O2JKL/MuurY C2 SM-sarjaan!

08/29/2019 - 15:51

ampparipojat

C2-ikäluokan edustusjoukkue kävi hakemassa puhtaan neljän voiton suoran. Miten se tapahtui? Tässä teille luettavaksi varsin kattavana Imatran matkapäiväkirja!

Lauantai, 24.päivä Elokuuta 2019:

Pitkä odotus on vihdoin ohitse; on koittanut vihdoin se päivä, kun C2- poikien SM-karsinnat alkavat! Klo 8.15 starttasi Jyväskylän Monitoimitalon pihasta kohti Imatran Urheilutaloa. Ensimmäinen jaloittelustoppi Mikkelissä, mistä osa pojista kävi nappaamassa pari Bulbasauria matkaan (niin siis Pokemon Go on ilmeisesti taas aika kova juttu T: Viimeksi 2016 kyseisen sovelluksen avannut). Matka jatkui kohti Itää rauhallisin merkein (toki puhun vain omasta puolestani, kiitos vastamelukuulokkeiden). Ruokailun suoritimme Lappeenrannan ABC:lla, perinteisillä muussilla ja lihapullilla on aina hyvä käynnistää pelipäivä. Bussi laskeutui Imatran ilmatilaan noin klo 12.47. Käytiin tarkistamassa pukuhuoneen ja pelikentän kunto; molemmille peukkua arvosanaksi ja sen kautta alkulämmöille kohti ensimmäistä peliä. Ulkofutikset ja venyttelyt totuttuun tapaan, pallollinen lämmittely puolestaan käytettiin lähinnä sittenkin hieman erilaiseen alustaan totutellessa.

Imatran Voima - O2JKL/MuurY

LT 0 - 6 (0-3, 0-1, 0-2)

Avauspelissä vastaan asettui siis turnausisäntä Imatran Voima. Aloitussekunnista lähtien oli selvää, että kentällä oli vain yksi joukkue joka tasiteli voitosta, sen verran paljon Pörriäiset olivat Voiman poikia joka osa- alueella edellä. Viimeistelyn kanssa kuitenkin tuskailtiin alusta lähtien, kun joko laukaus epäonnistui täysin tai Voiman maalissa loistomatsin pelannut Elmeri Pylvänäinen (34 torjuntaa) venyi pallon eteen. Kyllä me silti osuttiinkin välillä, ensimmäisen keran itseasiassa jo ajassa 2.17. Voiman puolustajan avaus pysähtui #13 Mico Luhangan lapaan ja Mico täräytti parin päättäväisen askeleen jälkeen pallon kliinisesti alakulmaan ja Pörriäiset johtoon. Ja sama toistui parin tuhlatun paikan jälkeen ajassa 5.04. Pallo kierrätetään jokaisen Pörriäisten pelaajan kautta, ja lopulta se pelataan oikealle #56 Elias Hakkaraiselle joka puolestaan löytää mitä upeimmalla syötöllä takatolpilta Micon ja tämä pääsee sijoittamaan päivän toisen maalinsa. Sitten alkoi maalissa Pylvänäinen napsia isoja torjuntoja ja hän piti Pörriäiset nollilla pitkään. Erän puolivälin tienoilla hieman jäähyiltiinkin, mutta ajassa 13.44 puolestaan Voiman pelaaja otti hieman hölmön ja vaarallisen näköisen viiden minuutin rangaistuksen ja Pörriäiset pääsi jylläämään ylivoimaa (ihan hyvää harjoitusta, kesällä ei viitsitty hirveästi YV:seen panostaa). Tulosta tuleekin heti neljän sekunnin jälkeen, kun Säynätsalosta kajahtaa ja #79 Nuutti Leskinen pudottaa viivapommin, joka yllättää täysin Voima- vahdin. Enempää ei YV sitten tuotakkaan ensimmäisessä erässä ja tauolle lukemista 0-3. Avauserässä #28 Valtteri Huismanilla merkittiin kolme torjuntaa, todellisuus taisi olla noin 0-1 torjuntaa, riippuen tulkintatavasta.

