C1:set SM-SARJAAN!

09/28/2020 - 15:52

C1

Kirkkonummen Ristiretken uroteot nyt niputettuna kansiin ja laminoituna.

Lauantai. 22.päivä elokuuta. Päivä jona maailma pysähtyi. Ei, sori, väärä tarina. And kids, that is the day I met your mother. Taas väärä levy. No nyt: päivä jona kaikkien sählyniilojen sydän löi muutamia ylimääräisiä tykytyksiä, kun salibandyn junioreiden SM-karsinnat vihdoin käynnistyivät ja edessä olivat ensimmäiset viralliset pelit sitten maaliskuun 7. päivän. Puolisen vuotta, mitä pienistä. C1-poikien osalta jakauma meni niin, että Kilpajoukkue jäi Ampparipesään pelaamaan ja isännöimään Lohko B:n pelejä ja Edustus hyppäsi bussin kyytiin ja asetti koordinaatit kohti Kirkkonummea ja sen tarunhohtoista Pommaria; paikkaa josta monilla oli kerrottavaa, mutta harvoilla mitään hyvää. Kyllähän tämä pitää jokaisen sählypersoonan vähintään kerran elämässä kokea!

Tämän matkapäiväkirjan avulla pääset nyt kertaamaan Kirkonummen reissun pääkohdat ja kokemaan uudestaan tämän unohtumattoman viikonlopun. Ja ei huolta, lopussa myös Kilpajoukkueen karsinnoista riittävä recap, niin ei jää kukaan ulos tarinoista!

Pörriäiset goes Kirkkonummi

Bussi ponkaisi lauantaiaamuna klo 07:40 liikkeelle Monnarin pihasta kohti etelää. Taikauskoina otettiin viime kauden karsintojen tapaan kajaanilainen kuski, koettiin tärkeäksi. Bussissa oli hyvin tilaa elää ja hengittää, sillä Liiton ohjeistuksen mukaisesti mukana oli ainoastaan valmennus, joukkueenjohto sekä pelaajat. Tämä tiesi rauhallista etupenkkimatkailua etenkin valmennukselle! Toivakasta napattiin vielä Julle kyytiin ja koko arsenaali ol mukana. Kun päästiin aurinkoisen Keski-Suomen ulkopuolelle niin arvatkaa mitä: alkoi sataa. Ja mitä etelämmäksi mentiin, sitä enempi satoi. Ja kun edessä oli ensimmäinen ruokapysähdys Mäntsälässä, niin sitä vettä tuli ihan kun es... No sitä tuli paljon! Mutta ruoka, se oli hyvää! Kanapastaa ja todella jättimäisiä juustolastuja, siitä ei pelipäivän pasta juuri parane. Matka jatkui ja bussikuskimme päätti tässä vaiheessa pistää elämämme jännittäväksi, ja valita varsin mielenkiintoisen, pieniteisen ja mutkittelevan reitin kohti Kirkkonummea. Paikalle saavuttiin aavistuksen myöhässä ajatellusta, mutta se ei niin hirveästi tilannetta muuttanut; kulttuurishokki paikanpäällä oli melkoinen. Ei siitä sen enempää. Samalla tajuttiin Kirkkonummen Pommari- nimen oikea alkuperä; sisäänkäyntiä edeltävä ramppi päästi melkoisen pamahduksen, kun siihen ponkaisi oikein kovaa! No mutta, nopea ahtautuminen koppiin, pikaiset alkupalikset ja lämpöjen kautta valmistautumaan avausotteluun.

O2JKL/MuurY - Varkauden Tarmo 13 - 1 (6-1, 7-0, -)

