KOHTI UUTTA KAUTTA

04/30/2022 - 14:28

O2-Jyväskylä F-liiga

KOHTI UUTTA KAUTTA

O2-Jyväskylän naisten edustusjoukkue ”ampparittaret” lähtee kauteen 2022-2023 parantamaan päättyneestä kaudesta. Kausi 2021-2022 toi ampparittarille runkosarjan 3. sijan. Kautta leimasi ailahtelevaisuus, eikä ehjiä 60-minuuttisia juurikaan nähty. Tasaisuutta joukkue tarvitsee lisää, eikä pelien sisällä saa tulla notkahduksia, mikäli ampparittaret haluaa taistella playoff-karsinta paikasta.

Valmennukseen lisää voimaa

Ampparittarien valmennuskolmikko, Jaakko Saavalainen (päävalmentaja), Jesse Järvinen ja Juhani Köpsi jatkaa myös kaudella 22-23. Uutena valmennukseen liittyy Niina Rinkinen, jonka päävastuu on fysiikkavalmennus. ”Niki (Rinkinen) on erittäin tervetullut lisä ja yksi Jyväskylän parhaimmista fysiikkavalmentajista. On meille ilo ja onni, että hän valitsi juuri ampparittaret, kysyjiä on varmasti ollut muitakin” toteaa Saavalainen uudesta vahvistuksesta. Maalivahtivalmentaja puuttuu ampparittarilta vielä, mutta siihenkin on vaihtoehto ja todennäköisesti viimeistään heinäkuussa ringissä on myös maalivahtivalmentaja. Tämän jälkeen valmennus onkin valmis lähtemään uuteen kauteen. ”Kyllähän tämä meille antaa uusia mahdollisuuksia ja varmasti saadaan paremmin vietyä pelaajia ja sitä kautta peliä eteenpäin, kun tekijöitä on enemmän ja jokainen voi keskittyä siihen omaan juttuun, eikä tarvitse häsätä vähän siellä sun täällä” kommentoi Saavalainen valmennuksen lähtökohtia kauteen.

O2 Jyväskylä naiset

Näitä tuuletuksia nähdään Jyväskylässä myös ensi kaudella, kuva: Esa Jokinen

Pelaajarintamalla hyvä tilanne

Ampparittaret ovat saaneet myös hyvin kiinnitettyä viime kauden tärkeitä palasia. Jo viime kaudella yhdessä pelanneet ja kovaa tulosta tehneet Helmiina Stark, Vilma Halkola, Katriina Louna, Iina Latvala ja Iina Autio ovat kaikki tehneet jatkosopimuksen ampparittarien kanssa. Iina Autio toimi kentän moottorina ja joukkueen kapteenina ja Latvala iski F-liigan peleissä tehot 20+20 ollen pistepörssissä lopulta sijalla 2. Joukkueessa jatkaa myös useampi juniori-ikäinen pelaaja, joten joukkueen tulevaisuuskin näyttää valoisalta. Mielenkiintoisena nimenä F-liiga ikään tulee Janella Järvinen, joka on T21 peleissä tehnyt kovia tehoja, saa nähdä miten nuori pelaaja (synt. -07) pystyy sopeutumaan F-liiga pelien vaatimustasoon ja jatkuuko maalitehtailu myös aikuisten peleissä. ”Eiköhän me ihan kilpailukykyinen nippu saada kasaan” sanoo Saavalainen hieman arvoituksellisesti kysyttäessä sopimustilanteesta ja onko joukkue vahvistumassa.

O2 Jyväskylä naiset

Iina Latvala laittoi vastustajat ahtaalle kauden aikana, kuva: Esa Jokinen

 

 

 

30.04.2022