavoitteena on tukea seurojen valmentajia jatkuvassa kehittymisessä sekä pelaajia kasvamaan kokonaisvaltaiseen urheilijan elämään. Erityisesti fysiikkaharjoittelussa, urheilijatestauksessa, ravintoon liittyvissä asioissa ja henkilökohtaisissa pelitaidossa akatemialla on paljon annettavaa. Akatemiaohjelman toisella kaudella keskitytään erityisesti pelaajien osalta itsensä johtamisen taitoihin. Valmentajien kehittymisessä painopisteenä on kansainvälisen pelin vaatimustasoon tutustuminen. Yhteensä akatemiassa urheilee ja oppii alkavalla kaudella n. 100 C-, B- ja A-junioria ja n. 10 valmentajaa.

C1

Vierumäen salibandyakatemian arvot

  • Halu kehittyä
  • Intohimo
  • Pitkäjänteisyys
  • Urheilijaelämä
  • Vastuuntunto

C1

Amppareiden joukkueesta akatemiassa vuoden aikana urheilee 18 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Akatemian mentoreina toimivat salibandymaajoukkueen pitkäaikaiset luottopelaajat ja maailmanmestarit Mikko Kohonen ja Mikke Järvi sekä Miko Kailiala. Kohonen, Järvi ja Kailiala tuovat omat kokemuksensa huippu-urheilusta ja salibandystä akatemian arvoihin, toiminnan linjauksiin ja konkreettisesti pelaajille pieninä käytännön vinkkeinä. Valmentajien koulutusprosessissa mukana auttamassa on muun muassa Tshekin maajoukkueen päävalmentaja Petri Kettunen.

Kauden aikana joukkueet kokoontuvat neljästi intensiivijaksolle Vierumäen urheiluopistolle. Intensiivijaksojen välissä pelaajat ja valmentajat tekevät seuraharjoituksissa intensiivijaksolta saatuja harjoitustehtäviä. Jaksojen välissä joukkueen arkea arvioidaan myös akatemiavalmentajien vierailujen avulla joukkuharjoituksissa ja joukkueen peleissä.

C1