C2: Tuplaviikonloppu aloittaa Joulun odotuksen!

11/28/2019 - 16:16

C2

Ampparipesässä pelataan SM-Sarjaa ja Kilpajoukkue matkaa Maskuun.

C2-ikäluokan pelit jatkuvat tulevana viikonloppuna 30.11.-1.12.2019 kaikkien joukkueiden osalta, kun lauantaina Edustusjoukkue O2JKL/MuurY pelaa vuoden 2019 ensimmäisen ja samalla viimeisen kotipelinsä; Ampparipesässä vastaan asettuu Tikkurilan Tiikerit. Sunnuntaina puolestaan Kilpa 1- joukkue O2-Jyväskylä II jatkaa pelejään SS/LR Ylialueellisessa Kilpasarjassa, kun joukkue matkaa Länsirannikon suuntaan ja tarkemmin ottaen Maskuun. Hemmingin liikuntahallilla pelattavissa peleissä vastaan asettuvat Ilves II sekä viimeksikin Hämeenkoskella kohdattu LaSa. Ja lisäksi myös Kilpa 2- joukkue O2-Jyväskylä III jatkaa Haastajasarjan pelejään lauantaina, kun joukkue kohta Riihimäellä RoPo:n sekä sarjakärki RSS Panthersin.

Alla tarjolla sopivan kattavaa ennakkoa Ampparipesän ja Maskun peleistä:

O2JKL/MuurY - Tiikerit, C2SM 30.11.

Viikonlopun käynnistää lauantaina Edustusjoukkue Pörriäisten kauden ensimmäinen yksittäinen kotiottelu, kun vieraaksemme saapuu Tikkurilan Tiikerit. Peli on sitten samalla myös viimeinen kotipeli tänä vuonna, seuraavan kerran kotikaukalossa suristaan sitten taas tammikuussa.

Tiikereitähän tavataan normaalisti Suomessa vain Vantaan Tiger Sport- areenan subtrooppisissa sademetsissä, ja sitten tietysti Korkeasaaressa, mutta nyt laji levittäytyy lauantaina myös tänne Keski-Suomen tundralle. Pörriäiset ovat kuitenkin keihäänkärkensä teroittaneet, ja WHO:lta on haettu poikkeuslupaa muuten rauhoitetun lajin metsästykselle. Poikkeuslupa koskee tosin vain kolmea sarjapistettä, mutta kyllähän sekin meille kelpaa! 

Tiikerit on meille pelikentillä täysin uusi tuttavuus, joten todella mielenkiintoinen peli on varmasti tulossa. Turnausmuotoisten pelien vaiheessa Tiikerit nappasi voitot Kooveesta ja Indiansista ja pelasi tasan Heinolaa, Welhoja sekä Papasia vastaan. Esimerkiksi Classicia raitaturkit pitivät myös todella tiukilla, häviten ainoastaan 5-3. Yksittäisissä peleissä Tikrut hävisi ErVille 4-14, mutta viikko sitten aukesi voittotilikin 6-5 rankkarivoitolla Masku/Wirmoa vastaan. Joukkueen keihäänkärkeä edustavat etenkin taitavat hyökkääjät Joona HavuNiklas Pantsar ja Joonas Rämö sekä puolustaja Akseli Salonen, joista jokainen tulee takomaan tällä kaudella vielä kovia tehoja SM:ssä. Maalivahtiosasto Tiikereillä on myöskin laaja, Vertti AuvisenEero Sihvolan ja Aaro Suhosen tasatessa minuutit. Vaikka Tiikerit ei tuloksellisesti ole vielä esittänyt ihmeitä tällä kaudella, on Pörriäisten silti esitettävä varmasti parastaan lauantaina, jotta pisteet saadaan Amppaipesässä pidettyä!

Ottelun seuranta

Livestream (YouTube)

Edellinen ErVi- tappio on jo pyyhitty MIB- tyyliin muistista ja tulevaan kamppailuun on valmistauduttu taas hyvin harjoitellen ja The HU:n Wolf totemia kuunnellen (ehdoton suositus, kiitos Eelille kappaleen löytämisestä!). Edellinen peli oli joukkueelta kokonaisuudessaan taas erittäin hyvä esitys, ja samalla tiellä pitäisi jatkaa nytkin, vaikka vastus hieman erilainen tulee olemaankin. ErViä vastaan sairastelun takia pois jäänyt Eeli Mättö huokuu varmasti pelihaluja, ja tulee olemaan Tiikereiden puolustukselle vaikea pideltävä lauantaina! Myös tulisen laukauksen omaavaa Elias Hakkaraista sekä erinomaisesti pelistä toiseen molempiin suuntiin töitä tekevää Samuel Majaa kannattaa seurata tarkalla silmällä. Myös puolustaja Nuutti Leskinen on väläyttänyt mahdollisuutta pitkästä aikaa maalintekoon viivapommin voimin.