Toinen erä jatkaa samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin, Pörriäiset hallitsevat, mutta pallo ei tahdo löytää verkon perukoille millään (torjunnat erässä merkittiin 13-0). Puoleenväliin keretään mennä ennenkuin Pörrsiäisten neljäs maali näkee päivänvalon: Omassa päässä hyvin puolustettu Voiman vapari kääntyy vastaiskuun, josta #8 Aatu Knuuti tarjoilee ja tutkapari #91 Eeli Mättö napauttaa pallon maltilla verkon perukoille. Enempää maaleja ei erässä nähdäkään, mutta Voiman pari jäähyä antavat taas mahdollisuuden treenata YV- pelaamista (siinä oli 6vs4- ja 5vs3 Ylivoimaa, kumpaakaan ei jaksettu oikein kesällä treenata niin hyvä että saatiin tähän paikkaan! :D). Mutta joo, yksipuolisen erän jälkeen toiselle erätauolle lukemista 0-4.

Mitään hätää ei ollut päätöserässä enää, mutta muutama maali olisi haluttu tehdä enemmän. No, erän alussa saadaan vähän "tuskaa" hellitettyä, kun Pörriäiset rankaisee kahteen otteeseen. Ensin ajassa 32.37 Mico tarjoilee kulmasta keskemmälle ja #74 Valtteri Raulo tinttaa pallon oikeaan kulmaan. Ja heti seuraavaan vaihtoon osutaan kuudennen ja viimeisen kerran, kun joukkueen kapteeni #58 Samuel Maja tarjoilee keskialueen riiston jälkeen ja #22 Väinö "Mussukka" Heikkilä neppaa loppulukemat 0-6. Muutama enemmänkin olisi voitu tehdä, mutta nyt mentiin vielä alustaan totuttelun ehdoilla ja otettiin melko Fairplay- tyylinen voitto. Torjunnat kirjattiin 34-4, toki todellisuudessa se Valtterin torjuntamäärä oli 1 tai 2.

Ottelun tilastot

Pelin jälkeen syötiin erittäin maittavaa ja juustoista kanapastaa ja seurattiin hieman Indians-Papas kamppailua, jonka tuloksella olisi merkitystä myös meidän loppuviikonloppua silmällä pitäen. Sitten lähdettiin sulattelemaan ruokaa lämmöille ja valmistautumaan kovaan toiseen matsiin.

O2JKL/MuurY - Papas

LT 9 - 2 (2-0, 2-1, 5-1)

Toisessa pelissä vastus koveni huomattavasti, kun vastaan asettui tiukan tappion Indiansille kärsinyt Kajaanin Papas. Etenkin Papasin huipputaitava laituri Aatu Koivisto haluttiin merkata tarkasti, sillä hän pystyi jopa yksin ratkomaan pelejä. Kokoonpano rakennettiinkin niin, että jokaisesta kentästä löydettiin tälle pörssipelaajalle "tanssikaveri". Pörriäiset lyö jälleen alkutahdit kamppailulle ja parin tuhlatun huippupaikan jälkeen ajassa 4.33 kakkoskenttä rankaisee todella timanttisen pallorallin päätteeksi, kun #19 Marius Niemelä kattaa pöydän ja Aatu pääsee napauttamaan terävästi onetimerillä pallon ylähyllylle ja Pörriäiset johtoon. Jatkoa seuraa tasan kaksi minuuttia myöhemmin, pitkän paineen jälkeen pallo pelataan Papasin maalille ja sieltä sen rouhii viivan yli #11 Joonas Lehtonen. Hirveämmin ei muuta kummallista erässä nähdä, ja taukolukemat 2-0. Torjuntoja ei erässä kirjattu, koska toimitsijat unohti.

