Katusähly- ja SunSäbä -kiertue Jyväskylässä 4.8.2018

05/30/2018 - 14:16

Katusählyturnaus

Tupla Katusähly

O2-Jyväskylän perinteinen katusählyturnaus pelataan lauantaina 4.8.2018 lutakonaukiolla. Katusähly on salibandyn kesäinen pelimuoto, joka on tarkoitettu kaiken tasoisille ja ikäisille pelaajille. Katusählyn pelialustana toimii asvaltti ja pelikentän koko on n. puolet täysimittaisesta salibandykentästä. Joukkueista kentällä kolme pelajaa kerrallaan ja maaleina käytetään pieniä salibandymaaleja.

Jyväskylän turnauksessa pelataan yhteensä kymmenessä sarjassa!

  • Miesten kilpasarja (vain miespelaajille)
  • Naisten kilpasarja (vain naispelaajille)
  • Aikuisten harrastesarja (saa pelata miehiä ja naisia)
  • Sekasarja (yksi kummankin sukupuolen edustaja kentällä koko ajan)
  • Firmasarja (yrityksen työntekijät ja heidän perheenjäsenet)
  • Pojat U16 (vuonna 2002- ja myöhemmin syntyneet pojat)
  • Tytöt U16 (vuonna 2002- ja myöhemmin syntyneet tytöt)
  • D-junioreiden sarja (2005-2006 syntyneet)
  • E-junioreiden sarja (2007-2008 syntyneet)
  • F-junioreiden sarja (2009 syntyneet ja nuoremmat)


Ylläolevista sarjoista Salibandyliiton katusählykiertueeseen kuuluu miesten ja naisten kilpasarja, seka- ja firmasarja, sekä pojat U16 ja tytöt U16 sarja. Edellämainittujen sarjojen voittajat lunastavat paikan katusählykiertueen finaaliin.

Aikuisten harrastesarja on tarkoitettu kaikille pelaamisesta innostuneille kaveriporukoille ikään ja tasoon katsomatta. Kerää porukkasi ja tulkaa viettämään rento kesäpäivä Lutakossa! Harrastesarjan osallistumismaksut siirretään lyhentämättömänä O2-Jyväskylän tukirahastoon, jolla tuetaan taloudellista apua tarvitsevien pelaajien salibandyharrastusta! Osallistumalla tuette vähävaraisten harrastusmahdollisuuksia! Lue lisää O2-Jyväskylän tukirahastosta tästä.

 

Ilmoita joukkueesi peleille tästä!

 

Osallistumismaksut:

Aikuisten sarjat 75€
Junioreiden sarjat 40€

Ilmoittautumisaika turnaukseen päättyy 29.7.2018.

 

SunSäbä-kiertue

Sunsäbä logo

Katusählyturnauksen lisäksi tapahtumassa pysähtyy myös SunSäbä -kiertue. SunSäbä on salibandyn kilpa- ja harrastepelaajille tarkoitettu kesäinen pelimuoto, jota pelataan ulkoalustalla ja -kaukalossa. SunSäbä-kiertueella esitellään sählyn/salibandyn ulkopeliolosuhteisiin sopivaa multisport-alustaa ja kaukaloa.

- SunSäbä on salibandyn uusi kesäinen pelimuoto niin kilpa- kuin harrastepelaajillekin, Salibandyliiton kehityspäällikkö Kim Sällström kertoo.
- Täysimittaisella 30 metrin kertaa 15 metrin kokoisella kentällä sitä voidaan pelata neljällä neljää vastaan ja maalivahdeilla salibandymaaleihin. Jo pitkään pyörineeseen katusählyyn verrattuna SunSäbän ero on, että se on enemmän salibandymainen. Salibandyn ulkoversio siinä, missä pikkumaaleihin yleensä asvaltilla pelattavaa katusählyä voi pitää sählyn, jonka SM-kisat pelataan ensi viikolla Helsingissä, ulkoversiona.

SunSäbän tavoitteena on turvallisten, kustannustehokkaiden ja ympärivuotisten ulkopelialustojen ja -kaukaloiden hankkiminen ja rakentaminen. Samalla saadaan lisää paikkoja, joissa kuka tahansa pääsee pelaamaan säbää ja muita palloilulajeja ulkona, turvallisella ja toimivalla alustalla. Ulkopelialustojen myötä syntyy paremmat mahdollisuudet myös muiden liikkumismuotojen (frisbeen heittely, rullaluistelu, pihaleikit jne.) ympärivuotiselle harrastamiselle iästä, taitotasosta tai varallisuudesta riippumatta. Kunnalle ulkopelialustoihin investoiminen on kustannustehokas tapa rakentaa ja vahvistaa brändiään. Tuloksena on liikuntamyönteisyys, ennaltaehkäisevä terveydenhoito, henkinen hyvinvointi ja tyytyväisemmät asukkaat.

SunSäbässä korostuu vapaamuotoisuus eikä virallisia kilpasarjoja ole vielä suunnitteilla.
- Kentän koko voi vaihdella ja olla vaikka 10 metriä kertaa 20 metriä, jolloin sopiva kenttäpelaajien määrä voisi olla kolme. Kesän promootiokiertueella testaamme alustoja ja kaukaloita varsin erilaisilla pelimuodoilla. Luvassa on esimerkiksi huippupelaajien näytösotteluita, junioriturnauksia, tyky-toimintaa, perhesählyä, päiväkoti-ikäisten salibandyä, eläkeläisryhmiä, erityisryhmiä ja myös muita lajeja kuin salibandya, Kim Sällström vinkkaa.

Ajatus ulkona pelattavasta salibandysta on syntynyt vähitellen Salibandyliiton pelaamisen kehittämissektorilla, ja SunSäbä-nimi on peräisin jäsenseuroilta: espoolaisen Northern Starsin toiminnanjohtaja Tapio Hämeen-Anttilalta.

SunSäbä on myös liikunnan olosuhdetyötä, ja Salibandyliiton tavoitteena on saada yhä useampaan kuntaan erittäin hyvin salibandyyn mutta myös muihin ulkoliikuntamuotoihin sopiva muovinen Multisport-alusta ja kaukalo.
- Haluaisimme lisää Multisport-lähiliikuntapaikkoja, ja tavoitteeksi on kirjattu 10 uutta rakentamispäätöstä vuoden 2018 aikana. Hyvä alusta tekee ulkona pelaamisesta salibandynomaisempaa, ja sellainen löytyy esimerkiksi Seinäjoelta. Siellä pelaavat koululaiset välitunneilla ja koulun jälkeen ja myös lajin juniorijoukkueet ja jopa Seinäjoen Peliveljien liigajoukkue, Sällström sanoo.


Salibandyliiton tiedotteesta.

 

Nähdään lutakonaukiolla lauantaina 4.8.!

Katusählyturnaus