M2: Nousujuna raiteillaan

10/28/2018 - 14:43

Miehet 2

Happee III - Miehet II

Laajalla rosterilla matkassa ollut O2M2 alotti pelipäivän jo klo 10 alkaneella ottelulla Happee 3:sta vastaan. Happee ei ollut saanut jalkeille ihan yhtä laajaa rosteria, joten tarkoituksena oli pitää tempo korkealla ja näin ottaa peli haltuun.

Ensimmäistä erää ehti vanheta 1.44 kun Happee siirtyi loistavalla laukauksella 1-0 johton. Tämän jälkeen peli alkoi kääntyä hiljalleen O2 haltuun ja joukkue pystyikin luomaan jatkuvasti hyviä tilanteita. Ajassa 6.27 Mikki Leppä löysi loistavalla poikkarilla takakulmalta Väisäsen Eskon, joka ei näistä erehdy, 1-1. Heti seuraavassa vaihdossa Miika Asikainen toimittaa kuulaa viivalta maalille, josta se pomppiikin puolustajien kanssa ohi veskarin ja tilanteeksi 1-2. Vielä erän viimeisellä minuutilla Happee joutuu rikkomaan maalille rynnivää O2 pelaajaa niin räikeästi, että tilanteesta tuomitaan rankkari, jonka rutiininomaisesti maaliin saapui toimittaan Vesa Hytönen. Erätauolle tilanteessa 1-3.

Toinen erä on pääsääntöisesti 02 hallinnassa ja tempo yltyykin välillä todella hurjaksi. Pitkin erää loistavia torjuntoja esittää O2 maalilla loistavasti esiintynyt Jani Huotari, joka ansaitsee 3 leijonaa aamun suorituksestaan. Erän ainokaisesta vastaa Markus Turunen, kun saavuttaa maalin takaa loistopassin Heikkisen Jannelta. Markus löytää takakulman ja pallo keskelle. Erätauolle 1-4 tilanteessa.

Viimeiseen ja ratkaisevaan erään Happee saa hyvän lähdön, sillä se kaventaa 50 sekunnin pelin jälkeen tilanteeksi 2-4. Tästä O2 ei kuitenkaan hätäänny vaan pystyy luomaan jatkuvasti hyviä paikkoja, jotka lopulta tuottavat tulosta ajoissa 31.42 ja 34.56. Ensimmäisestä vastaa Jussi Kemppi, Turusen syötöstä. Toisesta taas Ville Selin, vahvan pelin pelanneen Eero Ryypön syötöstä. Heti Selinin maalin jälkeen Happee saa kuitenkin vielä valonpilkahduksen kaventaessaan pelin 3-6 kun peliä on jäljellä vielä 10min. Viimeinen kymppi ei tällä kertaa kuitenkaan pidä sisällään kuin jäähyjä, joten O2 ottaa varman voiton päivän ensimmäisestä pelistä lukemin 3-6.

Peli oli O2 hallussa ja voittoa voi pitää täysin ansaittuna. Happeella oli omat paikkansa, mutta ne pystyttiin estämään uhrautuvalla puolustuksella ja loistavalla veskarilla. Hyvä ja tasapainoinen esitys antoi hyvät eväät päivän toiseen otteluun.

SC Luppo - Miehet II

Aamupäivän odotettuun kamppailuun vastustajaksi saatiin viime kaudelta tuttu SC Luppo. Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräyksen kunniaksi pinkkiin pukeutunut Luppo sai kylmää vettä niskaansa heti ensimmäisellä minuutilla, kun Markus "Kusti" Turunen runnoi väkisin maalinedustalla pomppivan pallon sisään. Luppo pääsi hakemaan tasoitusosumaa ylivoimalla kun Jari-Matti Kankaanpää lähti istumaan kädellä pelaamisesta annettua kaksiminuuttista rangaistajan penkille. Ampparimiehistö selvitti kuitenkin alivoiman kunnialla, ja kun 11 minuuttia oli ensimmäistä erää pelattu pääsi ampparit pyörittämään omaa pakkopeliään Lupon ollessa pakotettu rikkomaan jäähyn arvoisesti. Ylivoiman tehokkuus säilyi tämänkin pyörityksen jälkeen pyöreissä prosenttilukemissa, mutta muutama sekunti jäähyn päättymisen jälkeen Ville Selin pääsi siirtämään ampparit 0-2 johtoon Eero Ryypön komeasta syötöstä. Erän viimeisellä sekunnilla nähtiin vielä ikävä yhteentörmäys, kun kaksi palloa tuijottanutta pelaajaa kolautti päänsä yhteen. Amppareiden Markus Turunen selvisi tällistä säikähdyksellä ja pystyi vielä jatkamaan peliä, Luppopelaajalla ottelu päättyi tähän tilanteeseen. Toivotaan ettei mitään vakavampaa tilanteessa sattunut ja että myös Lupon iskun saanut pelaaja nähtäisiin pian takaisin pelikentillä.