Avauspeli lähti käyntiin odotetun vahvasti ja VarTa:n tehtävänä oli juosta perässä (nopeesti ne kyllä juoksi ja jaksoi!). Alkuhetket totuteltiin vielä tahmeahkoon alustaan ja käsipalloilijoiden jättämiin pihkakasoihin, mutta ajassa 4:19 aukeavat hanat; Iivari Ketolan avaus löytää päädystä Aatu Knuutin ja nopealla syötöllä Aatu spottaa maalinedustalle nousseen Mico Luhangan, joka napauttaa 1-0 taululle. Fun fact; Mico iski myös vuosi sitten SM-Karsinnoissa meidän avausmaalin. Tämän jälkeen lähti peli heti vapautumaan, ja muutaman minuutin kuluttua Aatu pyörittelee VarTa- puolustuksen ensin solmuun ja napauttaa 2-0 isoveli Matias Knuutin syötöstä, ja seuraavassa vaihdossa 11 sekuntia myöhemmin Marius Niemelä hassuttaa varkautelaisten pakkiparin, tarjoilee Eeli Mätölle oikealle ja Kojootilta napakan tarkka laukaus verrkkon. Erän puolivälin jälkeen päästään napsuttelemaan myös ylivoimalla, ja sama duo asialla; Eeliltä tällä kertaa tarjoilu ja Marre pöllyttelee verkkoja. Seuraavassa vaihdossa Veeti Nieminen katkaisee mustapaitojen norsupallon, purjehtii keskustaan kuin Erikssonin suku Turun saaristossa ja napauttaa taululle tylyt 5-0 lukemat. Ajassa 13:31 sattuu. Sattuu nimittäin työtapaturma. VarTa:n Jaakko Varonen pääsee tulemaan laidasta pallon kanssa ja ilmeisesti vieraskoreina päätämme antaa tilaisuuden puskea maalille saakka. Sieltä se jostakin sen maaliin työnsi. Onneksi 43 sekuntia ennen erätaukoa tämä kuitataan vielä, kun koko pelin hyvää karvauspeliä esittänyt ykkönen rankaisee myös vihdoin; Väinö Heikkilä syöttää ja hyvästä paikasta keskusta 6-1 taukolukemat lakaisee Valtteri Raulo.

Toisen erän alkuun heti jatkoa edelliselle, kun avausvaihdossa ykkösen paineistus toimii, Raulo riistää pallon laidassa ja upottaa sen tulisesti alakulmaan. Pari minuuttia myöhemmin taas tehohetki, kun ensin Eeli neppailee omalta alueelta nousun päätteeksi pallon verkkoon (Tyyliin Nuutti Leskisen syötöstä, vaikka oli oikeesti Marre) ja 10 sekuntia myöhemmin Julius Kilpikoski tarjoilee syötönkatkon jälkeen keskustaan Väinölle ja usein tuhlaileva Väinö ei nyt tuhlaile, vaan napauttaa terävästi alakulmaan ja taululle digitaalit 9-1. Sama kenttä jatkaa alle minuuttia myöhemmin, Väinölle avaus kulmaan, tältä tarjoilu keskelle Raulolle ja pallo vähemmän yllättäen maaliin, samalla Ralelle hattu täyteen! Hetkeä myöhemmin kulutellaan ekaa kertaa jäähypenkkiä, mutta se ei menoa haittaa kun TiPa-Originals - osasto näyttää AV- pelaamisen mallia; Veeti avaa sisäänlyönnistä Väinön läpi, Heikilältä jopa yllättävää malttia ja tarkka sijoitus maaliin; 11-1 ajassa 21:44. Lopputahteja aletaan lyödä ajassa 24:51, kun Elmeri Tiilikaisen loistavasta alustuksesta tuttu duo Niemelä-Mättö niittaa 12-1 Mätön hatun täydennyksellä ja enää lyötiin vetoa, kuka iskee viimeisen naulan arkkuun. Reilu kolme miinnuttia siinä menee, mutta ajassa 28:12 loopulukemat 13-1 ja päätöksen ottelulle iskee komealla ja tarkalla sijoituksella Jami Markkanen vanhemman Knuutin tarjoilusta.

Ottelun pörssiykköset Väinö Heikkilä (2+2), Eeli Mättö (3+1), Vallteri Raulo (3+0) sekä Marius Niemelä (1+2). Vili Avikaiselle vähemmän hikinen kahdeksan torjunnan ottelutapahtuma.

Tilastot

Striimitallenne

C1

Eka peli ei hirveästi voimavaroja vienyt, mutta ruokailu oli taas edessä. Osa löysi helposti paikalle, osa ei osannut opasteita seurata. Söimme läheisellä päiväkodilla. Arvosana: Kinkkukiusaus oli erittäin maistuvaa, mutta Oliver T:n nimellä ollut tuoli oli mulle aavistuksen liian matala. Mutta kiitos Oliverille lainasta! Kun kääpäiltiin kaupan kautta takas hallille, niin arvatkaa mitä kävi; satoi kaatamalla.

