M1: Lokakuun peliruuhka paketoidaan Sipoossa

10/28/2022 - 16:11

Tämän kuun kahdeksas peli laittaa pisteen Amppareiden hikiselle lokakuulle

Kyllä, luit oikein; Ampparit on saanut hikoilla Inssi-Divarissa tässä kuussa jo seitsemän ottelua ja kahdeksas on vielä edessä. Nyt on onneksi tuplaviikonloput jo takana, kun tulevana viikonloppuna pelataan ainoastaan huomenna lauantaina. Silloin matkataan Sipooseen aina meille hankalan vastuksen ÅIF:n vieraaksi.

Ai mitenkä niin hankala vastus? Noh, perusteluna vaikkapa se, että Ampparit ei tällä Divaritaipaleellaan ole onnistunut sipoolaisia kertaakaan vielä voittamaan. Aivan yhtä kiinnostava tilastofakta on myös se, että vieraissa on jääty jokaisessa kohtaamisessa nollille, kotona taas on aina saatu yksi piste. Melko isoa eläintarhaa siis Ampparit lähtee huomenna selästään karistamaan; ja nimenomaanhan nyt sieltä Sipoosta lähdetään se voitto hakemaan!

O2-Jyväskylä lähtee viikonlopun sarjataulukon sijalta kuusi (14 pistettä), ÅIF puolestaan sijalta 11 (7 pistettä). Isännillä kuitenkin allaan kahdesta viime kotiottelusta kaksi voittoa, joten liikaa (tai siis ollenkaan!) ei kannata sarjataulukkoa tuijottaa.

Monta vuotta samalla rungolla pelannut ÅIF on tällä hetkellä pienen murroksen kynnyksellä, kun useampi joukkueen kokenut pelaaja on siirtynyt sivuun nuorempien edestä ja uusia vastuunkantajia nousee esiin sitä myötä. Kapteenin nauha näyttää olevan siirtynyt 2003- syntyneen Patrik Korpiniemen käsivarteen, mikä osaltaan kertoo juurikin joukkueen muutoksesta; nuoresta iästään huolimatta Korpiniemi on jo kokenut sälli miesten peleissä ja omaa nimenomaan pitkän ÅIF- taustan myös junioreista. Pörssien valossa tahtipuikkoa ovat heiluttaneet alkukaudesta maalinnälkäinen Tuomas Liukolampi (9+2), kokenut Petri Kuitunen (2+8), Roope From (3+5) sekä Korpiniemen tavoin ÅIF:n uutta sukupolvea edustava Santeri Heino (5+2).

Amppareista viime viikonloppuna päätään nosti etenkin täksi kaudeksi oransseihin siirtynyt ja pääsarjatasolla debytoinut pieksämäkeläinen nuorukainen Aatu Jumisko, joka iski ensin SalBaa vastaan Inssi-Divariuran avausmaalinsa lauantaina - ja heti perään sunnuntaina Liminkaa vastaan kaksi lisää! Toinen seurattava pelaaja on niin ikään täksi kaudeksi Amppareihin saapunut Topias Kangas; aikaisemmin hyökkääjän pelannut Kangas on nähtykin tällä kaudella pakin tontilla, josta on syntynyt seitsemään otteluun oikein kunnioitettavat tehot 6+2.

Huomenna siis vähintäänkin Salibandy-TV auki ja kannustetaan Ampparit ensimmäiseen voittoonsa ÅIF:stä!

ÅIF - O2-Jyväskylä lauantaina 29.10.2022 Klo 15:00 Sipoon Areenalla

Kuva: Esa Jokinen

AIF_ennakko

 

Joukkue