C2: Taisteluvoitto Lappeenrannasta!

01/29/2020 - 18:20

C2

Pörriäiset joutui uudistetulla Urheilutalolla tiukille, mutta pisteet lähtivät silti mukaan Jyväskylään.

Pörriäisten pitkä reissujakso C2-poikien SM-sarjassa päättyi viime viikonloppuna, kun joukkue matkasi runkosarjan toiseksi viimeiseen vierasotteluun Lappeenrantaan. Vastaan asettui aikaisemmin Tammikuulta tuttu NST, joka osoittautui meille jo kotiottelussa erittäin hankalaksi vastukseksi. Eikä nytkään mitään helppoa vääntöä voitu odottaa!

Menomatka sujui erittäin leppoisasti; muistettiin allekirjoittanutta vihdoin tapahtuneen valmistumisen johdosta (kiitän kovasti) ja Mikkelin välipysähdyksellä Eeli ja Nuutti tyhjenti ABC:n pasteija- ja croissant- hyllyt täysin. Ja vaikka kunnollista pelipöytää ei nyt bussista löytynytkään, niin kyllä Kilpikosken Korttipelit Ry laittoi taas pelit pystyyn myös jo aikaisessa vaiheessa.

Lappeenrannan päässä päästiin ihastelemaan hetki sitten remontoidun Urheilutalon komeita puitteita, joissa kehtasi kyllä salibandya oikein hyvin pelailla. Myös pukkari oli kyllä ehdottomasti kauden paras, siitä NST:lle iso kiitos! Pelin alussa paikalliset testasivat myös Nakkisormien savukoneita sisääntulossa, sekös jos mikä sytytti!

1.erä

Peli lähti alusta asti noudattamaan jo viime ottelusta tutuksi tullutta kaavaa; NST ei hirveästi keskiviivaa ylempää lähtenyt karvaamaan, vaan tyytyi odottelemaan omissa vastaiskupaikkoja. Nyt oltiin kuitenkin keksitty hieman paremmin ratkaisumalleja, miten isäntien mallikkaan mailapuolustuksen ohitse päästiin vetopaikoille asti, sillä avausminuuteilla saatiin jo muutama ihan laatupaikka luotua. Avausmaalin iskee kuitenkin isäntäjoukkue NST, kun he saavat pelattua pallon päätyymme, ja jostain syystä kulmaan lähtee pallon perässä hieman ylirohkea paine Pörriäisten pelaajilta, johtaen siihen että Sampo Ahonen jää keskustaan täysin vapaaksi ja pääsee ampumaan pallon maaliin. Tilanteen ei kuitenkaan annettu hämmentää saatikka järkyttää liikoja, vaan kärsivällisesti tuli lähteä niitä omia onnistumisia hakemaan. Tosin isäntien maalissa pelannut 2007-ikäluokan huiputorjuja Aapo Seppälä näytti heti alussa, miksi on kaiken hypetyksen ansainnut, melkoisen isoja torjuntoja nimittäin napsi! Toisaalta taas NST:n avauspeli saatiin alusta asti tyrehdytettyä täysin, joten omaan suuntaan pelaamisessa ongelmia ei juurikaan erässä enää tullut, vähän meinasi vain vauhti välillä pudota kokonaan. No mutta ajassa 13:10 saadaan vihdoin palkinto; oikealta laidalta saadaan vapari, josta Eeli Mättö tarjoilee mitä maittavimman syötön takatolpille Aatu Knuutille, joka pääsee tasoittamaan pelin helposti. Sama duo on asialla melko tarkaan kaksi minuuttia myöhemmin, kun kaksikko karvaa erittäin onnistuneesti ja Aatu pääsee hyvästä paikasta iskemään Pörriäiset ensi kertaa johtoon. 1-2 numeroista ollaan siirtymässä jo tauolle, mutta ajassa 19:59 helähtää vielä kerran, kun Jami Markkanen pääsee riiston jälkeen laukomaan tulisesti ja tarkasti pallon maaliin juuri ennen summeria! Erästä hyvän kuvan antoivat myös veskarien torjunnat; Valtteri Huismanilla Pörriäisten maalissa kaksi, Seppälällä NST:n päädyssä yhdeksän.

