C1-pojat: Reissuviikonlopun ensimmäisestä ottelusta 2 pistettä GrIFK:in kotiluolasta

10/28/2017 - 12:14

C1

C1-poikien mustan peliryhmän pelit jatkuivat reissuviikonlopulla. Lauantaina suuntana oli Kauniainen ja sunnuntaina matka jatkuu Vierumäelle SB Heinolan vieraaksi. Matkaan lähdettiin yhtä pelaajaa vaille koko rosterilla. Lauantain vastustaja Grankulan IFK oli saalistanut aikaisemmista otteluista kaksi voittoa ja kolme tappiota.

SM-sarjan ensimmäisissä otteluissa vastustaja oli aina onnistunut laukomaan ottelun avausmaalin, mutta nyt siihen tuli muutos. Patrik Salmensaari (4+0) kanttasi heti kolmannella peliminuutilla hyökkäyskulmavaparista ja laukoi pallon takakulmaan ohi Oliver Pimenoffin. Tämän jälkeen O2 komennettiin kuitenkin alivoimalle, eikä GrIFK tarvinnut kun 14 sekuntia maalin tekoon. Heti perään Jesper Silvonen kanttasi keskialueen vapaalyönnistä GrIFKin johtoon ja minuuttia myöhemmin palloa kaivettiin jo kolmatta kertaa amppparimaalista. Hyvä aloitus olikin kääntynyt tappiolliseksi. Erän lopussa Anssi Halomo onnistui kaventamaan erätaukolukemiksi 3-2. Torjuntoja ensimmäisestä erästä kirjattiin GrIFK-maalivahti Pimenoffille 6 kappaletta ja O2-maalivahti Niemelle 7 kappaletta.

C1

Toisen erän alku alkoi harmittavasti vieraiden kannalta, kun Ampparit komennettiin jälleen jäähylle, tällä kertaa syynä liikaa pelaajia kaukalossa. Tämä alivoima onneksi kestettiin ja mikä parasta, Patrik Salmensaari onnistui seuranneiden minuuttien aikana kahdesti maalinteossa vieden Ampparit takaisin johtoon. Myös GrIFKin tehomies Jesper Silvonen oli toisessa erässä pelipäällä. Ensin Silvonen tasoitti pelin ajassa 31:55 ja erän lopulla Silvonen puttasi takatolpalta ylivoimalla luolamöröt 5-4 johtoon. Torjunnat Pimenoff 10 torjuntaa, Niemi 6 torjuntaa.

Kolmanteen erään Ampparit lähtivät maalin tappioasemasta. Erätauolla kuvioita suunniteltiin siihen tahtiin, että tuomari vihelsi erän alkajaisiksi O2:lle kahden minuutin jäähyn saapumisesta kolmanteen erään myöhässä. Alivoima osoittautui kuitenkin melkoiseksi ansa-alivoimaksi. Jere Rautasalo (1+0) vapautui juuri sopivasti jäähyaitiosta, kun Aleksi Talkio (0+1) purki pallon kohti keskialuetta. Jere nappasi pallon ja viiletti läpiajoon. Tarkka sijoitus takakulmaan ja kädet kattoon. Peli oli taas tasan. Maali näytti siirtävän momentumia Amppareiden puolelle ja Eetu Salminen (1+1) sekä Patrik Salmensaari siirsivät Ampparit pian jo 5-7 johtoon. Tästä seurannut ilo oli kuitenkin lyhytaikaista, kun jo seuraavassa vaihdossa IFK kavensi pelin ja hetkeä myöhemmin erän puolivälissä peli oli jo taas tasan. Ajassa 51:25 kotijoukkue komennettiin ensimmäistä kertaa alivoimaiseksi. Tämä avasi paikan Amppareiden rightin tykille Matti Minkkiselle (1+2). Matin kantti lauloi ja verkot menivät tötterölle. Kotijoukkueen tupaan satoi lisää räntää sisään kolme minuuttia ennen ottelun loppua, kun Arttu Sorri (1+1) sohi maalinedestä pallon maaliin ja Ampparit 7-9 johtoon. Viimeiset pari minuuttia GrIFK yritti kaventaa peliä ilman maalivahtia, mutta viimeisenä muurina ampparipuolustuksessa oli veräjänvartija Justus Niemi.

Amppareille henkisesti erittäin tärkeä voitto ja huomiseen peliin lähdetään varmasti täynnä toivoa taas. Lihapullat ja muusi naamaan vielä illallisena ennen nukkumattia. Yöpyminen Vierumäen Urheiluopistolla ja aamulla lähdetään rakentamaan vireyttä sunnuntai-illan Vierumäen salibandyakatemiajoukkueiden hegemoniaotteluun SB Heinola vs. O2-Jyväskylä.