Lauantaina siis Ampparipesä täyteen, kun Pörriäiset tarjoaa juniorisalibandyherkkua valtakunnan huipulta!

C2

 

Kilpasarjan pelipäivä 1.12.

Ja sunnuntaina jatkavat sitten Kilpa 1:sen Ampparit omia pelejään Ylialueellisessa Kilpasarjassa. Silloin saa myös avata joulukalenterin ekan luukun! Tällä kertaa matkakohteena on Masku ja terkemmin ottaen Hemmingin liikuntahalli. Ampparit aloitti sarjan pari viikkoa sitten tappioitta, kun LFT:n kanssa tasattiin pisteet ja LaSaa vastaan napattiin heti sarjan avausvoitto. Samalla tiellä ajateltiin jatkaa myöskin nyt, kun Maskusta pisteitä lähdetään metsästämään.

Kilpasarjan tilastot

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu tamperelainen Ilves II. Tupsukorvat onkin tänä vuonna käyneet tälle ikäluokalle tutuksi, mutta nyt ensimmäistä kertaa kohtaavat myöskin seurojen Kilpajoukkueet. Molemmat joukkueet kuuluvat myös sarjan kärkijoukkueisiin, joten varmasti tasokas kamppailu on luvassa. Ilves aloitti sarjan meidän tavoin tappioitta, kun joukkue pelasi 5-5 tasapelin LASB:n kanssa ja voitti puolestaan SB Naantalin 2-5. Edustusjoukkue on tottunut Ilveksen edustuksen kanssa aikaisemmin todella vauhdikkaisiin vääntöihin, joten eiköhän nytkin pidä jalkojen pysyä liikkeellä, jos meinataan pisteistä taistella! Ilveksen pistekärkiä avauspeleissä olivat kolme kertaa osuneet Veikko Vilpponen (3+2) ja Jero Hellsten (3+0) sekä 1+2 kirjauttanut Joonatan Uotila. Joukkueen maali vartioi avauspäivänä hyviä otteita esittänyt Samuel Hamm (79,41%).

Ottelun seuranta

Toisessa ottelussa kohtaamme puolestaan sarja-avauksessakin kohdatun LaSa:n Lapis... Raumalta. Viime kohtaaminen päättyi Amppareiden 6-4 voittoon, joskin lukemat ehkä hieman raumalaisia mairittelivat, sillä pelin hallinta oli täysin Amppareilla. LaSa iski kuitenkin todella vaarallisesti vastaan omista käännöistään, joten niiden kanssa tulee meidän olla tarkkoina myöskin nyt, että voitto saataisiin myös tästä kohtaamisesta klaarattua. LaSan tehokkaimpiin sarja-avauksessa kuuluivat Eetu Kalliomäki (3+3) sekä Peetu Hakala (3+0). 

Ottelun seuranta

Avauspelipäivänä joukkueesta nousivat esiin etenkin 3+1 tehot iskenyt Aleksi Hokkanen sekä kaksi maalia iskenyt Iivari Ketola. Sunnuntaina Kilpasarja- debyyttinsä tekevät Juuso Hyvärinen sekä Markus Tissari, joilta voidaan jokunen maali myös odottaa Eliittikarsintojen tehoilun perusteella. Maalissa Rony Saajamaa esitti avauspäivänä aivan loistavia otteita, ja osoitti heti olevansa sarjan kärkitorjujia!

C2

Jännittävä viikonloppu on siis edessä, kun kaikki ikäluokan joukkueet pisteistä lähtevät taistelemaan.

Tulehan etenkin lauantaina paikanpäälle seurailemaan Pörriäisten otteita, kun nyt kerrankin kotona pelataan! Toki pelistä myös striimiä tarjolla, mutta onhan nyt salibandy tietenkin parasta paikanpäällä.

Jos jäit miettimään, mitkä ne Wolf Totemin sanat on, millä lauantain peliin lähdetään valmistautumaan, niin ne on:

Барс ирвээс байлдан уралдъя

Jos mongolian kieli ei vielä ihan taivu, niin englanninkielinen käännös menee suurin piirtein näin: "If tigers come, we'll fight and battle!"