C1: Taas pellaillaan!

06/29/2020 - 16:29

C1

Ikäluokan molemmat joukkueet ovat jo aloittaneet harjoituspeliurakkansa kesän osalta, ja nyt tahti lähtee vain kiihtymään

Heinäkuu häämöttää jo oven takana, ja syksyn SM-karsinnat lähestyvät myös jo uhkaavasti alle kahden kuukauden päässä. Amppareiden C1-poikien osalta tämä tarkoittaa sitä, että kesän treenipeliurakka on myös käynnistymässä - tai oikeastaan käynnistyi jo.

Viime viikolla nähtiin jo avausnäytökset kesän osalta, kun C1- ja C2- poikien ikäluokkien Edustus- ja Kilpajoukkueet kohtasivat toisensa. Molempien pelien osalta onnistuttiin ainakin toistaiseksi pitämään "isoveljen"- nimeen oikeuttavat paikkamme, mutta erinomaista vääntöä nähtiin kuitenkin molemmissa peleissä! Tällä viikolla hommia jatketaan heti, kun Pörriäiset hyppää bussin kyytiin ja lähtee kesän ensimmäiselle roadtripille ja Surriaiset pelaa puolestaan kotimaisemissa kaksi harjoitusottelua.

Notta ristus

Ylääolevasta sanaparista voinee jo päätellä, mihin ilmansuuntaan Edustusjoukkue lähtee? Kyllä vain; Pohojammaalle (eli Pohjanmaalle) ja tarkemmin ottaen Seinäjoelle. Saimme nimittäin kutsun lauantaille 4.7.2020 erittäin kovatasoiseen pelipäivään Qmax Arenalle, kun vastaamme asettuvat viime kaudelta tutuksi tullut Länsirannikon jättiläinen Porin Karhut sekä tietenkin erittäin mielenkiintoisena tuttavuutena isäntäjoukkue Seinäjoen Peliveljet. 

Pörriäiset on kesälle ottanut isoksi teemakseen pallollisen pelin kehittämisen ja tarkemmin ottaen... Ai niin, eihän mun sitä tässä kannata kertoa. Noh, sanotaan näin, että toivotaan, että lauantain peleissä on jo hieman edes nähtävissä, että mitä on treenattu. Toki asioiden kanssa ollaan vielä alussa, ja ajoituksen kannalta kovin kisakunto pyritään iskemään 22.-23.8. Kirkkonummelle. Mutta kaikki kovatasoiset harjoitusottelut ovat toki erittäin hyviä välicheckauksia asian suhteen! Kiitokset vaan heti alkuun Spevelle kutsusta peleille.

Karhut tosiaan on viime kaudelta meille tuttu vastus SM-sarjasta kahdesta varsin eriskummallisesta ottelusta, joissa molemmissa vierasjoukkueet juhlivat. Nyt kun pelataan No Man's Land- maaperällä, niin onkin mielenkiintoista nähdä millainen vääntö saadaan aikaan! Molemmat joukkueet olivat viime kaudella kauden päättyessä kiinni SM-sarjan kahdeksan parhaan joukkueen paikoissa. Porilaisilta etenkin hyökkäyspään kolmikko Niko Pulli - JP Raitanen - Veikka Hakala oli viime kaudella erittäin hyvällä pelipäällä, ja mitään muuta ei odoteta nytkään. 

Speve onkin meille sitten mysteerisempi vastus, lukuunottamatta niitä paria jotka ovat naapuriseuran paidassa kohdanneet Peliveljet FBA:lla joskus aikanaan. SPV jäi viime kaudella isoksi yllätykseksemme SM-sarjan ulkopuolelle, mutta Aluesarjoissa jälki olikin sitten jo rumaa; C2-sarjassa 14 voittoa ja yksi tasuri maalierolla 142-22 ja C1-sarjassa 16 voittoa ja kaksi tasuria maalierolla 134-43. Sen enempää ei allekirjoittanut pohjanmaan ylpeydestä faktaa tiedä, mutta pörssejä tutkailemalla kolmikko Aleksi KuoskuMatias Haanpää ja Valtteri Niemistö nousee kyllä isosti esiin. Unohtamatta tietenkään Dux- kasvatti Vertti Huttusta!

Katsojia emme tule Qmax Arenalla juurikaan näkemään rajoitusten johdosta, mutta voidaan silti muutama pelipäivän kuumottava kysymys nostaa ylös; vastataan sit vaikka IG:n välityksellä:

"Jami lupaili, että lapa on kuumana lauantaina; monta kihautusta nähdään?"

"Pääseekö Juuso irti?"

"Onko Väinöllä fanikuntaa Pohjanmaalla?"

"Onko Eelin Fättärissä jo pörssituntuma?"

"Jatkuuko Jullen tehokas kevät myös kesällä? Ja millä pelipaikalla se jatkuu?"

"Viskooko Rautio vastustajia yhtä kylmästi kuin viime kaudella?"

"#17 debytoi vihdoin Pöriäisissä; läväyttääkö Iivari heti alkuun vihaista viivakanttia?"

"Kuka kysyy ekana Ähtärin ABC:n ruokatauolla, että saako mennä katomaan pandoja?"

"Viekö Mariuksen hävytön hiuspehko vastustajien huomion?"

"Edellisien pelien (maaliskuu) jälkeen on kaksi Nocco- uutuutta ilmestynyt; kumpaa lähtee Seinäjoelle mukaan?"

C1

Seinäjoen reissun jälkeen Edustuksella pelit jatkuvat tiiviimmin vasta lähempänä elokuuta, mutta pikkulinnut kyllä visertävät jo ympäri Keski-Suomea, että jonkinasteista Derbyä olisi tarjolla jo heinäkuun puolella. Ken tietää.

Elokuussa pelaammekin sitten peräti kolmena viikonloppuna ennen karsintoja, kun Ampparipesässä isännöimme ensi uutta tulokasta eli Saipa Salibandyä, ja pari viikkoa myöhemmin Ilvestä sekä SB Heinola/LASB:ia, ja siinä välissä käymme vierailemassa myös vielä Tampereella sekä Lappeenrannassa. Ja kaikki tähtäin on edelleen siinä, että 22. ja 23. elokuuta me olemme valmiita!

Kilpa testaa molemmat Ceekakkoset

Kilpajoukkueen kesäryhmä jatkaa puolestaan valmistautumistaan vielä kotimaisemissa, kun tällä viikolla joukkue kohtaa ensin keskiviikkona Palokassa C2-poikien Edustusjoukkueen ja perjantaina Vaajakoskella puolestaan C2-poikien Kilpajoukkueen. Joukkueen kokoonpano on tässä vaiheessa vielä melko suuri, joten peleissä päästään kokeilemaan todella paljon erilaisia variaatioita, ja samalla pystytään tekemään myös tarkkailua tulevaa Kilpa 1/Kilpa 2- jakoa varten, sekä sitä, millä kokoonpanolla lähdetään SM-karsintoihin.

Elokuussa Kilpajoukkue viimeistelee kisakuntoaan myös sekä kotimaisemissa että vähän vieraammalla maalla; pari viikkoa ennen karsintoja joukkue kohtaa Kouvolassa Vierumäeltä viime kaudella tutun Sudet SB:n sekä Imatran Voiman, ja viikkoa myöhemmin Ampparipesään saapuvat vierailulle Sudet sekä LASB.

Tästä se taas käynnistyy, uusi pelikausi nimittäin! Pyritään lauantaina heti pitämään IG aktiivisena, joten kannattaa seurailla @o2jklmuury05- tililtä päivän kohokohtia!

29.06.2020