M1: Tuplaviikonloput jatkuu!

01/30/2020 - 18:19

Miehet edustus

Lauantaina saadaan vieraaksi sarjakärki Nurmosta ja sunnuntaina matkataan puolestaan Lappeenrantaan. Alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

Miesten Divarin loppusuora alkaa häämöttää, kun pelaamatta on enää joukkueesta riippuen 5-7 ottelua. Samalla piste-erot sarjassa pysyvät erittäin tiukkoina; sijat 4-7 erottaa ainoastaan kuusi pistettä, samoin myös 7-10. Viikonlopun aikanakin sarjasijoitukset voivat muuttua erittäin paljon. O2-Jyväskylällä on edessään jälleen tuplaviikonloppu, kun lauantaina sarjan seitsemännellä tilalla oleva Ampparit saa vieraaksi sarjakärki Nurmon Jymyn ja sunnuntaina matkaamme puolestaan Lappeenrantaan sijalla 10 majailevan NST:n vieraaksi.

Divarin tilastot

Miehet edustus

Alkuperäiset kuvat: Esa Jokinen

O2-Jyväskylä - Nurmon Jymy, klo 15:30 Palokan koulukeskus

Viikonloppu startataan siis Palokassa erittäin herkullisella kamppailulla, kun saamme vieraaksemme Divarin kärjessä porskuttavan Nurmon Jymyn. Jymyn tilastot tältä kaudelta ovat hurjaa luettavaa; 20 ottelusta joukkue on napsinut peräti 15 voittoa, tehtyjä maaleja joukkueella on peräti 157 ja maalierokin (+45) on aivan eri kymmenillä kuin muilla sarjan joukkueilla. Palokkaan joukkue saapuu kahden ottelun voittoputkessa, kun edellisillä kierroksilla ovat kaatuneet SB Vantaa sekä Josba. Amppareiden ja Jymyn edellinen kohtaaminen tällä kaudella oli sekin todella jännittävä, sillä lokakuussa Nurmossa peli venyi rankkareille asti, joista Jymy nappasi silloin 7-6 voiton. Jymyn laadukkaan rosterin keihäänkärkiä ovat tällä kaudella olleet kokeneet Hannu Palomäki (19+19), Erik Härkönen (22+12) sekä Jose Kivipelto (17+17). Unohtaa ei sovi myöskään Kukon veljeksiä Joonaa ja Arttua sekä joulukuussa Jymyn paitaan Salibandyliigasta palannutta Divarin kärkipakkeihin kuuluvaa Eetu Sariolaa. Maalinsuun on tukkinut hyvällä prosentilla kaksikko Ossi Lallukka - Roope Mutka.

Ottelun seuranta

Solidsportin lähetys

NST - O2-Jyväskylä, klo 17:00 Lappeenrannan Urheilutalo

Sunnuntaina Amppareiden matka jatkuu sitten puolestaan Lappeenrantaan sekä melko vasta remontoidulle Urheilutalolle, jossa vastaan asettuu tämän vuoden puolella erinomaisen vireen löytänyt NST. Lappeenrantalaiset olivat yhdessä vaiheessa sarjassa jo putoajan paikallakin, mutta viimeisestä viidestä ottelusta joukkue on napsinut peräti neljä voittoa ja joukkue on noussut jo taistelemaan myös pudotuspelipaikoista äärimmäisen tasaisessa Divarissa. Myös Amppareiden edellinen NST-kohtaaminen venyi viime vuoden puolella Jyväskylässä jatkoajalle; tuolloin Monnarilla pelatussa ottelussa Kasperi Kantonen upotti NST:n 8-7 voittomaalilla. NST:n kokoonpanosta löytyy koko Divarin vaarallisin tutkapari Juuso Kekki (32+20) - Samuli Huppunen (26+26), jotka molemmat löytyvätkin pistepörssin ylivoimaisesta kaksoisjohdosta; kolmantena oleva Karhujen Juuso Ahola on peräti 12 pisteen päässä. Kauden edetessä NST on saanut rosteriinsa takaisn myös erittäin tärkeitä kokeneita palasia, kun seuraikonit Arto VainikainenIikka Voutilainen ja Jarkko Monthan palasivat vielä kerran NST-paitaan. Nuorempaa päätä joukkueessa edustavat puolestaan mm. huippulahjakkaat 2001-2002 ikäluokkien Miro VeijalainenLeevi Markkanen sekä Julius Huppunen

Ottelun seuranta

Solidsportin lähetys

O2-Jyväskylä pelasi viime viikonloppuna kaksi kotiottelua, joista joukkue nappasi yhden voiton sekä kärsi yhden tiukan tappion. Sarjasijoitus pysyi edelleen tuossa huipputiukassa keskikastissa, joten tänäkin viikonloppuna Ampparit varmasti haluavat pistepottiin reilusti kasvattaa, jotta eroa pudotuspeliviivaan saataisin revittyä hieman lisää; myös kotiedusta on edelleen hyvinkin realistista taistella. Viime viikonloppuna koko kuaden joukkueen alakerrassa luutinut Niko Ilmonen nähtiin poikkeuksellisesti sentterin tontilla ja tästä Ilppi kiittikin heti parilla maalilla. Nähtäväksi jää, saako Ilmonen luottoa sentterin tontilla myös tulevana viikonloppuna!

Saavuhan siis lauantaina seuraamaan Palokan koulukeskukselle todella kovatasoista Divarin kamppailua ja kannustamaan Ampparit voittoon sekä kohti kevään jatkopelejä. Jos sunnuntaina et Lappeenrantaan asti eksy, tarjoaa Solidsport jälleen tuttuun tapaan ottelulähetyksen suorana!

Miehet edustus

Saako Niko Ilmonen jälleen luottoa sentterinä? Alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

30.01.2020