Toiseen erään ei tarvitse mitään muuttaa, jälleen olisi ehkä paikoista voitu jokunen maali enemmän rykäistä. Ajassa 16.25 pörrätään kuitenkin se kolmas maali komealla tavalla, kun Samun nopea sisäänlyönti kulmasta löytää Väinön keskeltä ja tämä tällää pallon Papas- vahti Samuli Kemppaisen längistä verkkoon. Pari minuuttia myöhemmin tuleekin viikonlopun ensimmäinen takaisku, kun Papas kaventaa; hieman huolimattomasti hukataan pallo keskialueen jälkeen ja vastahyökkäyksestä Tuomas Hyväri niittaa pallon juuri ja juuri viivan yli, yllättäen maalissa hyvin pelanneen #29 Vili Avikaisen. Maalista ei kuitenkaan häkellytä, vaan oma tekeminen pysyy vähäisistä maalilukemista huolimatta edelleen korkealla. Reilu kolme minuuttia ennen toisen erän summeria nähdään helpottava neljäs maali, ja melkoisen komealla tavalla. #7 Matias Knuuti toimittaa pallon viivasta maalille, ja sieltä sen ihan kohtalaisilla käsillä verkon perukoille toimittaa velipoika Aatu. Lukemat päätöserään lähdettäessä siis 4-1.

Kolmannen erän alkuun yrittää Papas lyödä ykköskorin pelaajilla kavennusta heti alkuun, mutta Pörriäiset kestää ja sen sijaan ajassa 31.23 5-1 lukemat taululle iskee terävästä vastahyökkäyksestä Eeli. Ja ei mene kuin puoli minuuttia niin seuraavan kerran helähtää, kun #9 Jami Markkanen pyöräyttää komealla vanhanaikaisella lukemat 6-1:een. Hieman ennen erän puoliväliä hieman outo episodi, josta Pörriäisten pelaaja lähtee 2+10 minuutin istunnolle. Ja tuolla YV:llä Papas sitten rankaiseekin toistamiseen, asialla jälleen Tuomas Hyväri. hirveästi ei jääty harmittelemaan, sillä vain 12 sekuntia maalin jälkeen löytyy pallo jälleen Papasin verkosta, kun maalille toimitettu pallo pomppaa siään Papas- puolustajan kautta ja maali merkitään omaksi maaliksi. Erän loppupuolella kapealla rosterilla pelanneen Papasin miehistön jalka alkoi hieman hiipua, sillä hirveän vaarallisia paikkoja ei enää synny (poislukien Koiviston haastot, jotka saatiin merkattua pois vaan kolme pelaajan voimin! :D). Erän loppupuolella Pörriäiset rankaisee vielä kahdesti, kun ensin Eliaksen tarjoilusta pallon puttaa maalilta sisään loistavan pelin pakkina pelannut #87 Elmeri Tiilikainen ja hetkeä myöhemmin toinen Koiviston erittäin hyvin tehoitta pitänyt pakkimme #16 Veeti Nieminen iskee hyvän yksilösuorituksen jälkeen loppulukemat 9-2 ajassa 44.20. Tähänkin peliin torjunnat kirjataan melko selkein lukemin, meillä Vilillä 10 ja Papasin Kemppaisella 35 (tästä siis vielä pois ne avauserässä kirjaamatta jääneet).

Ensimmäiseltä päivältä siis tavoitteet täyteen kahden tasapainoisen ja vakuuttavan voiton jälkeen, ja sen siivittämänä oli mukava lähteä siirtymään yöpaikkaamme Scandic Imatraa kohti. Ei siis yövytty siellä linnassa, missä se harmaa kummistuskin pyörii vaan ihan siinä tavanihmisten puolella. Käytiin myös hakemassa vielä iltapalat bussilla ja samalla käytiin kiihkeä väittely siitä, kuuluuko suolakurkku hampurilaiseen vai ei (diktaattorimaisesti ilmoitan nyt virallisena kantana, että ei kuulu, vaikka vastaväitteitäkin oli). Yhtä pyörätuoli- casea lukuunottamatta yö meni rauhallisesti, vaikka kummitustarinat hieman yöuniani verottivatkin.

Sunnuntai, 25.päivä Elokuuta 2019:

Aamulla käytiin syömässä ravitseva aamupala siellä linnan puolella, pakattiin kamat ja lähdettiin siirtymään taas kohti Urheilutaloa ja viikonlopun kolmatta peliä. Aamupäivän pelissähän panoksena oli, ei enempää eikä vähempää kuin lohkovoitto! Toki pieni psyykkinen lisälataus oli siinä, että edellisenä päivänä olivat Inkkarien pelaajat naureskelleet meidän alkulämmittelyille ja todenneet, että äitiä tulee ikävä heitä vastaan. Ajateltiin näyttää pelissä sitten, että missä se todellisuus nyt sitten menee...

