N1: Pelicans 2-1-johtoon ottelusarjassa

03/30/2018 - 13:59

Ottelusarjan kolmas peli käyntiin keskiviikkona 28.03.2018 Lahdessa Pelicansien kotihallissa. Paikalla oli myös O2-faneja, jotka pitivät tunnelmaa yllä hallissa. Ensimmäisessä erässä oli jännittynyt tunnelma, ja se näkyi O2:n tekemisessä. Peli oli tasaista. Avausmaali syntyi ajassa 4.11 kun Pelicansin pelaaja Anne Haapasalo iski Sonja Nivalan syötöstä maalin O2:n epäonnistuneen hyökkäyksen päätteeksi. O2 sai luotua tilanteita toiseen päähän, mutta Pelicansin puolustus onnistui puolustamaan amppareiden hyökkäysyritykset. Ajassa 8.17 tuli ottelun ensimmäinen rangaistus, jonka O2:n Rina Rautala sai kulmatilanteesta. Rangaistuksen syynä oli estäminen. O2 pelasi alivoiman hyvin ja peli pysyi 1-0. Pelicans teki toisen maalinsa ajassa 13.07. O2 iski kavennusmaali ja ainoan maalinsa ajassa 16.21 kun Milja Alanko laittoi pallon Veera-Maria Jalkasen syötöstä maaliin. Pelicans iski kuitenkin 3. maalin ajassa 18.35. Ja näin ensimmäiselle erätauolle mentiin
Pelicansin johtaessa 3-1.

Toinen erä pelattiin odottavissa tunnelmissa, kun O2 haki kavennusmaalejaan. Hyökkäyspäähän päästiin pyörittämään, mutta maalintekotilanteita ei juurikaan syntynyt. Vähitellen joukkueessa alkoi näkymään turhautumista ja usko omaan tekemiseen alkoi horjumaan. Pelicans iski ajassa 32.58 4-1 maalinsa sekä ajassa 39.01 5-1 maalinsa. Kolmanteen erään valmennus oli hyvin hereillä ja teki muutoksia herätelläkseen joukkuetta, jotta peli saataisiin kulkemaan. Kolmannen erän teemana oli taistella loppuun asti. O2 vaihtoi maalivahdin ja päästi 4 ketjun pelille. Kolmanteen erään lähdettiinkin sisuuntuneena, ja peli parani. O2 pystyi luomaan tilanteita hyökkäyspäähän, mutta Pelicans puolusti maaliaan mallikkaasti.

Ajassa 47.15 Pelicans sai rangaistuksen mailaan lyömisestä. O2:n ylivoima jäi lyhyeen, sillä ajassa 47.39 O2:n pelaaja Rina Rautala saa jäähyn estäessään Pelicansia tekemästä alivoimamaalia. Tilanteesta syntyy rangaistuslaukaus, jonka Pelicansin pelaaja vetää ylärimaan. Peli jatkuu tasavahvana eikä maaleja synny. Ajassa 52.14 Pelicans laittaa pallon jo kuudetta kertaa maaliin O2 epäonnistuessaan omassahyökkäyksessään. Ajassa 57.16 O2 ottaa aikalisän ja ottaa kuudennen kenttäpelaajan mukaan peliin. Pelaaminen ei kuitenkaan tuota haluttua lopputulosta. Pelicans iskee 7-1 maalinsa 5 vs. 5 pelin vapaalyönnin seurauksena ajassa 57.40. Loppupelin O2 pyrkii pelaamaan ilman maalivahtia, muttei onnistu luomaan tarpeeksi vaarallisia maalintekotilanteita ja Pelicans iske viimeisen maalin tyhjiin ajassa 59.44.

Koko ottelussa O2 puolusti joukkueena huonosti sekä avauspelaamisessa että maalinteko tilanteissa jäi uupumaan huolellisuus. Ottelusarja on Pelicansille nyt 2-1 ja O2 on pakkovoiton edessä ensi lauantaina venyttääkseen ottelu sarjan viimeiseen peliin asti.