Rangers Falcons - O2JKL/MuurY 1 - 13 (1-6, 0-6, 0-1)

Toisen pelin startti ei paljoa edellisestä muuttunut, pallollisesti oltiin dominoivampia alkusekunneista saakka ja vastustajan mahdollisuudeksi jäi juosta, puolustaa ja iskeä vastaan. Viime pelissä vielä vähän hissukseen ollut kakkoskenttä (ja tässä pelissä kolmoskenttä) päätti tällä kertaa, että nyt pitää ottaa ne edellisessä missatut maalit takaisin. Alkutahdit lyödään ajassa 2:15 kun Jami tarjoilee pikkukantilta viivaan Makulle ja taululle kohtalaisen helposti 0-1. Tämän pelin työtapaturma ajoitetaan jo alkuun, tai oikeastaan siinä käy ensin kenttämestarin erikoinen kun pallo pomppaa ilmeisesti pihkasta hieman erikoisesta ja isäntien Axel Grönroos pääsee lasettelemaan 1-1 lukemat puolittaisesta läpiajosta. Tästä nyt ei toki oltu moksiskaan, vaan alle puoli minuuttia kerkesi vain kulua, kun Knuutin veljekset ovat asialla; Aatu tarjoilee maalin eteen ja Makulle ottelun toinen kihautus. Sama kenttä painaa vielä toisen plussan ennen vaihtoa, Jamilta vahva karvaus ja Aatulta nätti sijoitus taka-alaseen, lukemat 1-3 ajassa 5:33. Pari minuuttia tästä ja sama kenttä asialla vaihteeksi; Jamilta oivallinen levitys sisäänlyönnistä vasemmalle, josta Mico kumauttaa ainakin neljääsataa pallon yläseen. Ajassa 9:12 osuu vihdoin myös toinen kenttä, Eeliltä vahva riistopelaaminen ja tarjoilu maalin eteen, josta Marre ujuttaa 1-5. Erän loppuun lentelee jo hatutkin sitten, kun taukolukemat 1-6 iskee eilu minuutti ennen summeria Makku näpäkältä paikalta keskeltä, ja syötön tarjoilee kukas muukaan kuin Jami.

Kolmosen veljet jatkaa myös heti toisen erän aluminuuteilla mörssäilyä, välillä Jami innostuu itsekin pöllyttämään verkkoa Aatun syötöstä. Hetkeä myöhemmin Elmo tarjoilee viivaan ja tässä pelissä pakkina urakoinut Raulo painaa hellällä sijoituksella lukemiksi 1-8 ajassa 18:40. Sen enempää tarkemmin kertailematta (sormet puutuu tästä näpyttelystä) toiseen erään osuvat vielä Julle (nykyään useammin kuin kerran kaudessa!), Marre, Aatu ja Mico ja päätöserään lähjdetään tilanteesta 1-12. Ja taas odotettiin lähinnä vain, että kukaa ratkoo, että päästään hotellille :D Ajassa 34:20 isännät tuskistaan päästää Nuutti, joka iskee Juuso Hyvärisen komean tarjoilun takatolpilta sisään.

Toisen pelin pörssiurakoitisjoina kolmoskenttä Mico Luhanka (2+1) - Jami Markkanen (1+5) - Aatu Knuuti (2+3) sekä kolmikon takaa hatullisen tykitellyt Matias Knuuti (3+0). Maalissa taas kevyempi ottelu; Valtteri Huismanille kokonaista viisi torjuntaa.

Tilastot

Striimitallenne

C1

Avauspäivä taputeltiin siis melko ylikylän tavoin täyteen pistepottiin maalierolla 26-2. Seuraavaksi oli aika siirtyä kohti bussia ja hotellia, ja toki kiittää sunnuntain konfirmaatioon suunnannutta Jullea päivän panoksesta joukkueen eteen! Yösijanamme toimi ihan ok hotelliksikin kutsuttava Flamingo Espoossa. Heti heräsikin kysymys, että voisiko tälle suunnalle useammankin yöreissun tehdä. Kaikki ilmestyi myös iltapalalle suihkunraikkaana, ja samalla moikattiin samaan hotelliin eksyneitä tovereitamme Lappeenrannasta. Illalla osa käväisi vielä kaupoilla ja hiljaisuutta ennen jokunen löysi myös Marren peliluolaan. Marre itse ei Änärissä juuri loistanut, kuten ei myöskään Raulo eikä Matsu. Eikä Juuso. Siis osaako teistä kukaan pelata? Noh, klo 23:00 oli isketty ukaasi, että kaikki löytyvät omista huonesitaan ja jopa suureksi järkytykseksi, näin myös kävi. Jopa Väinö. Eeli esitteli yöpartiolle vielä uudet kenkänsä, mutta lopulta jokainen pääsi hyvissä ajoin unten maille; oli iso päivä vielä edessä. 

