C1-pojat: Playoffeja vaille valmista

03/29/2018 - 13:58

C1

Kuta kuinkin kaksi vuotta takaperin starttasi 2002 syntyneiden poikien joukkueen nykyinen aikakausi. Silloisen FBC Duxin ja O2-Jyväskylän pelaajisto sekä valmentaja/toimihenkilöpuoli laittoi hynttyyt yhteen, josta alkoi yhteinen matka läpi murrosikävuosien. Näiden kahden kauden aikana n. 40 poikaa on urheillut ikäluokassa läpi pettymysten ja välillä onnistumistenkin. Näin pääsiäisen korvilla voidaan esiin nostaa ikäluokalta onnistumisen tarina, joka kirjoitetaan capseille PLAY OFFS.

Nykyisen aikakauden ensimmäinen vuosi C2-pojissa oli monella tapaa onnistunut, mutta tuloksen kannalta kaikkein tärkeimmissä paikoissa tuli epäonnistuminen. C2-poikien edustusjoukkue voitti kaudella 20 ottelua peräkkäin, mutta kun kauden aikana hävittiin kolme ottelua juuri ratkaisevilla hetkillä, ei Amppareilla ollut asiaa SM-sarjaan saatika playoffeihin.

Menestys on tietysti vain laadukkaan toiminnan ilmentymä, joka ennemmin tai myöhemmin tulee esille, jos joukkueen urheilutoiminta on tarpeeksi hyvää. Tuloksen taakse katsoessa, voidaan todeta monen tekijän olleen ikäluokan toiminnassa hyvällä tolalla. Kahdessa peliryhmässä urheili n. 40 poikaa, joista yksittäistapauksia lukuun ottamatta kaikki jatkoivat harrastusta kauden jälkeen. Pelaajien harjoitus- ja pelimäärät sekä asennoituminen harjoitteluun olivat hyvällä tasolla. Kaiken kaikkiaan kaudella löydettiin ikäluokan toiminnalle toimintatavat, jotka vaikuttivat mahdollistavan innostavan harrastustoiminnan salibandyn parissa.

Takaisin nykyisen kauden pariin. Tasan 11 kuukautta sitten, ikäluokan try out saatiin päätökseen ja joukkueiden matka kohti elokuun SM-karsintoja alkoi. Toiminnan täyteisen kesän jälkeen SM-karsinnoista lähdettiin hakemaan parempaa menestystä kuin edellisenä vuonna – ja sitä saatiinkin. Edustuspeliryhmä voitti kaikki pelinsä SM-karsinnoissa ja eteni mestaruussarjaan. Kilparyhmä pelasi itsensä karsintojen kautta kilpasarjaan.

Kaudella alkaa olla pituutta liki kalenterivuoden verran. Junioreiden sarjasysteemi pitää huolen, että tuona aikana ei auta juuri lonkkalepoa vetää, jos menestystä haluaa tavoitella. Onneksemme ilo on sellainen voimavara, joka saa jaksamaan ja innostaa yrittämään parhaamme. Pitkä on ollut matka playoffeihin, mutta eiköhän siitä nautita senkin edestä. Parta kun ei pelaajilla vielä kasva, niin urheilukulttuuria on ylläpidettävä muilla keinoin. Osa pelaajistosta ja valmennus nähdäänkin kevyemmällä tukkamuodilla liikenteessä seuraavien viikkojen ajan.

Tänään perjantaina pelataan puolivälierien ensimmäinen ottelu Hämeenlinnassa Steelersiä vastaan. Amppareiden kotiottelu pelataan heti seuraavana päivänä lauantaina Palokassa. Hyppää Ampparikevään matkaan ja nauti ikäluokan parhaasta salibandysta!

 

30.3. klo 18.30 C1-pojat SM-playoffs, Steelers vs. O2-Jyväskylä, Elenia Areena
31.3. klo 18.00 C1-pojat SM-playoffs O2-Jyväskylä vs. Steelers, Palokan koulu
Tarvittaessa 2.4. C1-pojat SM-playoffs Steelers vs. O2-Jyväskylä