M1: Miesten voittoputki venyi neljään

10/28/2013 - 13:56

Miesten edustusjoukkue jatkaa edelleen tappiotta tämän kauden sarjassa, sillä Ampparit nappasi sunnuntaina hallitun kotivoiton tamperelaisesta SC PirUsta lukemin 9-5(4-1,2-3,3-1). O2 on lohkon jaetulla piikkipaikalla viiden pelatun kierroksen jälkeen yhdessä Pirkkalan Pirkkain kanssa.

Lähtökohta otteluun oli se, ettei O2 ollut kahdella edelliskaudella onnistunut kukistamaan vierailijoitaan Monnarilla. Isännät saivat otteluun lentävän lähdön, kun seuralegendat Eino Jauhiainen ja Vesa Hytönen (1+2) venyttivät verkkoja jo avausminuuteilla. Ensimmäinen kolmannes sujui muutenkin Amppareilta erittäin kontrolloidusti, ja Pirkanmaa United pakotettiin puolustuskannalle. Kaksi muuta avausperiodin maalia merkittiin hirmutikissä jatkavalle Henri Eskeliselle (2+0) ja Anssi Huismanille.

Toisessa erässä O2 muutti lukemiksi jo 5-1, mutta sen jälkeen pirulaiset saivat juonen päästä kiinni ja O2 hölläsi taas tutusti liian helposti kaasua polkimelta. Keskialueen pallonmenetysten jälkeen tulleet käännöt olivat myrkyllisiä, ja 6 minuutissa vieraat olivat hiipineet jo maalin päähän. Kultakypärä Eetu Eronen (0+2) kuitenkin vapautti Eskelisen toistamiseen maalintekoon, ja kahden erän jälkeen lukemat kertoivat O2-Jyväskylän johtavan kahdella maalilla 6-4.

Päätöserän O2 aloitti erittäin napakasti, ja muutamassa minuutissa se oli kaasutellut vierailtaan jo turvallisesti horisonttiin. Kimmo Paananen, Tuomas Pulkkinen ja Joni Lempinen osuivat muutaman minuutin sisään, ja vieraiden kammokanttaaja Jani Vatasen kavennus oli laiha lohtu. Viimeinen kymmenminuuttinen meni osittain melko erikoisesti vihellettyjä rangaistuksia tappaessa, mutta uhrautuvan puolustupelin ja Olli Oksasen erinomaisten torjuntojen ansiosta lisämaaleja ei enää nähty. Pisteet jäivät Monnarille siis lukemin 9-5, ja SC PirU –taikakin saatiin vihdoin murrettua.

Ottelussa oli paljon hyviä vaiheita ja sellaisia aspekteja, jotka pitää ehdottomasti saada mukaan seuraaviin otteluihin. Yksi muutaman minuutin suvantovaihe toisessa erässä tarkoitti kuitenkin taas sitä, että vastustaja päästettiin turhan helposti peliin mukaan. Positiivisina seikkoina voi mainita Oksasen huippupelin lisäksi sen, että yhdeksälle tehdylle maalille löytyi peräti kahdeksan eri maalaria.

Valmentaja Ilkka Peltonen näki joukkueensa olleen huvipuistotunnelmissa.

-    Taidettiin olla Linnanmäen vuoristoradassa koko pelin, sen verran ailahtelevaista oli tekeminen. Vastustaja yritti tappaa pelistä tempoa pois, ja me taas yritimme pitää sitä yllä. PirU on vaarallinen vastaiskuporukka, ja sen saimme huomata toisessa erässä – muutama vaarallinen keskialueen menetys, ja heti kolme maalia omiin. Toki katseli peliä sitten minkävärisillä laseilla hyvänsä, niin olimmehan me parempi joukkue kentällä.  ”Opa” Oksanen oli maalilla erittäin jäätävä, Peltonen kiitteli.

Otteen lipeäminen selvältä näyttävältä tilanteessa mietitytti Peltosta.

-    Aina tarvittaessa pelaamme omalla tasolla, ja silloin vastustaja on ottavana osapuolena. Kun peli kuitenkin näyttää ja tuntuu hyvältä, tapahtuu juuri se mitä ei saisi, eli ruvetaan neppailemaan ja kurinalaisuus katoaa, Peltonen ihmetteli.

Toistaiseksi töksähdellen toiminut ylivoima saa Peltoselta synninpäästön.

-    Ylivoimamme on ollut koko alkukauden aika tehotonta, mutta eipä sitä kyllä ole juuri harjoiteltukaan. Alivoimamme taas on ollut erittäin hyvää koko ajan. Potentiaalia meillä on vielä hirveästi lisää varastossa, ja sitä lähdetään nyt kaivamaan treenien kautta esiin ensi lauantain Vincemus-peliä kohti mentäessä, Peltonen päätti.

Kauden toisen ottelunsa maalilla pelannut Oksanen (kuvassa alh.) kertoi epäonnistuneen kenraaliharjoituksen tuoneen sisua peliin.

-    Torstain treenit menivät niin vihkoon, että se toi ekstralatinkia peliin. Peleissä saan aina enemmän itsestäni irti. Hereillä sai olla koko pelin ajan, töitä piisasi. Täytyy kyllä antaa kiitosta koko joukkueen puolustustaistelulle noilla päätöskympin alivoimilla, Oksanen totesi.

Voittonsa myötä O2 nousi viiden pelatun ottelun jälkeen yhdeksään pisteeseen, ja voittoputki on nyt neljän ottelun mittainen. Kaksi seuraavaa ottelua pelataan vieraissa Vincemusta ja Soittorasiaa vastaan, ja kotiaskiin palataan perjantaina 15.11. klo 19.30. Silloin kauden kolmannessa paikallisderbyssä Monnarille astelee Jyväskylän Nousu.