Pojat E02: Sisä-Suomen haastajasarjan mestaruus

03/29/2014 - 16:26

E1-poikien viimeisessä haastajasarjaturnauksessa oli pelissä lohkovoitto. Ennen kahta viimeistä peliä O2 oli toisena pisteen takana SB Lujaa. Nämä kaksi joukkuetta kohtasivatkin päivän ensimmäisessä pelissä ja ratkaisivat lohkovoittajan. Toisessa pelissäkin vastassa oli sarjakolmonen YPA, joten tasoa päivän vastustajilta löytyi riittämiin.

SB Luja vs O2-jkl 4-6

Joukkueiden ensimmäinen ottelu päättyi vuoden alussa SB Lujan maalin voittoon. Tällä kertaa O2 oli varautunut etukäteen erilaisella pelitaktiikalla ja se näytti tuottavan tulosta ensimmäisessä erässä. Vaikkakin Luja siirtyi neljän minuutin kohdalla 1-0 johtoon, oli pelin alku jyväskyläläisten. Ajassa 6.50 Juuso Jäntti (2+1) painoi ranteet lukkoon Patrik Salmensaaren (1+2) passista. Lisää oli luvassa ajassa 8.51, kun veljesparin nuorempi osapuoli Arttu Jäntti laittoi maaliverkot töttörölle. Erän loppuun Juuso lisäsi O2-johdon kahden maalin suuruiseksi. Ensimmäisen erän hallinnasta kertoo joukkueiden maalivahtien torjunnat. O2-maalivahti Milo Salminen torjui kertaalleen ja Lujan maalivahti 7 kertaa.

Toiseen erään O2 jatkoi painostusta ja Aaron Kostamo sekä Anssi Halomo (1+1) onnistuivat maalinteossa. Tilanne oli 5-1 ja Luja näytti jäävän kyydistä. Toisen erän loppupuolella Luja näytti löytävän aseita O2:sen kovaan karvaukseen ja sai luotua muutamia maalipaikkoja. Kahdesti pallo päätyikin näistä maalipaikoista maalin perukoille. Kolmanteen erään lähdettiin 3-5 tilanteesta.

Erätauolla O2 pyrki aktivoimaan pallotonta peliä jälleen ja vaikeuttamaan lujalaisten pallollista peliä. Tässä onnistuttiinkin ensimmäisen erän tapaan, sillä torjuntoja Milo Salmiselle kertyi jälleen vain yksi. Valitettavasti pallo löysi kertaalleen tiensä ohi Salmisen, joten SB Lujan lopullinen maalimäärä oli 4. O2 onnistui päätöserässä maalinteossa kertaalleen voittaen näin ollen ottelun 6-4 ja siirtyen lohkon kärkeen.

O2JKL vs YPA 7-5

Lohkovoiton varmistamiseksi oli O2:sen voitettava päivän toinenkin ottelu. Kauden ensimmäinen ottelu ylöjärveläisiä vastaan oli päättynyt 6-3 voittoon. O2 onnistui siirtymään ottelun kahdella ensimmäisellä minuutilla kahden maalin johtoon, kun Juuso Jäntti (3+0) avasi tässäkin ottelussa jyväskyläläisten maalihanat. Ville Kylmälahti oli toisen maalin tekijänä, joka syntyi kovan paineen päätteeksi. O2:sen salama-alku ei sokaissut kuitenkaan YPA-pelaajia vaan ylöjärveläiset vaikuttivat olevan liikkuvampi joukkue kentällä. Palkinto työstä tuli kymmenen minuutin kohdalla ja tilanteeksi muuttui 2-1. Aaron Kostamon (2+0) lämäri puhui kuitenkin hetkeä myöhemmin lisäten O2-johdon jälleen kahteen maaliin. Juuri ennen erätaukoa YPA onnistui kuitenkin kertaalleen.

Toiseen erään O2-pelaajien liike parani, mikä näkyi myös tulostaululla. Juuso Jäntti surffaili läpi kentän vieden neljä pelaajaa kahville ja siirtäen pallon tyhjään maaliin. Toisen erän puoliväliin mennessä O2 oli lisännyt johtoa neljän maalin suuruiseksi. Erän lopussa puolustuksen keskittyminen herpaantui taas ja räikeästä harhasyötöstä YPA kavensi tilanteeksi 6-3.

Eero Luokkanen lisäsi kolmannen erän ensimmäisessä vaihdossa O2:sen maalisarakkeeseen yhden täplän lisää. Johto oli niin vankka, että sen säilyttämiseen riitti kurinalainen puolustus kolmannessa erässä. YPA onnistui päätöserässä kahdesti, mutta voittajasta ei ollut epäselvyyttä missään vaiheessa. Pisteet Jyväskylään lukemin 7-5.

Sisä-Suomen haastajasarja on nyt pelattu päätökseen ja se päättyi ampparijuhliin. O2 jatkaa alueloppuhuipentumaan Sisä-Suomen ja Länsi-Suomen parhaiden joukkueiden kanssa. Pelit pelataan Killerin liikuntakeskuksessa ensi lauantaina 5.4.. Tuolloin nähdään päättyykö 2002 poikien joukkueen ensimmäinen kausi heti kultamitaleihin.