N1: Sarjakärkeä kiusaamassa

11/29/2016 - 15:56

Ampparit saapuivat kotiluolaansa samalla, kun pimeä laskeutui Palokan Pyhätön ylle tänä myrskyisänä lauantai-iltapäivänä. Rehellisiä ajatuksia olivat, että toivottavasti miinustilastot eivät näyttäisi illan päätteeksi absoluuttiselta nollapisteeltä, olihan vastassa kuitenkin käytännössä Suomen naistenmaajoukkue. Peliin valmistauduttiin kuitenkin, kuten mihin tahansa muuhunkin peliin. Nöyristelemään ei lähdettäisi! Harvemmin sitä saa maan parasta laatua vastaansa pelikentällä!

Ampparit lähtivät pillin viheltäessä peliin katsomatta tulostauluun ja miettimättä enempää, kuin vaihto kerrallaan. Maaleja syntyi ensimäisessä erässä seitsemän kappaletta, joista jopa kaksi oli kotijoukkueen maalaamia. Ampparit saivat maistaa hetken johtoasemassakin palloilua, kun tilanne oli erän puolessavälissä 2-1. Erätauolle lähettiin siis tilanteessa 2-5 ja pelissä oltiin jopa mukana! Palloa sai myös ampparilauma pitää lavassaan ja pelko miinuksista alkoi unohtua ja vaihtua rentoon pelimoodiin.

Toiseen erään lähdettiin hakemaan lisää paineetonta peli-ilmettä ja se tuotti myös tulosta. Erän aikana ampparit saivat tällättyä kolme maalia lisää, kun Tiia Hattara sekä Kiia Avikainen rankaisivat Classicin maalivahtia, joka viiden maalin jälkeen vaihdettiinkin luukulta pois. Erän aikana nähtiin myös sitä, miksi Classic onkin naisten salibandyliigan kärki ja oma pääty sai myös osumaa. Erätauolle lähdettiin tilanteessa 5-9. Kopissa mietittiin sitä, miten onkin mukava pelata näin taidokasta vastustajaa vastaan ja huomata samalla, miten oma peli onkin näin rentoa. Onnistumisia satelee ja odotukset pelistä olivat olleet jotakin paljon kamalampaa.

Viimeisessä erässä sateli maaleja molempiin suuntiin tiuhaankin tahtiin ja Kiia "Kisu" saikin yleisön heittämään pipoa kentälle viimeistellessään hattutempun! Peli loppui lukemissa 7-12 ja ampparit kokoontuivat kättelyyn tyytyväisinä. Joukkueen maaliennätys rikki ja Suomen parasta salibandyjoukkuetta vastaan pärjättiinkin, vaikka kukaan ei odottanut meiltä juuri mitään Classicin kaltaista mörköä vastaan.

Uskoa tekemiseen saatiin taas iso määrä, vaikka ei pisteitä ottelusta saatukkaan. Näillä eväillä lauantaina 3.12 pelattavaan otteluun Turussa!