P18: Divaria Pirkkalassa ja Aluesarjaa Hipposhallissa!

10/29/2021 - 17:40

Otteluennakko

Viikonloppuna taas molemmat joukkueet tulessa omissa sarjapeleissään

Ulkona illat pimenevät, sisätiloissa salibandykausi sen kuin jatkaa kiihdyttämistään ja tulevanakin viikonloppuna ovat molemmat P18 Amppareiden joukkueet kentällä surisemassa. Edustus matkaa kolmen kotipelin jälkeen Divarin viidennessä ottelussaan Pirkkalaan Pirkkojen vieraaksi, ja Kilpa jatkaa puolestaan Aluesarjaa toisen pelipäivän muodossa Hipposhallissa, jossa vastaan asettuvat Pohjanmaalta saapuvat vierailijat FBC Remix sekä Jalas.

Turha alustella sen enempiä, tästä ennakkoa lukuun perjantain ratoksi. Lue jos luet, tykkää jos tykkäät, vihaa jos vihaat. Näistä on joku lahtelainen aikoinaan ihan jopa suuttunutkin.

(Kommentin tarkoitus ei ollut loukata Lahtea eikä lahtelaisia eikä Lahdessa käyneitä)

Pirkat - O2-Jyväskylä, 30.10.2021 Pirkkalan vapaa-aikakeskus

Edustus voitti viime viikonloppuna vakuuttavasti kotonaan Starsin lukemin 12-6, joskin harmaita hiuksia aiheutti kaiken hyvän keskellä melko musta päätöskymppi. Tällä kertaa 50 minuutin suoritus ei varmasti tule riittämään, kun vastaan asettuu kotihallissaan sarjakärki Pirkkalan Pirkat, joka on edennyt tällä kaudella viisi peliä puhtaalla viiden voiton saldolla.

Mutta tutustutaas ensin kohteeseemme eli Pirkkalaan! Siinä Tampereen kupeessa ollaan, Nokian itäpuolella ja Ylöjärven alapuolella; se tiedetään varmaksi etukäteen, ei hirveästi muuta. Mutta ompa todella tyylikkäät nettisivut Pirkkalan kunnalla. Slogan näyttää olevan "Parempien palveluiden koti"; se on sitten uskottava! Pirkkalan ystävyyskuntia ovat muun muassa Solna Ruotsissa ja Gladsaxe Tanskassa, eipä oo tullu käytyä. Kuuluisia pirkkalalaisia ovat muun muassa paikallisesta lukiosta aikanaan valmistunut pääministerimme Sanna Marin, sekä jääkiekon puolelta tunnetut Jukka Tammi, Jan-Mikael Järvinen ja Joonas Lehtivuori (joka muuten pelaa Saksassa, sitä sää et välttämättä tienny mut mää tiesin!). Pirkkalassa asuu nykyään myös näyttelijä Allu Tuppurainen aka Rölli.

Olisko siinä riittävästi Pirkkala- triviaa? Hyvä, sit taas asiallisuuksien pariin!

Pirkat on pelannut Divarissa todella tiukkoja matseja, sillä kaikki ovat päättyneet vain yhden tai kahden maalin erolla. Toki yhdistävä tekijä on se, että sekä SB Vaasa, Koovee, SPV, Indians sekä SaiPa ovat saaneet todeta Pirkat paremmakseen näissä otteluissa. Joten täysin ansaitusti Pirkat keikkuukin ennen viikonlopun ottelukierrosta sarjan kärkipaikalla, neljä pistettä Amppareita edellä, joskin myös yhden ottelun enemmän pelanneena.

Pirkkojen joukkue rakentuu vahvasti 2004- syntyneiden ikäluokan ympärille, joka on pelannut yhdessä jo todella monta vuotta. Pirkoilla on myös erittäin vakuuttava putki valtakunnallisissa sarjoissa, joten kokemusta pelaajilla kovista peleistä on jo rutkasti. Joukkueen yksilöt ovat fyysisesti todella hyvässä kunnossa ja myrkyllisen kääntöpelinsä sekä hyvän prässinsä ansiosta Pirkat onkin ollut sarjassa todella vahvoilla tällä kaudella, ja Ampparitkin tietää, että nyt se kuuluisa pallovastuu on taas korkealla tasolla. Viime pelissä valitettavan punaisen kortin tililleen napannut Elmeri Lahdensivu on ollut joukkueen tehokkain alkukaudesta tehoin 9+5. Hyvää taustatukea ovat tarjonneet Joni Jokisalo (5+4), Leevi Laiho (3+3) ja Aleksi Nuutinen (1+5). Seurattavan arvoisia ovat myös etenkin 05- ikäluokan huipputalentti Oliver Myllymäki sekä Ilveksestä Pirkkoihin siirtynyt Totti Hakala. Maalivahdeista Joonas Kantola on pelannut neljä peliä vakuuttavan tasaisella suorittamisella ja torjuntaprosentilla 80,39%.

