NAISTEN EDUSTUSJOUKKUE KATSOO ETEENPÄIN

12/27/2021 - 16:05

O2-Jyväskylä F-liiga

Sarjasta pelattu kaksi kolmannesta

Naisten edustusjoukkueella ”Ampparittarilla” on pelattuna 14 ottelua 21:sta. Sijoitus sarjataulukossa on kolmas, mutta ero kakkosena olevaa Helsinki Unitediin on kasvanut jo seitsemään pisteeseen ja lisäksi HU:lla on peli vähemmän pelattuna. Pahimmillaan ero voi siis olla kymmenen pistettä, kunhan HU saa rästipelinsä alta pois. Tarjolla on toki ampparittarillekin maksimissaan 21 pistettä, mutta sen lisäksi kahden joukkoon pääseminen vaatii jo HU:n pienoista tappioputkea. Sarjaohjelma on raaka, eikä B-lohkossa pelata playoff pelejä. Lohkon kaksi parasta menevät playoffs karsintoihin lohko A:n kahta heikoimmin sijoittunutta vastaan. Lohko B:n 3-4 sijalle päätyvien joukkueiden kausi päättyy helmikuussa ja sijoille 5-8 sijoittuneet pelaavat karsintoja, joissa 1-divisoonajoukkueilla on mahdollisuus nousta F-liigaan. Loppukauden tavoitteena joukkueella onkin head coach Saavalaisen sanoin: ”säilyä neljän sakissa ja välttää karsinnat. Toisaalta yritetään raapia pinnoja sen verran, että HU joutuu olemaan varpaillaan koko loppukauden. Tavoitteena on myös kehittää joukkueen peliä edelleen loppukaudella”.

Ailahtelevat otteet

”Turhat pistemenetykset. Tasaisessa sarjassa pitäisi pystyä olemaan joka viikonloppu huippuiskussa, että pisteitä tulisi koko ajan. Nyt on ollut liikaa pelejä, joissa ei ole saatu ihan parasta irti ja se näkyy taulukossa.” Näin summaa Saavalainen kautta kysyttäessä suurinta epäonnistumista. Ampparittarien kausi on totisesti ollut vaihteleva ja otteluiden sisälläkin on taso vaihdellut välillä isostikin. Esimerkkinä kauden avauspeli, jossa ampparittaret olivat useampaan kertaan Welhoja vastaan tappiolla, mutta viimeisellä kymmenellä minuutilla nousivat tasoihin ja lopulta menivät vielä ohi. Samanlainen kaava oli seuraavassakin ottelussa Pirkkoja vastaan, mutta lopulta viime hetken maalilla Pirkat vei pisteet. Ensimmäinen ottelu SaiPaa vastaan oli Lappeenrannassa mahalasku SaiPan ollessa maalein 11-4 parempi. Kuitenkin SaiPan vieraillessa Palokassa aiheutti ampparittaret SaiPalle kauden siinä vaiheessa ensimmäisen pistemenetyksen vieden pelin jatkoajalle. Tulevaisuus näyttää kuitenkin valoisalta: ”suurin onnistuminen on, että on saatu toimintaa vietyä eteenpäin ja ollaan kehitytty joukkueena. Matkaa toki on, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa”. Toteaa Saavalainen kauden suurinta onnistumista toistaiseksi.

Naiset edustus

Yksilöt tekevät joukkueen

Vaikka salibandykin joukkuelajina muistetaan yleensä joukkueista, niin joukkueet muodostuvat yksilöistä. Kysyimme päävalmentaja Saavalaiselta kolmea yksilöä, jotka erityisesti ovat nousseet esiin kauden aikana.

Naiset edustus 

 Kerttu Aro on napsinut palloja kiinni hyvällä prosentilla ja ansainnut myös syöttöpisteen voittomaaliin Helsinki Unitedia vastaan pelatussa ottelussa.

Kerttu Aro: ”Kepa on ottanut ison stepin viime kaudesta ja saanut selkeästi tasaisuutta pelaamiseensa. Pallo tarttuu jo ihan kivasti”.

 Naiset edustus

Katriina Lounan maalin jälkeinen tuuletus on ollut tuttu näky tällä kaudella.

Katriina Louna: ”pääsi ehkä jopa vähän yllättämään mut miten hyvällä tasolla on pelannut läpi kauden. Tehoja tulee ja pystyy olemaan luova pelistä toiseen”.

Naiset edustus

Iina Autio on johtanut ampparittaria kokemuksella ja esimerkillä.

Iina Autio: ”kapu on kapu, niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Tietää koko ajan mitä tekee ja tekee sen hyvin. Ei vöyhkää liikoja tai turhia, pelkkää asiaa, kun avaa suunsa.”

Ampparittarien loppukauden kotiottelut:

23.1.2022 15:30 O2 - Pirkkalan Pirkat Palokan koulukeskus
29.1.2022 12:15 O2 - Welhot Palokan koulukeskus
13.2.2022 15:00 O2 - Blue Fox Palokan koulukeskus
O2 - Helsinki United, paikka ja aika varmistuu myöhemmin

 

 

27.12.2021