C1-pojat: Hurlumhei sählyä Vierumäellä – reissuviikonlopusta täydet 4 pistettä

10/29/2017 - 12:15

C1-pojat

Lauantain GrIFK-ottelun jälkeen sunnuntaina oli vuorossa peli SB Heinolaa vastaan. Vierumäen salibandyakatemiasta tuttu Heinola oli kaatunut aikaisemmissa harjoitusotteluissa, mutta sarjaotteluita joukkueiden välillä ei oltu pelattu ennen tätä päivää. Ampparit lähtivät illan peliin hyvin nukutun yön ja Lahden keskustan päiväshoppailun jälkeen.

C1-pojat

Ottelun asetelma tiedettiin haastavaksi ja otteluun valmistautumiseen yritettiin kiinnittää erityishuomiota Amppareiden kopissa. Heti alusta asti oli kuitenkin selvää, että oranssipaitojen jalka ei ollut tänään parhaimmillaan. Ottelusta haettiin tasapainoista puolustuspeliä, mikä palauttaisi vastustajalle päästettyjen maalien määrän takaisin alle viiden maalin. Samalla erityishuomiota tuli kiinnittää vastustajan ykköskentän hyökkäyskolmikkoon, jota johti keskeltä Roope Nikki. Kaikki tavoitteet menivät kuitenki jo heti ekassa erässä Kankkulan kaivoon. SB Heinola teki ensimmäisellä 20 minuuttisella kuusi maalia. Hätä ei onneksi ollut aivan mahdoton, vaan Ampparit onnistuivat itsekin erässä kuudesti maalinteossa. Torjuntojakin maalivahdeille löydettiin ensimmäisestä erästä. O2:sen maalilla Justus Niemelle kirjattiin 9 torjuntaa ja Heinolan maalivahdeille Jesse Hoikalle (vaihdettiin pois kolmannella minuutilla) ja Mikko Marttilalle 7 torjuntaa yhteensä.

C1-pojat

Erätauolla O2:sen kopissa oli peiliin katsomisen paikka. Puolustuspalat pyrittiin kokoamaan uudestaan ja pelin hallintaa ottamaan omiin käsiin. Erä alkoi kuitenkin taas surkeasti, kun Heinolan Niklas Huvinen viimeisteli erän toisella peliminuutilla heinolalaiset johtoon. Näytti siltä, että sama hurlumheimeininki saisi jatkoa. Ottelun maalitehtailu vaikeni kuitenkin hetkeksi maalin jälkeen kunnes yltyi jälleen erän puolivälissä. Patrik Salmensaari (3+1) laukoi ajassa 28:13 Ampparit tasoihin ja kolmea minuuttia myöhemmin Ampparit maalin johtoon. Myös seuraavat kaksi maalia tehtiin kotijoukkueen maaliin. Maalimerkinnät Leevi Kuvajalle (1+1) ja Arttu Sorrille (2+0). O2 oli siirtynyt 10-7 johtoon ja SB Heinola oli pakotettu ottamaan aikalisä. Aikalisän jälkeen toisessa erässä nähtiin vielä yksi maali. Eero Luokkanen (4+1) tykitti vierailijat 7-11 johtoon erän päätteeksi. Torjuntoja toisessa erässä O2 3 torjuntaa ja SB Heinola 8 torjuntaa.

Kolmannen erän alussa Heinola aloitti kovan kirin neljän maalin eron kiinni kuromiseksi. Heinolalaiset onnistuivatkin kirimään kolmannen erän alkupuolella kahdella maalilla pelin jo 9-11 tilanteeseen. Erän puolivälissä Matti Minkkinen (2+2) lisäsi O2 johdon takaisin kolmeen maaliin. Heinola kavensi pelin vielä kertaalleen ennen kuin Ampparit karkasivat ottelun lopussa tavoittamattomiin. Loppulukemat kirjattiin lopulta 10-15 vieraille. Torjunnat koko ottelussa SB Heinola 29 torjuntaa ja O2 21 torjuntaa.

Pitkän viikonlopun jälkeen on aika keventää hieman. Seuraavan kerran C1-poikien musta peliryhmä on tulessa kahden viikon päästä. Tuolloin matka käy Turkuun TPS:n vieraaksi.