Westend Indians - O2JKL/MuurY

LT 2 - 8 (1-3, 0-2, 1-3)

Alussa näkyi hieman ottelun tärkeys, sillä molempien joukkueiden tekeminen oli alussa hyvin odottelevaa ja hermostunutta. Toki hallissa oli myös meteliä ihan kohtalaisesti, kiitos molempien joukkueiden kannattajien! (onneksi Heimon läpsyttimet jäi meidän kannattajien rumpujen paukutuksen varjoon, kyllä jos ääntä haluat taputtamisella tuottaa niin käytä rukkasia eikä mitään paperiviuhkaa #vainfanikulttuurijutut :D). No mutta joo, itse peliin kun mennän taas takaisin, niin alun jälkeen Pörriäiset nappasi kyllä hienokseltaan pelin hallinnan itselleen ja pystyi kontroloimaan kenttätapahtumia oikeastaan siitä hetkestä pelin loppuun saakka. Avausmaali nähdään ajassa 9.18, kun Pörriäisten supervaarallinen vastaiskupelaaminen nousee jälleen esiin. Keskeltä hyvä peitto, jonka jälkeen Marius vapauttaa Aatu laidasta läpi. Hieman pallo karkaa jo ennen ratkaisua, mutta Aatu innovoi taitavilla käsillään vielä ratkaisun, jolla pallo pääty hyvin pienestä kulmasta ylähyllylle ja lukemat 0-1! Jatkoa seurailee pari minuuttia myöhemmin, kun Nuutti pääsee hyvän laitanousun jälkeen väläyttämään tulista rannettaan, joka pölähtää Indians- vahti Aaro Aleksejevin selän taakse ajassa 11.29. Erän loppupuolella molemmat iskevät kertaalleen: ajassa 14.09 Indians saa erän toisen laukauksensa maalia kohti ja se tuottaa tulosta kun pienen Pörriäisten ylihyökkäämisen avittamana keskeltä rankaisee Heimon pörssiykkönen Jonas Waris. Momentumia ei kuitenkaan Westendiin haluttu antaa erätauolle, joten 21 sekuntia Heimon kavennuksesta Väinö pääsee haastamaan keskustaan laidasta ja lukomaan tulisesti pallon verkkoon ja erätaukolukemiksi 1-3.

Toisen erän alkuun saadaan heti hyvä pitkä hyökkäys Inkkareiden päätyyn, joka päättyy siihen, että Väinö sujauttaa pallon maalille ja sieltä Raulo iskee sen verkon perukoille ja het alkuun lukemiksi 1-4. Pörriäiset pelaavat koko erän pallolla fiksusti eikä väkisin lähdetä edes maaleja yrittämään vaan pallo pidetään enempi vain omilla (tästä kertoo myös erän torjuntatilasto Indians 4 Pörriäiset 1). Erän loppupuolella nähdään kuitenkin vielä myös maali Pörriäisiltä, kun Veeti iskee vauhdikkaan laitanousunsa päätteeksi pallon pienestä kulmasta maaliin ja näin kauden tärkeimpään erään lähdetään 1-5 johtoasemasta. Päätöserähän oli Pörriäisiltä myös samalla pieni kypsyyskoe, sillä johtoasemassa pelaamisesta on joukkueessa puhuttu nyt pari kuukautta; nyt nähtiin miten se on toiminut!

