M1: Joulun odotus alkaa Palokasta!

11/29/2019 - 16:15

Miehet edustus

Marraskuun viimeisessä pelissä vieraaksemme saapuu EV Akatemia Helsingistä. Alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

Miesten Divarin runkosarja on edennyt siihen vaiheeseen, että tulevana lauantaina on tullut aika hyvästellä harmaa marraskuu. Kuun viimeisenä päivänä pelataan toki myös, kun O2-Jyväskylän vieraaksi Palokan koulukeskukselle vuoden toiseksi viimeisessä kotiottelussa saapuu EräViikingit Akatemia Helsingistä. Ottelu alkaa tuttuun katseluaikaan klo 15:30.

C2

Joukkueet lähtevät otteluun sarjataulukon sijoilta kuusi ja kymmenen, Amppareiden ollessa vieraita viisi pistettä taulukossa edellä. Molempien pelivire on ollut viime aikoina kova, sillä Ampparit on voittanut edellisestä seitsemästä ottelustaan peräti viisi, ja EV Akatemia puolestaan neljä. Molemmilla on myös alla viime viikonlopulta vierasvoitto, kun Ampparit voitti Pirkat lukemin 4-6 ja EV Akatemia puolestaan Josban lukemin 3-6. Lähtökohdat ennustavat siis todella tiukkaa matsia, ja haluavathan molemmat joukkueet varmasti aloittaa joulukuun voitokkaasti!

Divarin tilastot

Divarin sekä nuorimmalla että laajimmalla rosterilla operoiva EV Akatemia on tällä kaudella napsinut kovia päänahkoja, kun joukkue on etenkin vieraissa voittanut sarjan kärkiporukoita, kuten FBC Turun ja viime ottelussa Josban. Kokoonapanossa on tällä kaudella nähty taas laaja kattaus niin Akatemian omia pelaajia, kuin myös ErVin A-junnuja, yhteensä peräti 42 pelaajaa on saanut Divarin pelejä alleen. Joukkueen pistekärkiä ovat olleet EräViikinkien liigavauhtiakin haistelemaan päässeet Lauri Laine (11+5) sekä Juho Niinikoski (7+5). Tarkalla silmällä kannattaa seurata myös nuorempaa osastoa, 2000- luvulla syntyneitä Alex Eklundia, Jasse Tuunasta sekä 2002- syntynyttä Aarne Rissasta, joille kaikille voi povata kirkasta tulevaisuutta salibandyn parissa!

Amppareiden kentälliset ovat hieman eläneet alkukauden jälkeen, ja se on selvästi tuonut uutta raikkautta myös joukkueen peliesityksiin. Hyökkääjänä hurjia maalimääriä jo mättänyt Markus Manninen jatkoi maaliputkea myös Pirkkoja vastaan, ja puolustajaksi siirtynyt Niki Kaurtola puolestaan loisti niinikään uudella pelipaikallaan. "Omalla paikallaan" pelaavista etenkin kaikkien aikojen divarikauttaan pelaava Kasperi Kantonen on ollut todella tärkeä palanen joukkueelle alkukaudesta, onhan Kasulle syntynyt jo myös yhden kauden henkilökohtainen syöttöennätys Divarissa!

Ottelun seuranta

Solidsportin lähetys

Tulehan siis lauantaina Palokkaan päättämään marraskuu, aloittamaan joulun odotus ja kannustamaan Ampparit voittoon!

C2

Alkuperäinen kuva: Juhani Järvenpää