Aamupalalle löysi myös jokainen ajallaan. Jopa Väinö. Aamupalalle myös erittäin vahvaa arvosanaa, oli kaikkea hyvää ja jälkiruuaksi vielä suklaadonitseja. Ai että. Kyllä on kiva olla pelireissulla. Mutta sitten olikin aika pakata kamppeet, ja suunnata vielä kerran bussilla kohti Pommaria, kun edessä oli viikonlopun viimeinen, tärkein ja kovin koitos; lohkovoitto ja suora SM-paikka olivat pelissä!

O2JKL/MuurY - KOOVEE 3 - 2 RL (0-0, 1-1, 1-1, 3-1)

Tästä pelistä ei sitten ihan niin tapahtumarikasta kiihkeytynyt kuin lauantain peleistä, mutta sitäkin korkeammalla jännitys pysyi. Avauserässä oltiin pallolla jopa dominoivia eikä KOOVEE pelivälineeseen juuri päässyt koskemaan. YV:täkin päästiin pari kertaa jauhamaan, tuloksetta. Kokonaiskuvana paikkoja luotiin, mutta viimeistely takkusi ja viimeisenä lukkona KOOVEE- vahti Niklas Koukkari napsi torjunnat näppärästi. Hyvästä duunista huolimatta erätauolle tilanteessa 0-0.

Toisessa erässä sama tarina jatkui, mutta nyt piristyi myös KOOVEE pallollisesti ja myös mustapaidat pääsivät jo paremmin tonteille, meidänkin maalissa toki Vili otti todella tärkeitä koppeja. Erän puolivälin jälkeen alkaa tapahtua; meidän ottelun kolmas YV tuottaa tulosta, mutta väärään päähän, sillä KOOVEE onnistuu iskemään meidän pallonmenetyksestä nätin vastaiskun ja Onni Mattila nostaa maalin edestä pallon maalin kattoon. Tämä kuitenkin sisuunnuttaa myös meitä, ja vihdoin ajassa 26:37 helähtää myös Koukkarin selän takana, kun vastaiskusta Eeli kiepauttaa pallon keskelle ja Marre iskee Pörriäiset tasoihin! Erittäin jännittäväsät 1-1 tilanteesta lähdetään myös siis päätöserään.

Päätöserässäkin tapahtui; erän alussa Elmo nappaa riiston omissa ja lähettää Juuson läpi. Juuso ei epäonnistu, vaan siirtää viikonlopun avausmaalillaan (isojen pelien mies!) Pörriäiset johtoon. Riemua kestää kuitenkin vain reilut kaksi minuuttia, kunnes omissa sattuu pikku merkkivirhe ja tamperelaisten pelätty sniper V-V Kaarela iskee tarkalla laukauksella pelin tasoihin. Pieniä pulssinnostatuksia aiheutti vielä erän loppupuolella meidän AV, mutta se selvitetään miehekkäästi. Peliaika tulee lopulta täyteen ja edessä on rankkarikisa.

Itse kisasta en paljoa muista, koska pulssi oli joku yhdeksänsataa. Niin siinä kuitenkin vaan kävi, että Marren, Aatun ja ratkaisevana Jamin maaleilla sekä VIlin pelastuksilla me nappaamme voiton ja ainakin lähes puhtaalla pelillä jatkamme lohkovoittajana SM-Sarjaan!

Tilastot

Striimitallenne

C1

Ja niin vaan siinä kävi, että Pörriäiset pörräsi itsensä ikäluokan SM-sarjaan myös tällä kaudella, tehden samalla historiaa olemalla O2-Jyväskylän ensimmäinen poikajoukkue forever joka SM:ssä pelaa kahdella peräkkäisellä kaudella! Tunnelma oli syystäkin hyvin positiivinen, vaikkakin jokainen myös tiesi, että tämä oli vasta ensimmäinen kauden kaikista välitavoitteista. Silti ilo osattiin ottaa irti, varsinkin kun muualta Suomesta kuului melkoisen kummia uutisia, ja mm. viime kauden kiistaton ykkösjengi OLS oli niiden joukossa, jotka ensi viikonlopulta vielä vauhtia hakevat. Samalla oli hyvä korostaa tämän rankkarivoiton tärkeyttä, sillä juuri OLS olisi ensi viikonloppuna tullut vastaan.

