N2: Kuluu muttei lopu...

03/29/2018 - 13:57

Naiset 2

Kuluu muttei lopu… pimpiäisten kausi nimittäin! Kevät etenee ja pidot paranee. Runkosarja hoidettiin omalta osalta kunnialla loppuun, mikä tarkoitti sitä, että viime sunnuntaina oli kolminkertainen juhlapäivä kolmen pelin merkeissä, kun 1. divisioonakarsinnat starttasivat. Edessä oli neljän joukkueen karsintalohko, josta kahdella parhaalla pelit jatkuisi, kahden viimeiseksi jääneen joukkueen suunnatessa kesälomalle. Turnaus saatiin meille järjestettäväksi, tosin valtavaa kotikenttäetua ei ollut, sillä pelit pelattiin ulkomailla Uuraisilla, koska vapaita saleja ei Jyväskylästä enää saatu.

Superpäivän ensimmäisessä pelissä vastaan saatiin Josba Joensuusta. Ottelu lähti enemmän kuin mukavasti liikkeelle, sillä jo toisella peliminuutilla mammahaalarit peliasuun vaihtanut #19 Merja ”Metu” Nybacka puttasi pikkunätin lätyn maaliverkon perukoille. Kauaa ei tarvinnut odotella seuraavaa osumaa, kun pari minuuttia myöhemmin #88 Jenni Timonen taivutti viimeisillä voimillaan pallon häkkiin nopean vastaiskun päätteeksi. Josba ei kuitenkaan säikähtänyt vaan jatkoi hyvää tekemistään, joka palkittiin ensin 2-1 kavennuksella ensimmäisen erän lopussa, ja toisen erän alussa 2-2 tasoituksella. Tämän jälkeen tahkottiin pitkään ilman osumia, vaikka mahdollisuuksia ja tilanteita molemmilla joukkueilla olikin. Kunnes sitten koitti toiseksi viimeinen peliminuutti ja esiin astui #23 Aino-Maija ”Aiski” Laaksonen. Liukas luikku Aiski oli karkaamassa läpiajoon, vastustaja sortui rikkomaan ja tuomarilla nousi kädet ristiin pään päälle rankkarin merkiksi. Aiskin päätä ei paljoa huimannut, kylmän viileästi rankkarista pallo maaliin, ja tuo 3-2 osuma jäi ottelun voittomaaliksi. Yksi voitto taskussa, pari pitäisi vielä ottaa!

Toisessa pelissä vastassa oli Lohjalta Uuraisille saapunut LoSB. Peliä pelattiin pitkään maalittomana, kunnes ensimmäisen erän lopussa #14 Johanna ”Nana” Helminen päästi maalillaan pimpiäiset pälkähästä. Toisen erän alkuun LoSB kuitenkin tasoitti tilanteeksi 1-1, mutta sen jälkeen pimpiäisten ketsuppipullon korkki aukesi. Taululle ladottiin 5-1 lukemat, jonka vastustaja kuitenkin pääsi kaventamaan tilanteeseen 5-2 hetki ennen toisen erän loppua. Kolmas erä oli synkkä, LoSB kiri tilanteeseen 5-4, ja tarjottiinpa heille viimeisillä minuuteilla mahdollisuutta tasoittaakin peli ylivoimalla. Loppu kuitenkin taisteltiin mallikkaasti yhtään säästelemättä, enempää maaleja ei enää nähty, ja summerin soidessa oli toinen voitto takataskussa! Jatkopaikka ja lohkovoitto alkoivat näyttää jo lupaavilta, mutta ihan varmoja ne eivät vielä olleet.

Tuon toisen pelin jälkeen ennen viimeistä peliä, Josba, LoSB ja lohkon neljäs joukkue ISB pelasivat keskinäiset pelinsä sillä tavalla sopivasti, että viimeiseen peliin lähdettäessä sen suurempia panoksia ei oikeastaan enää ollut. Jatkopaikka ja lohkovoitto olivat jo varmistuneet, joten viimeisestä pelistä ei jäänyt jälkipolville kovin paljoa kerrottavaa. Tuo peli ISB:tä vastaan päättyi 7-1 voittoon, joten kolme voittoa puhtaalla pelillä ei jättänyt mitään jossiteltavaa, ansaittu lohkovoitto!

MITEN JATKUU?
Loppurutistukseen vastaan saadaan toisen lohkon kakkonen SB-Pro II Nurmijärveltä. Pääsiäisenä vedetään happea, syödään, levätään ja valmistaudutaan seuraavaan viikkoon. Sitten päästäänkin pelaamaan niin sanotusti niitä ”oikeita” pelejä. Ei mitään juoksevalla ajalla pelattavia 15 minuutin eriä vaan täysimittaisia pelejä, joissa mennään pukukoppiinkin erien välissä. Ainakin joukkueen nuorimmaiselle (ehkä muutamalle muullekin) kyseessä on ihan ensimmäiset ”oikeat” pelit, joten onhan se kokemus jo itsessään! Lohkon voittajina saatiin kotietu, eikä tällä kertaa tarvitse lähteä ulkomaille Uuraisille, vaan pyörähtelemään päästään kotoisalla Palokan koulukeskuksen matolla. Ensimmäinen kohtaaminen pelataan perjantai-illan primetime esityksenä, joten kyseessä on jo lähestulkoon ammattilaisurheilua, kun arkenakin pelataan ja vieläpä parhaaseen viihdeaikaan. Kahdella voitolla aukeaa ovet 1. divariin, joten kaksi kohtaamista on ainakin luvassa nurmijärveläisiä vastaan. Tarpeen tullen kolme, mutta eiköhän pimpiäiset ole laittaneet hommat pakettiin jo reilun viikon päästä!

MITÄ – MISSÄ – MILLOIN
PE 6.4 O2-Jyväskylä II vs. SB-Pro II, klo 19.30, PALOKAN KOULUKESKUS
SU 8.4 SB-Pro II vs. O2-Jyväskylä II, klo 13.00, ARKADIA HALLI NURMIJÄRVI
SU 15.4 O2-Jyväskylä II vs. SB-Pro II, klo 18.45, PALOKAN KOULUKESKUS (tarvittaessa)

Palokassa pelattaviin otteluihin on vapaa pääsy, mutta kahvion herkkuja varten kannattaa varata käteistä mukaan. Viimeiset mahdollisuudet päästä osaksi pimpiäisten huumaa tällä kaudella! Älä nuku onnesi ohi, nappaa kaveri mukaan ja suunnatkaa hallille katsomaan takuuvarmaa viihdettä!