Ja kyllähän se heti alusta asti oikein mallikkaasti toimi, sillä pallon kanssa oltiin erittäin fiksuja ja rauhallisia, eikä Indiansille haluttu antaa minkäänlaisia oljenkorsia peliin haltuunottamista varten. Ja kun siinä pallossa onnistuttiin pysymään niin hyvin, kyllä me välillä yritettiin ihan maalintekoakin ja ajassa 34.03 SM- paikka pilkisti taas kulman takaa hieman enemmän; Samu laukoo puolittaisesta läpiajosta ja irtopallossa on ensimmäisenä viikonlopun neljäs MuurY:n kasvatti, joka iskee nimensä tehotilastoon elikkäs #77 Matias Rautio! Pallo yhdellä kädellä ohjaten Indians- veskarin alta maaliin ja lukemat 1-6:een 11 minuuttia ennen loppua! Muutamaa minuuttia myöhemmin joudutaan kuitenkin jännittämään taas hieman, kun hieman heppoisella tuomiolla Samu lähtee istumaan kaksiminuuttista mailaanlyönnistä (tuomarille peukut teon hieman dramatisoidusta rekonstruktiosta). AV kestetään lähes loppuun asti, kunnes Julius Mattssonin rightin piiska sivaltaa vasemmalta ja pallo kilahtaa yläputken kautta maaliviivan yli. Eipä me tästä nyt kuitenkaan hätäännytty, sillä eipä tuon vedon lisäksi Heimo ihan hirveämmin ollut pallojan maalille saanut, nytkin maali tuli 6vs4 pelillä. Viimeisen viiden minuutin aikaina kuitenkin jännitti ainakin ihan pikkusen, sillä Indians vyörytti kuitenkin kuudella viittä vastaan pelaten. Ajassa 42.21 saadaan kuitenkin jo hieman huokaista helpotuksesta, kun Jami sivaltaa omalta alueelta pallon tyhjään maaliin ja lukemiksi 2-7. Ja vielä puolisen minuuttia ennen loppua sivallettiin vielä kerran, kun Eeli tarjoilee vasemmalta keskelle ja Marius iskee viimeisen naulan Heimon arkkuun, kun digitaalit näyttivät 44.23. Viimeiset sekunnit pelailtiin enää kellosta pois ja summerin soitua saivat Pörriäiset tullettaa voittoa, lohkovoittoa ja jo varmistunutta SM-sarjapaikkaa!

Kopissa ei pelin jälkeen enää isompia tarvinnut sanoa; todella tyylikkäällä esityksellä komea voitto eikä tullut edes äitiä ikävä ;) Voitolla tosiaan varmistui jo lohkovoitto, mutta koska joukkue oli ennen reissua ottanut tavoitteekseen neljä voittoa, niin pitihän se viimeinenkin vielä lähteä hakemaan. Pikku venyt ja välipalat massuun ja valmistautumaan viikonlopun viimeiseen koitokseen.

O2JKL/MuurY - SC Classic II

LT 14 - 5 (2-3, 4-1, 8-1)

Päätöspelin alku oli sitten sellainen, mitä ehkä odottaa saattoi, vaikkei missään nimessä toivottukaan. Osa oli vielä selkeästi jäänyt leijailemaan onnen kukkuloille edellisen pelin jäjiltä, sillä päätöspelin avauserää hallitsi pieni, mutta taitava ja sisukas Classic. Avausminuutille heti väärästä vaihdosta meille jäähy ja ylivoimalla Classic huitoo maalin edestä itsensä johtoon Samu Maunukselan maalilla. Eeli pääsee komealla laukauksella tasoittamaan kyllä pian, mutta edelleen vaivaa Pörriäisten tekemistä haluttomuus ja laiskuus. Tästä hyvällä asenteella pelannut CLasu kiittääkin sitten ihan pariin otteeseen ja erän loppupuolella ollaan tilanteessa 1-3. Siinä oli kuitenkin sitten Pörriäisten ärsytyskynnys ylitetty, ja Eelin erän lopun toisella maalilla ajassa 14.49. Sitten saatiin onneksi tarvittava taukosummeri, jonka aikana saatiin rivit kasattua ja kaivettua taas peliasennetta esiin.

Toisessa erässä herättiinkin sitten taas pelille, ja ensimmäisen yhdeksän minuutin aikana kurottiin Classic kiinni ja mentiin myös ohitse, kun vuorollaan heitä kurittivat Aatu, Eeli ja Elmo; Eelille näin viikonlopun ensimmäinen pörriäisten hattutemppu! Viidennen maalin jälkeen Classic käytti myös aikalisänsä ja pian nähtiin myös kavennus, kun Pörriäisten kommunikaatio omalla alueella petti väärässä paikassa. Erän loppuun kuitenkin Aatu pääsi vielä Makun hyvästä avauksesta kaunistelemaan erätaukolukemiksi 6-4.