Kokonaisuudessaan peli oli tasaista vääntöä jossa tuomarit olivat ahdingossa, pallollinen osaaminen ei meinannut pysyä pelaajien vauhdin mukana ja näinpä omalla mailalla sohittiin myös vastustajan mailaa vähintäänkin yhtä paljon kuin pelivälinettä. Parempi hallinta ottelussa oli kuitenkin mustissa pelanneilla Amppareilla, jotka pääsivät useammin laadukkaille maalintekopaikoille ja pystyivät karvauksella aiheuttamaan ongelmia Lupon pelinavaukselle. Hyvän karvauspelin jälkeen syntyi myös seuraava maali, kun Joonas Heinäsen kovan työn jälkeen pallo pomppasi Kustille, jonka tulinen rannari painui maalin kattoon. Sama ketju oli asialla myös neljännessä ampparimaalissa, tällä kertaa Jere Kiviluoma pääsi lyömään oman kanttilaukauksensa riparit sisään. Maalin jälkeen Luppo päätti käyttää aikalisän, mutta vielä toisessa erässä kiriä he eivät saaneet aikaan vaan kolmanteen erään lähdettiin 0-4 lukemista.

Amppareitten surina jatkui myös päätöserässä. Reilu minuutti pelattu kun Eero Ryyppö sai pallon kuin ilmaiseksi Lupon puolustajalta. Eero kiitti, veivasi koko viisikon kahvikioskin puolelle ja täräytti vielä kaatuessaankin lukemiksi 0-5. Reilu minuutti myöhemmin Kusti näytti e-sports areenoilla timanttisiksi hiottuja reagointikykyjään täräyttäessään Jere Kiviluoman reboundin ilmasta sisään ja lukemiksi 0-6. Luppo päätti vielä yrittää herätellä joukkojaan vaihtamalla maalivahtia, ja se näyttikin tuottavan tulosta. 35:43 kellossa kun tärkeitä torjuntoja napsinut Tommi Timonen joutui antautumaan ensimmäistä kertaa. Tuttu ampparikurittaja Pekka Kumpulainen pääsi nöyryyttämään amppareita ovelalla selkä maalia päin lähteneellä rystyohjauksella. Alle minuutti tästä ja Kimi Manninen täräytti seuraavan ja Luppo vaikutti saavan vielä vähän hurmosta päälle. Momentum kuitenkin loppui lyhyeen, kun vain 12 sekuntia toisen osuman jälkeen Lupon Juha Niemi komennettiin jäähypenkille ja ampparit pääsivät pyörittämään pahamaineisen tehotonta ylivoimapeliään. Vaikka lisämaaleja ei ylivoiman aikana nähty, kello kävi vääjäämättömästi amppareiden hyväksi. Noin kuusi minuuttia ennen loppua Lupon orastava kiri näytti saavan viimeisenkin kuoliniskun, kun Kustin "Kuoleva Joutsen" -tyyppisen performanssin jälkeen amppareille vihellettiin rangaistuslaukaus. Sitkeiden alaraajavammojen takia vain yhden vaihdon pelannut Vesa Hytönen otti verkkarit pois päältä ja kävi siirtämässä pallon kylmänviileästi ylähyllylle, samaan tapaan kuin reilu tuntia aiemmin Happeeta vastaan. Maalin jälkeen Luppo haki vielä lisää kavennusosumia ilman maalivahtia mutta maalilla huippupelin pelannut Taiska torjui maalille asti päässeet pinkkipaitojen yritykset. Kalle Manninen kaunisteli lukemia vielä loppuhetkillä, näinpä loppulukemiksi kirjattiin 2-8 voitto amppareille.