M1: Markus Manninen ja Henri Tikkanen jatkosopimuksiin!

02/28/2022 - 15:28

Markus Manninen

Tuttu parivaljakko kantaa Ampparipaitaa myös ensi kaudella!

Viime viikolla Ampparit kiinnitti Jouni Juurelan ensi kaudenkin miesten edustusjoukkueen päävalmentajaksi, ja nyt olisi aika julkaista ensimmäisiä jatkosopimuksia pelaajistoon. Ja ketkäs muutkaan voisivat olla ensimmäisinä vuorossa kuin Amppareiden yksi kautta aikain ikonisimmista duoista:
Markus Manninen ja Henri Tikkanen jatkavat O2-Jyväskylän paidassa myös kaudella 2022-2023!

“Miesten edustusjoukkueen kantaviin voimiin kuuluvien puolustaja Markus Mannisen ja maalivahti Henri Tikkasen yhteinen salibandyura alkoi jo 17 vuotta sitten. Ala-astetta käyneiden “Maken” ja “Könen” ensimmäinen kosketus salibandyyn tapahtui Lehtisaaren urheilutalolla”. Ja ainiin, tämä teksti on siis Ampparisurinoista vuodelta 2017! Siitä voi jokainen laskea, paljonko pojilla noita yhteisiä pelivuosia sitten tänä päivänä on. Molemmilla herroilla starttaa jatkosopimuksen myötä kirjoittajan laskuopin mukaan jo yhdeksäs peräkkäinen kausi Ampparipaidassa.

Henri Tikkanen

Uransa kenties parasta kautta pelaava Henri Tikkanen on ollut Amppareiden tuki ja turva tolppien välissä koko tämän Divaritaipaleen ajan. Aikaisemmilla kausilla vastuu on enemmän tai vähemmän jakautunut tasan maalivahtiparin kanssa, mutta tällä kaudella Köne on napannut ykkösmaalivahdin viitan itselleen ja osoittanut olevansa parhaimmillaan Divarin parhaita pelipaikallaan; ja kun joukkueen pelaamisen taso on tällä kaudella noussut, niin samalla on noussut myös Könen suoritustaso! Ja huomionarvoista muuten sekin, että tällä kaudella Tikkanen on painanut henkilökohtaisen pörssiennätyksensä: syöttöpisteitä on kasassa tälle kaudelle jo kaksi! Tältä kaudelta Köneltä löytyy pelattuja otteluita 21 ja torjuntaprosentti on vahva 79,21% joka on myös hänen uransa paras lukema.

Köne itse kommentoi sekä joukkueen että omaa kauttaan seuraavasti:

“Alkukaudesta joukkueen pelaamisessa näkyi vahvasti se, että joukkue saatiin lukkoon liian myöhään loppukesästä, uusiin ketjukavereihin tutustuminen alkoi vasta silloin ja tietenkin uuden päävalmentajan tuomat erilaiset kuviot. Vaikeahkon alkukauden jälkeen joukkueemme peli on kehittynyt suuntaan, jonka johdosta taistelemme vielä pudotuspelipaikasta”.

“Henkilökohtaisella tasolla tämä kausi on ollut tähän mennessä minun tasapainoisin ja rutiinitaso on noussut viime vuosista. Tähän vaikuttaa tietenkin oma tekeminen, joukkueen kehittynyt viisikkopeli ja joukkueen ulkopuolinen maalivahtivalmentaja Pasi Rautio. Nostan framille myös tutkaparini Joni Vainion, jonka kanssa yhteistyö ja toisen tukeminen sekä kirittäminen toimii loistavasti”.


Jatkoonsa Ampparipaidassa Tikkanen on erittäin tyytyväinen:

“Jatkopäätökseen vaikutti oma motivaatio, tämän kauden henkilökohtainen taso tolppien välissä sekä se, että seuran toimistolla tehdään tosissaan töitä sen eteen, että O2 voisi tulevaisuudessa olla liigajoukkue. Lisäksi jatkopäätökseen vaikutti se, että olen saanut viime vuodet pelata ilman suurempia loukkaantumisia sekä onhan tämä salibandyn pelaaminen edelleen mukavaa!”

“Lisäboostiin tekee se, että Markus Manninen jatkaa myös, jonka kanssa on pelattu kolmannesta luokasta lähtien samassa joukkueessa. Markus tosin teki yhden irtioton, jolloin hän kävi puolen vuoden tutkimusmatkan eri joukkueessa ennen meidän Divarinousuun johtanutta kautta”.

Köne on tyytyväinen myös siihen, miltä Ampparit tulee kaudella 2022-2023 näyttämään:

“Joukkueen tulevaisuuden näkymät ovat valoisat kun nuoret pelaajat ovat saapuneet tällä kaudella ryminällä pelaavaan kokoonpanoon sekä nykyinen päävalmentaja lähtee rakentamaan jatko-osaansa meidän vanhojen ja uusien pelaajien kanssa. Mielenkiinnolla jään odottamaan mitä 9:s alkava kausi Ampiaisissa tuo tullessaan, mutta pidetään keskittyminen olennaisessa eli tässä kaudessa”.

Markus Manninen

Monitoimimies Mannisen Markus kohautti Divaria seuraavaa kansaa viime kaudella iskemällä kolmeen ensimmäiseen otteluun kolme hattutemppua. Muutenkin kahdella edellisellä kaudella syntyi hävyttömät 52 maalia hyökkääjän paikalta; tällä kaudellahan ja ennen kautta 2019-2020 Makke on nähty taas puolustajan tontilla. Yhteensä Divarikausilla Manninen on iskenyt 122 otteluun tehot 77+34=111. Vahvuuksiin voidaan listata ainakin periksiantamaton asenne kentällä sekä jopa jumalaisen hyvä laukaus.

Manninen kommentoi omaa jatkosopimustaan seuraavasti:

“Vaikka kausi on ollut haastava koronan ja pelisiirtojen suhteen, niin kyllä me tuossa Könen kanssa taas mietittiin kun kysyttiin jatkoa ens kaudelle, että eiköhän tässä kimpassa mennä niin kauan kun miehissä jalat kantaa ja pärjätään. On kuitenkin tätä hommaa nyt kimpassa varmaan reilu 20v tehty niin eiköhän me mennä könen kanssa ihan päätyyn asti nää meidän urat. Ja ois se hienoa vielä joskus voittaa joku sarja yhdessä - sitä kohti tässä viikoittain töitä tehdään!”

Paljon itseltään vaativan Maken alkukausi oli myös henkilökohtaisesti vaikea:

“Joukkueen peli on ollut tällä kaudella nousujohteista kun vaikeamman syksyn jälkeen löydettiin yhteisiä säveliä ja tekemisen meininkiä. Omasta pelaamisesta on vähän kaksijakoiset fiilarit, että kyllä sitä itsekin alkukaudella katseli peiliin ja mietti kun voittoja ei tullut joukkueelle tai maaleja itselle. Mutta sitten kun pakin paikalle taas siirtyi ja fokus rupes olemaan eri asioissa kuin pelkissä maaleissa nii peli on tuntunut tosi hyvältä ketjun kanssa. On saatu rakennella sitä ja siinä on hyviä ukkoja ympärillä nii helpottaa omaakin hommaa”.

Näin on siis ensimmäiset pelaajasopimukset ensi kaudelle solmittu.

Ja sopimusjulkaisuthan eivät tämän viikon osalta suinkaan lopu vielä tähän, vaan torstaina julkaisemme vielä kaksi sopimusta lisää!

Uutisen kuvat: Esa Jokinen

28.02.2022