Ottelun seuranta Tulospalvelussa

Striimi Pirkkojen kuvaaman poikkeuksellisesti Solidsportissa

(Striimi on ilmainen, mutta vaatii kirjautumisen Solidsportiin)

Otteluennakko

PM/SS Aluesarjan pelipäivä #2, 31.10.2021 Hipposhalli

Kilpa pääsee puolestaan surisemaan Pohjanmaan ja Sisä-Suomen (no Keski-Suomen, mutta ei Tulospalvelu tämmöstä termiä tunne) Aluesarjan toisen pelipäivän merkeissä, paikkana ekalta pelipäivältä tuttu Hipposhalli. Ensimmäisenä pelipäivänä oli vuorossa pari kappaletta derbyjä, mutta nyt päästään haastamaan vierailijoita Pohjanmaalta. Ensimmäisessä pelissä vastaan asettuu FBC Remix Isokyröstä ja toisessa pelissä puolestaan Jalas Salibandy Jalasjärveltä. Onko tutun kuuloisia paikkoja? Hyvä, ei mullekaan.

Avausvastustaja Remix voitti Pohjanmaan avauspelipäivänä molemmat kamppailunsa maalierolla 11-3, joten varmasti aivan alueen kärkiosaamista päästään kiusaamaan tällä tasolla. Ihan rehellisesti voin myöntää etten mitään joukkueesta tiedä, Isokyrökin piti Google Mapsista tarkistaa. Kovasti oli oranssia Remixin nettisivuilla, siinäpä isoimmat. Remixin tehokkaimpina häärivät avauspelipäivänä Roni Mäenpää (3+1), Jesper Klankki (0+3) sekä pari maalia iskeneet Elias Louko ja Sisu Somppi. Maalivahti Aleksi Mikkilä komeilee sarjan torjuntatilaston kärjessä kovalla prosentilla 90,32%. Kaikesta päätelleen saadaan aika hyvää sählyä pelata, jos meinataan pisteet napata!

Toinen vastustaja Jalas Jalasjärveltä eli Jalasjärven Jalas ei sen enempää sählyniilon nystyröitä kutkuttele. Sinisissä taitavat pelata. Mutta aliarvioida ei sovi, avauspelissään Jalas pakotti sarjan kärkisuosikkeihin lukeutuvan SPV II:n tasuriin, toisessa pelissä tuli tappio jo mainittua Remixiä vastaan. Pistepörssissä tehokkaimpina kahden pörssin pojat Joona Haanpää (2+0), Lauri Jyrä (1+1) sekä Onni Siltala (1+1). Maalivahdeista sekä Arttu Jaakkola (81,82%) sekä Veeti Marttila (70,83%) pelasivat yhden pelin.

Kilvan osalta tehokkaimpina esiintyivät pistepörssin kärkikymmeniköstä löytyvät Markus Tissari (1+5), Karri Kaiterniemi (3+2), Veeti Nieminen (2+3) sekä Joonas Pappinen (2+2); heistä Karri ja Joonas debytoivat viime kierroksella myös Edustuksen Stars- ottelussa. Ja voihan se olla, että Veeti Moilanen lähettää taas viivasta pirullista vetoa maalille tai Pollarin Teemun ruoska sivaltaa laidasta tai Niemisen Veeti joutuu pian juoksemaan täysiä (no ei kyllä tarvii, ei Veetiä kukaan kiinni saa muutenkaan); kyllä Amppareilta sitä kuuluisaa x-factoria (ei se tv- ohjelma) löytyy!

Kilvan peleistä ei striimiä luvassa, koska nämä(kin) pelit ovat parasta livenä; ei muuta kun sunnuntaina Hipposhalliin vauhdikkaasta sählystä nauttimaan!

Otteluiden seuranta Tulospalvelussa:

11:30 O2-Jyväskylä II - FBC Remix

13:30 Jalas - O2-Jyväskylä II

Otteluennakko

Ja mihin ne ennakot aina loppuu (kun muistan kirjoittaa)? No tietty pelipäivän nostoihin! Nämä saa vain lukemalla, ei esimerkiksi tilaamaalla CMore Total Viaplay Sport Disney Plus Discovery- kanavapakettia:

"Jatkaako Aatu vanhempien junnujen alistamista yhä edelleen?"

"Jatkuuko Aapon, Väinön ja Eelin tuhkimotarina?"

"Onko Jami ja Marre hakeneet Eerikkilästä pörssitatsin oikeille koordinaateille?"

"Saikka on vakuuttanut viime aikoina niin Miesten Divarissa kuin Suomisarjassakin; jatkuuko sama meidän sarjassa?"

"Julle on hurjassa pörssivireessä; uskaltaako jatkaa?"

"Vili kuittasi ensimmäisen DIvarimaalinsa, onko jatkoa luvassa heti?"

"Soiko joukkueen kajarista mikään kappale yli 20 sekuntia?"

"Matsu, Samu, joni; kuka avaa maalitilinsä viivapommilla?"

"Päästäiskö joskus edes pelin jälkeen ajallaan syömään vai ottaako suihkumafia taas oman aikansa?"

"Aksu sanoi, että ei ollut hyvä ennakko joku edellinen; auttaako nyt kun mainitsin myös hänet? Hän on hyvä maalivahti muuten!"

"Nähdäänkö Hipposhallissa Pollarilta lämäri- ja lätkärannemaali?"

"Jatkaako Karri siitä, mihin Palokassa jäi viime viikonloppuna (ainut pelaaja joka on osunut molemmissa sarjoissa!)?"

"Olisko Hinkkaselle avausmaalia?!"

29.10.2021