M1: Edustus kaatoi FBC DUX:n maalilla

01/29/2016 - 14:29

Otteluraportti FBC DUX - O2JKL

Taistelu Jyväskylän herruudesta vol 400 käytiin FBC DUX:n ja O2JKL välillä. Ottelun ennakkoasetelmat olivat mielenkiintoiset: DUX majaili runkosarjan viimeisenä ja tarvitsi kiperästi pisteitä välttääksen putoamisen sarjaporrasta alemmas kun taas Ampparit taistelevat playoff paikasta. Monitoimitalon lauteille oli kavunnut palttiarallaa 100 ihmistä.

Ensimmäinen erä lähti käytiin O2:n täydellisellä pallonhallinnalla ja ensimmäinen maali nähtiinkin kahden minuutin pelin jälkeen kun Kuuselan viuhuva laukaus ohitti vastustajan maalivahdin. Erä jatkui samantyylisenä, O2 piti palloa ja DUX kyykki. Ensimmäisen kerran DUX sai avauspelinsä käyntiin noin 5 minuutin kohdalla. Erän puolivälissä Ampparilauma osui jälleen maalikehikoiden väliin kun Lempinen puttasi pallon tyhjään rysään Pulkkisen loistavasta kermaleivoksesta. Tämän jälkeen alkoikin peli hieman tasaantua sillä DUX:llla kävi joulu, uusivuosi sekä juhannus. Näiden lauseiden jälkeen peli olikin 1-2 vieraille. Reipas puoli minuuttia tästä tuomarit arpoivat Kuuselan jäähypenkille miettimään tekosiaan. Jäähyn alkamisajasta meni noin neljä sekuntia kun pallo oli jälleen O2 maalissa ja sellaisella kuviolla mitä kukaan eikä koskaan yrittäisi. Tässäkin maalissa oli Hannu Hanhen onnetar mukana, mutta eihän siinä kaikki lasketaan. Näihin lukemiin myös ensimmäinen erä päättyi. Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä DUX Varho 10 ja O2 Lappi 3 torjuntaa.

Toinen erä käynnistyi hiukan nahkeammin kuin ensimmäinen, koska Ampparit joutuivat jäähylle reippaan neljän minuutin pelin jälkeen ja DUX käytti jäähyn aiheuttaman paineen miettimättä hyväkseen. Peli siis 3-2 DUX:lle ajassa 26.10. Tästä taas pari minuuttia niin Ampparit jälleen jäähyaitiossa ja kärsijänä sama mies kuin aikaisemminkin, jota ei aikaisemmin mainittu eli JP-Manninen. O2:n alivoima oli terästä ja reipas 40 sekuntia niin he hankkivat myös DUX:lle rangaistuksen. Hetken aikaa tahkottiin tasavajaalla, jonka jälkeen seurasi O2 ylivoima, mutta ylivoima ei tuottanut tulosta ( taaskaan ) . Ylivoiman jälkimainingeista Pulkkinen kuitenkin siipaisi O2:n tasoihin Ilkka Tepposen maagisesta syötöstä. Kolme minuutti tästä ja DUX taas johtoon O2 alakerran sekoilusta. Tämän jälkeen DUX:lla alkoi mieltä painaa kun ensin Happeen farmipelaaja Liponen komennettiin jäähylle, ja vieläkään ei Ampparit ylivoimaansa käyttäneet. Ja minuutti edellisen DUX jäähyn päättymisestä komennettiin uusi DUX pelaaja kahden minuutin istunnolle. Palloa tahkottiin kohti DUX maalia mutta tuloksetta. Toinen erä päättyi 4-3 DUX:lle. Kyllä se kolmannessa sinne uppoaa, jätkät vakuutteli, se nähdään. Toisen erän torjunnat DUX Varho 17 ja O2 Lappi 5.

Kolmas erä käynnistyikin juuri niin kuten jätkät oli toisen erän loputtua puhuneet: Pallo on maalissa ja kukas muukaan kuin kapteeni Lempinen Tuomas Pulkkisen esityöstä. Peli on tasan 4-4. Ja jälleen on sählyjumalat DUX:n puolella kun viivasta lähtenyt laukaus ottaa kimmokkeen meidän peittäjästä ja pallo leijailee yli hölmistyneen O2 puolustuksen sekä Lapin. Kolme minuuttia tästä kellon näyttäessä 46.17 DUX komennetaan 2 minuutin istunnolla, syynä estäminen ja jäähyn kärsii miljoonamiesten farmipelaaja Joutsimäki. Vihdoin alkaa ylivoima tuottamaan tulosta kun kukapas muukaan kuin Ilkka Tepponen tarjoilee ja Keinäs Sami lyö pallon maaliin. Tilanne tasan 5-5 ajassa 46.30. Pari minuuttia tästä ja DUX kapteeni Niskanen jäähypenkille estämisestä. Herra teki tästä suurta draamaa sillä tuomarit meinasivat jopa perua jäähyn, jota olivat antamassa. Onneksi Niskasella ei sentään niin hyvää suhdetta ole, että jäähyn voisi perua. Mutta asiaan, ylivoima ei tuottanut tulosta vaan reipas minuutti jäähyn päättymisen jälkeen Markus Mannisen monsterikantti löysi vihdoin tiensä maaliin ja O2 5-6 johtoon ajassa 51.50. DUX:lla oli todella vaarallisia paikkoja ennen heidän aikalisäänsä, mutta O2 maalilla Mike Lapland hoiti tilanteen rutiinilla ja mukaan mahtui muutamakin loistava mikätorjunta. DUX siis ottaa aikalisän ajassa 56.57 ja samoten maalivahdin pois eli he niin kuin yrittävät hakea kavennusta miesylivoimalla, mutta minuutin jylläyksen jälkeen sattuu pikku vahinko kun alin pelaaja menettää pallon Lempiselle joka kuljettaa pallon DUX maaliin ja O2 johtaa 5-7. DUX ei lannistu vaan jatkaa vielä yrittämistä ja se palkitaankin ajassa 59.05 kuin maalinedustalla pyörinyt härdellipallo liikkuu O2 maaliin ja peli 6-7. Enempää ei tässä ottelussa maaleja nähty ja täten O2 vie Jyväskylän herruuden ja kaksi tuiki tärkeää pistettä. Kolmannen erän torjunnat DUX Varho 8 ja O2 Lappi 5.

Ottelun jälkeen palkittiin molemmista joukkueista parhaat pelaajat ja he olivat :