C1-pojat: Voittoputkesta tappioputken kautta Vierumäelle

11/27/2017 - 12:20

C1-pojat

C1-poikien mustan peliryhmän kahdeksaan edelliseen päivään on sisältynyt miniplayoff-sarja Steelersiä vastaan ja vierailu Mosahallilla EräViikinkien vieraana. Steelers kohdattiin ensiksi Vaajakosken änärikaukalossa ja kuutta päivää myöhemmin uudestaan Iittalan Kauhujen talossa. Otteluraportteja näistä otteluista ei tietystikkään ole kuulunut, kun hävityistä otteluista ei sellaisia pysty kirjoittamaan.

Laitetaan nyt joka tapauksessa lyhyet selostukset tapahtuneista. Ensimmäisenä tapahtumaketjussa oli kotiottelu Steelersiä vastaan. Amppareilla oli alla kolmen ottelun voittoputki kun TPS, SB Heinola ja GrIFK olivat kaatuneet keskisuomalaisten käsittelyssä. Steelersillä oli myöskin alla voitetut ottelut GrIFK:iä ja ÅIF:ää vastaan. Ottelun alku lupaili hyvää, kun ensimmäisessä erässä Ampparit siirtyivät jo 4-0 johtoon ja ajassa 35:04 peli oli vielä 8-2. Kymmenen peliminuuttia myöhemmin ajassa 45:59 peli oli kuitenkin jo tasan 10-10. Joku voisi kysyä, että mitä tapahtui, mutta jätetään siihen nyt tällä kertaa vastaamatta ja katsokoot jokainen itse videolta tapahtumat. Steelers jatkoi menojaan ottelun loppuun asti ja loppulukemat olivat lopulta 10-14.

Kuutta päivää myöhemmin oli taas aika kohdata Teräsmiehet. Pelin henki oli vähän erilainen kun tällä kertaa kentän koko oli täydet 40 x 20 metriä. Jos Ampparit olivat kotiottelussa ottelun alussa niskan päällä, niin oli myös Steelers omassa kotiottelussa. Steelers teki ottelun ensimmäiseen kolmeen minuuttiin kaksi maalia ja lopulta ensimmäiselle erätauolle mentiin kotijoukkueen 3-1 johdossa. Toisessa erässä molemmat onnistuivat maalinteossa kahdesti, joten viimeiseen erään Ampparit lähtivät kahden maalin takaa-ajoasemasta. Ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin Ampparit pyrkivät saamaan Teräsmiehet kiinni, mutta viimeistään maalissa pelannut Saku Kontulainen piti huolen, ettei lukemat taululla muuttuneet. Ajassa 51:52 Teräsmiehet onnistuivat maalinteossa itse ja tämän jälkeen ottelu repesi kun vierailijat yrittivät saada maalia aikaiseksi entistäkin uhkarohkeammin. Lopulta lukemat kirjattiin Steelersille 10-3.

Iittalasta Ampparipoikien matka jatkui Eerikkilään, jossa yövyttiin ennen sunnuntain EräViikinki-ottelua. Sarjataulukon kakkossijaa hallussa pitäneet Viikkarit tiedettiin fyysiseksi joukkueeksi, joka pyrkii paineistamaan miesmerkillä. Ampparit onnistuivat ottelussa maalinteossa ensin, mutta muuten ensimmäisen erän suoritus jäi vierailijoiden osalta vaisuksi. EräViikingit onnistuivat maalinteossa viidesti ensimmäisessä erässä ja erätauolle mentiin lopulta 5-2 lukemissa. Toiseen erään Ampparit löysivät jalkoja pysyäkseen kaverin kyydissä. Patrik Salmensaaren ja Eero Luokkasen maaleilla toisesta erästä kirjattiinkin 2-1 voitto vierailijoille. Kahden erän yhteislukemien ollessa 6-4. Kolmannessa erässä haettiin jälleen ensimmäinen kymmenen minuuttia vimmatusti kavennusta, kunnes EräViikingit onnistuivat maalinteossa ja ottelun tasoituksesta tuli entistä haastavampaa. Loppulukemat 8-5 Viikkarit viimeistelivät ottelun viimeisellä sekunnilla.

Ottelun jälkeen poikien reissu jatkui kohti Vierumäkeä, jossa Vierumäen salibandyakatemian toinen leiri alkaa maanantaina. Nyt on aika saada vertaistukea muilta osaajilta ja reissun jälkeen nähdään varmasti taas vähän laadukkaampi Amppariryhmä. Tiistai-iltana pelaillaan LASB:n B-poikia vastaan ja keskiviikkona on vuorossa kotiutuminen takaisin Jyväskylään. Seuraavan kerran sarjapisteistä taistellaan sunnuntaina 3.12. Palokassa klo 12.00. Tervetuloa lauteille.