Enää oli aika sanoa hyvästit Kirkkonummen Pommarille (arvatkaa, hyppäsinkö vielä sen rampin päälle; kyllä!) ja nousta iloisilla mielin bussiin kohti pelireissun päätösruokailua. Muusi ja lihapullat oli kyllä erittäin maukkaita jälleen kerran ja hanasta laskettu Bonaqua Mansikka-Kiwi myös erityisen raikasta. Paluumatkalla seurailtiin vielä jokusta sählypeliä, mutta samalla pystyi toteamaan, että eiköhän tässä sählyä ollut yhdelle viikonlopulle jo tarpeeksi. Loppumatkasta ruvettiin leikkimään vielä bussin mikrofonilla, samalla kun tiedotettiin, että seuraava viikko olisi lajivapaata elämää. Laskeuduimme Monnarin ilmatilaan noin klo 19:00 ja matka oli vihdoin päätöksessään. Samalla päätetään myös tämän reissupäiväkirjan kertomukset.

Viikonloppuna joukkuetta Kirkkonummella edustivat ja SM-sarjassa myös tulevalla kaudella Pörriäisiä edustavat:

28 Valtteri Huisman MV

29 VIli Avikainen MV

7 Matias Knuuti (Tuuraava kapteeni)

8 Aatu Knuuti

9 Jami Markkanen

11 Joonas Lehtonen

13 Mico Luhanka

16 Veeti Nieminen

17 Iivari Ketola

19 Marius Niemelä

22 Väinö Heikkilä

52 Ville Pasanen

58 Samuel Maja (loukkaantuneena, mutta erittäin tärkeänä osana mukana!)

61 Julius Kilpikoski (puuttuu kuvasta)

74 Valtteri Raulo

77 Matias Rautio

79 Nuutti Leskinen

85 Juuso Hyvärinen

87 Elmeri Tiilikainen

91 Eeli Mättö

Joona Kaski, Vastuuvalmentaja

Joona Nättinen, Valmentaja

Ville Knuuti, Fysiikkavalmentaja

Ari Lehtonen, Joukkueenjohtaja

Nina Knuuti & Anna Luhanka, Kuvaustiimi

C1

 

KILPA PELASI ITSENSÄ JATKOKARSINTOIHIN!

Ja tokihan viikonlopun uroteot eivät vielä tähän päättyneet, vaan Ampparipesästä kaikui myös todella iloisia uutisia, kun O2-Jyväskylä II sijoittui lopulta todella kovan lohkonsa kolmanneksi ja marssi siis ensi viikonlopulle Jatkokarsintoihin taistelemaan paikasta valtakunnallisissa! Lauantain peleissä joukkue nousi ensin viime kaudella SM:ää pelannutta Kajaanin Papasia vastaan 0-3 tappioasemasta 4-3 voittoon ja iltapelistä nappasi pisteet myös Pirkoilta lopputuloksella 4-6. Nämä voitot riittivät jo käytännössä varmistamaan paikan lohkon kolmosena. Mikä oli myös hyvä, sillä sunnuntaina kyyti oli kylmää, kun ensin Inkkarit taituroi Kilvan keskeytyskuntoon ja päätöspelissä lohkon voittanut kovakuntoinen SPV oli vahvempi lukemin 8-2. 

Mutta tästä huolimatta, tulevana viikonloppuna pelataan jälleen! Surriaiset matkaa Vierumäelle Jatkokarsintoihin, kun lauantaina vastaan asettuvat Vihdin Salisudet sekä Tampereen Ilves, ja sunnuntaina pelataan sit jos pelataan. Joukkue lähtee tosissaan tavoittelemaan paikkaa valtakunnallisissa sarjoissa, mutta se vaatii myös erittäin kovan onnistumisen; siihen ollaan kuitenkin valmiita!

Jatkokarsintojen seuranta

Pelit myös YouTubessa nähtävissä tolla kanavalla, mitä en jaksa kirjottaa.

C1

28.08.2020