Päätöserässä ei sitten enää jarruteltu, vaan annettiin mennä; pitihän meidän osoittaa, että olemme edes sen SM- paikan arvoisia! Erän alkupuolella ensin Eeliltä rystyohjauksella ottelun neljäs ja pari minuuttia myöhemmin ensin Raulo näpäyttää Eliaksen tarjoilusta pallon vasemmalta yläseen ja perään Aatu täydentää hattutemppunsa, Eelille vaihteeksi syöttöpiste. Väliin nähdään Clasulta semmonen kohtalaisen ruskea pomppukavennus, mutta sitten aikavälille 38.11-39.03 eli 52 sekunnin sisään Pörriäiset rankaisee peräti neljästi! Vuorollaan verkkoa heiluttavat järjestyksessään Samu, Mico, Veeti ja Jami. Siinä olikin sitten semmoinen tehohetki, että eiköhän pointti tullut osoitettua; älä töki sitä Pörriäispesää tai ne voi pistää! Lopussa saadaa vielä ylivoimakin, ja siitä Attu pääsee napauttamaan neljännellä maalillaan ottelun loppulukemat 14-5. Pian soi odotettu summeri, ja viikonlopun saldoksi saadaan tavoiteltu 4/4 täplää! Päätöspeli ei ehkä sitä kauneinta Pörinää ja Surinaa ollut, mutta myös lähtökohdat olivat psyykkisesti hieman haastavat. Päätöspelissä etenkin kakkoskenttä hurjasteöi oikein kunnolla: Eeli kirjautti viikonlopun kärkitehot 4+3 ja ketjukavereista Aatu säesti neljällä maalillaan, Samu tehoilla 1+3 ja Makku 0+3.

Pelin jälkeen ennen kaikkea helpottunut tunne ympäri pukukoppia, nyt oli kauden ehkä se tärkein ja myös stressaavin viikonloppu takanapäin! Suihkujen kautta kamat kantoon ja bussiin lukemaan onnitteluviestejä laji-ihmisiltä (tasavallan presidentiltä en valitettavasti puhelua saanut, täytyi olla jotain yhteysongelmia). Lappeenrannan Apsilla reissun viimeinen ruokailu ja sen jälkeen päästiin rullailemaan hyvillä mielin kohti Jyväskylää. Matkalla ne, jotka eivät kuulokkeita omistaneet, saivat kuunnella muun muassa koskettavaa tulkintaa kappaleesta "Aikuinen nainen". Bussi laskeutui Jyväskylän ilmatilaan jo hyvissä ajoin ennen kahdeksaa, mikä oli oikein hyvä, sillä osa joukkueesta suuntasi heti seuraavana päivänä Vierumäelle Salibandyakatemian ensimmäiselle leirille; kerkesi ainakin hyvät yöunet saada kotona :)

Isoin tavottein lähdettiin kesäkuussa harjoittelemaan. Isoin tavoittein lähdettiin Imatralle myös ja lopputuloksena oli se tavoiteltu paikka C2- poikien SM-sarjassa! Ihan hirveästi ei ole viime vuosina SM- paikkoja Keski-Suomeen eksynyt, joten siksikin tämä saavutus on todella hieno! Kesä tehtiin todella laadukkaasti ja määrätietoisesti töitä, ja suoritustaso jokaisissa harjoituksissa oli todella kovalla asteella. Ja tämä kaikki saavutettiin sillä, että kaikki harjoitukset ja harjoituspelit suoritettiin ja pelattiin tosissaan, mutta myös päätettiin hymyssä suin jokaikinen kerta. Kun hommia jaksaa painaa Seppo Pulkkisen sanoin "Tosissaan, muttei totisena", on lopputulos silloin tämä! Viikonloppu pelattiin myös kauttaaltaan läpi koko 18+2 pelaajan kokoisella rosterillamme eikä tiivistämistä ajateltukaan missään vaiheessa; meidän vahvuus oli siinä, että heikkoa lenkkiä ei joukkueesta löytynyt!