2.erä

Toisen erän alkuun hyvin samankaltainen kaava jatkui eikä Valtterille hirveämmin hikipisaroita ollut maalissa tarjolla. Erän alkuun päästiin kokeilemaan myös ottelun ensimmäistä (ja ainutta) ylivoimaa. Se ei vielä tulosta tuottanut, mutta ylivoiman jälkeinen vaihto sen sijaan heti toimii; juuri kun NST on vaihtamassa, niin Jami tajuaa kaistan auenneen ja purjehtii pallon kanssa koko kentän läpi, tälläten pallon lopulta alakulmaan ja tilanteeksi 4-1. NST kuittaa kuitenkin vain 1,5 minuuttia tästä, kun pallo menetetään hieman helpohkosti hyökkäyspäässä ja isännät pääsevät 3vs2 ylivoimahyökkäykseen. josta Sampo Ahonen iskee tulisesti pallon maaliin oikealta. Tätä tilannetta ei kuitenkaan muistella pitkään, sillä ainoastaan 26 sekuntia myöhemmin verkko soi taas toisessa päässä, kun Jami täydentää hattutemppunsa! Ja komealla maalilla vielä, Valtteri Raulo tarjoilee ensin pallon ja sen jälkeen hyvän screenin, jonka takaa Jami pääsee kanttaamaan kulmasta keskustaan päin ja iskemään pallon viuhuvasti alakulmaan! Erän loppupuolella ollaan kuitenkin taas hieman ongelmissa, kun pallon kanssa ei tahdo oikein malttia löytyä ja pelivälineestä luovutaankin usein turhan helposti. Viitisen minuuttia ennen loppua Pörriäiset nukahtaa täysin omalla alueella ja viivasta Viljami Jokiranta pääsee todella vapaasti laukomaan pallon aivan yläkulmaan ja lukemiksi 3-5. Onneksi erätauolle päästään siirtymään silti kolmen maalin johdossa, kun ajassa 38:13 puolestaan oranssipaidat pääsevät näyttämään oman kääntöpelaamisensa toimivuutta; Aatu tarjoilee vauhdista keskelle ja Marius Niemelä pääsee iskemään pallon läheltä ohi Seppälän ja taukotilanteeksi 3-6. Valtterille ei erässä kirjattu yhtä ainoata torjuntaa, joten sekin puhui taas kovaa kieltään pelin juonesta; Sepäälä venyi erässä pallon tielle taas yhteensä yhdeksän kertaa.

3.erä

Erittäin vaikean toisen erän jälkeen tuli päätöserään hakea taas hyvä ryhti ja erän alussa näytettiinkin taas olevan melko hyvin pelin sisällä. Paikkoja olisi itsekin ollut iskeä lisämaaleja, mutta isäntien maalissa Seppälä oli päättänyt, että ei enää tänään. Sen sijaan jännitys lähti nousemaan hieman ennen päätöskympin alkua, kun ajassa 48.23 NST:lle tuomittiin hieman erikoisin perustein rankkari, josta EetuVaris taiteili pallon verkon perukoille, kaventaen tilanteeksi 4-6. Loppua kohti mentäessä pystyttiin kyllä taas pysymään pallossa hyviä jaksoja, mutta muutamat ajattelemattomat virheet maksoivat sen, että isännät pääsivät vielä paikoille, joskin Valtterikin venytti maalissa pari aivan käsittämättömän komeaa gamesaveria, siitäkin huolimatta, että pelissä ei edelleenkään paljoa vetoja tullut. Jännitys kuitenkin lisääntyi ajassa 55:53, kun NST tuli maalin päähän; Pörriäisten viisikko pelasi itsensä jostain syystä aivan ristiin ja lopulta Jokiranta pääsi ottelun toisellaan iskemään pallon tarkasti tolpan juureen vasemmalta puolelta. Loppu menikin sitten puolustustaisteluksi, kun NST lähtri aikalisänsä jälkeen hakemaan tasoitusta kuudella pelaten. Tässä oli kuitenkin Pörriäisten viisikko taas parhaimmillaan; yhtään vetoa ei annettu läpi ja kun Jami (ottelun neljäs!) sekä Aatu (hattu täyteen) vielä kaunistelivat lukemia kahdesti tyhjiin, kirjattiin loppulukemat erittäin vaiherikkaan kamppailun päätteeksi 5-8 Pörriäisille!

Ottelun tilastot

Livestream (YouTube)

Ei ollut se helpoin taisto tämä todellakaan, mutta erittäin ylpeä pitää lopulta meidänkin olla siitä, että todella hyvinb taistelevalta NST:ltä saatiin runkosarjassa täydet kuusi pistettä tässä kuussa naarattua; vahva tunne jäi, että tämä joukkue piinaa vielä etenkin kotonaan muitakin sarjan kärkikastin joukkueita kovastikin! Kiitämme NST:tä siis loistavista kamppailuista ja toivottamme isosti tsemppiä loppukauteen Lappeenrantaan!

Nyt olisi siis Pörriäisten osalta reissut hetkeksi reissattu, sillä seuraava ja samalla runkosarjan viimeinen vierasottelu pelataan vasta maaliskuussa Maskussa. Nyt käynnistetäänkin sitten erittäin mielenkiintoinen, peräti viiden (plus yhden) kotiottelun putki, joka tulee määrittämään todella suuresti myös Pörriäisten kevään jatkon. Matka alkaa tulevana sunnuntaina 2.2. kun Palokkaan vieraaksemme saapuu SM-sarjan toinen yhteisjoukkue SBS Masku/SBS Wirmo.