M1: Lopullinen joukkue julki – mukana myös uusi VANHA Amppari.

08/29/2017 - 11:43

Miehet edustus

Edarin äyien kauden 2017-2018 lopullinen rosteri on vihdoin kasassa. Viimeisenä nimensä Peltosen tarjoamaan sopimukseen raapusti viimeksi kaudella 2014-2015 ampparipaitaa ja samalla kapteeninnauhaa kantanut Ismo ”Lisko” Nybacka. Lisko tuo joukkueeseen ennen kaikkea kokemusta, mutta myös keski-ikä tulee nousemaan todella isosti vanhan nestorin asteltua penkin takaa takaisin pelikentän puolelle.

Maalivahti osastoon kuuluu tulevalla divarikaudella neljä maalivahtia. Janne Manninen, Henri Tikkanen, Roope Pohjola ja juuri pari viikkoa sitten uutisoitu Tommi Kauppinen. Manninen ja Kauppinen ovat huomattavasti rauhallisempia persoonia niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, toisin kuin kaksikko Roope Pohjola ja Henri Tikkanen. Roope ei ole hetkeäkään hiljaa kentän ulkopuolella ja Henri taas veskareista puhuvin kentän sisäpuolella. Roope kuuluu kentän ulkopuolella myös joukkueen hupiosastoon, tiedä sitten onko se hyvä vai huono asia.

Puolustukseen tällä kaudella on löytynyt varmaan ennätysmäärä pelaajia, tällä hetkellä yhteensä 10 puolustajalla on sopimus. Puolustuksesta löytyy sopiva määrä nopeutta, voimaa ja tahtoa. Koko kesän jälleen maatilan isännän virkaa pitänyt Juho Aijasaho on varmasti saanut vielä viime kevättäkin enemmän voimaa ja tämä jässikkä onkin aikamoisen ilkeä kaveri kulma- ja maalinedus taisteluissa. Suuri yllätys vastustajille tulee olemaan hiukan kiero savolainen Mikko Nenonen, jos jenkkireissultaan koskaan Suomeen enää malttaakaan palata. Mikko ei juuri muuta tee kentällä kuin juoksee mutta sitäkin aikamoisella vauhdilla. Yllätykseksi jääkin, puhuuko Mikko sanaakaan suomea enää vai joutuuko amppareiden englannin kielen taiturit Markus Manninen ja Henri Tikkanen toimimaan tulkkeina muille pelaajille?

Hyökkäykseen on myös tullut leveyttä lisää edellisvuoteen verrattuna, uusina pelaajina erittäin vauhdikkaasti liikkuvat Iiro Pieviläinen ja VP Virtanen ovat olleet mukavan oloisessa vireessä koko kesän. Ja erittäin motivoituneen kesän jälkeen onkin odotettavissa kehitystä ja tulosta myös kaukalossa. Tietenkin unohtamatta taistelun ruumiillistumaa Joni Lempistä, Joni on hyvin todennäköisesti vetänyt toukokuusta asti yötä päivää ajatuksella, että kohta taas mennään ja töitä on tehtävä. Hauis on hiukan jälleen kasvanut ja maalivainu vain vahvistunut.

Päävalmentaja Ilkka Peltosen ajatukset lopullisesta joukkueesta, jolla lähdetään kohti Divaria: ’’Joukkueen runko saatiin kasaan hyvissä ajoin jo viime keväänä. Se perustuu hyvin yhtenäiseen ja energiseen viime kauden joukkueeseen. Joukkueeseen saatiin lisää joukkueen näköisiä vahvistuksia. Luonnollisten poistumien kautta lähteneiden pelaajien saappaat on saatu myös paikattua. Joukkue on siis materiaaliltaan leveämpi kuin viime vuonna ja mielenkiinnolla odotankin, kun pääsemme aloittamaan uusien haasteiden parissa.’’

Seuraavan kerran edustusampparit ovat irti huomenna, kun he pääsevät testaamaan syyskuntoaan naapuriseura Happeeta vastaan; jälleen kohdataan kovia pelimiehiä, ystäviä ja kavereita. Mutta se on aivan varma, että huomenna pyritään testaamaan amppareiden tämän hetkinen huippuvire. Ottelu pelataan Palokan koulukeskuksella ja toimituksen saamien tietojen mukaan ottelu alkaa klo 18:30.

 

Ja lopuksi O2-Jyväskylän tulevan kauden joukkue:


Maalivahdit

50 Manninen Janne
69 Pohjola Roope
79 Tikkanen Henri
84 Kauppinen Tommi

Puolustajat

3 Sivula Vesa
10 Joutsimäki Karel
22 Nenonen Mikko
23 Aijasaho Juho
47 Sepponen Ville
52 Hakanen Timo
70 Kyyrä Aapo
71 Laukkala Tuomas
73 Manninen Markus
93 Suihkonen Aatu

Hyökkääjät

5 Lempinen Joni
8 Kinnunen Iiro
9 Kuhmonen Daniel
13 Mahlberg Alvar
18 Wenning Joel
21 Huusko Miika
24 Virtanen Ville-Pekka
26 Oksanen Jere
29 Kantonen Kasperi
33 Pieviläinen Iiro
36 Manninen Juha-Pekka
48 Tepponen Ilkka
61 Nybacka Ismo
80 Laakso Jaakko

Toimihenkilöt

Päävalmentaja: Peltonen Ilkka
Valmentaja: Savolainen Arttu
Joukkueenjohtaja: Hytönen Vesa
Rahastonhoitaja: Karttunen Ollimatti

 

Kuva: Esa Jokinen