N3: 9+1 = 2 pistettä

10/27/2019 - 16:39

Naiset 3

Matka kohti Iittalaa alkoi tavallista myöhemmin, sillä meidän kohdalle osui tänään iltapelit. Tiedossa oli, että peliin lähdettäisiin kahdella kentällisellä, mutta valitettava viime hetken poissaolo jätti lopulliseen rosteriin vain yhdeksän kenttäpelaajaa. Tämän vuoksi päädyimme kahteen hyökkäysketjuun ja kolmeen puolustajaan.

YPA - O2

Peli käynnistyi hieman myöhässä. Vaihtoaitiossa oli tilaa, sillä valmentajan lisäksi siellä istui vain neljä pelaajaa. Niukan rosterin vuoksi päätimme ottaa tavallista passiivisemman linjan. Vastustaja oli heti liikkeellä reippaammalla jalalla ja pääsi karkaamaan maalin johtoon ajassa 02:41. Tästä ei kuitenkaan lannistuttu vaan peliä jatkettiin kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Toisessa erässä hallitsimme peliä, joten YPA ei päässyt nostamaan hyökkäystään samalla tavalla kuin ensimmäisessä. Pääsimme useita kertoja vetopaikoille, mutta viimeistely ontui pahasti vastustajan katkoessa vetoja.

Kolmas erä alkoi siis 1-0 takaa-ajoastelmissa, eikä se käynnistynyt toivomallamme tavalla. YPA käytti molemmat heille suodut ylivoimat taitavasti ja karkasi 3-0 johtoon. Sitten meille tarjottiin vuorostaan ylivoimaa ja 6 sekuntia ennen pelin loppua tilaisuuden hyväkseen käyttivät syöttäjä #4 Marianne "Martse" Hartikka, sekä maalintekijä #11 Emmi Laukkarinen.

Peli päättyi YPAn 3-1 voittoon. Erityismaininnan pelistä saa hienosti peliin mukautunut #4 Marianne "Martse" Hartikka, joka tienasi syötöllään ihka ensimmäisen sarjapisteensä. Valmentaja Sakke Rajalinin mukaan ottelu oli todella tasainen. Joukkueemme pallollinen peli oli hyvää ja paikkoja olisi ollut tehdä, mutta viimeistely ontui.

Naiset 3

O2 - KalvKe

Kalvolan nopeajalkainen ja nuori joukkue antoi alusta asti kovaa painetta. Vajaan miehityksemme vuoksi oma karvaus oli pidettävä valitettavan maltillisena, eikä puolustuksessa lähdetty painostamaan kulmiin. Alussa oma pallollinen pelimme oli laadukasta. Pian #10 Kati Pulkkisen laitasyöttö tavoitti #11 Emmi Laukkarisen, joka ajoi röyhkeästi maalille pussittaen pelivälineen.

Vastustaja pääsi myös kilauttelemaan tolppiamme, mutta saimme pallon riistettyä omille kerta toisensa jälkeen. Tämän seurauksena #13 Erika Kamsula pääsi syöttämään pakkikaveri #10 Kati Pulkkiselle, jonka hyvä liike edesauttoi siivittämään pallon verkkoihin. Hetken päästä vastustaja nosti karvaustaan ja sai paineen meidän päähän. Pallonriiston jälkeinen syöttö toiseen aaltoon johti verkkomme heilahtamiseen. Erätauolle siirryttiin tiukassa 2-1 tilanteessa.

Toisessa erässä pidimme pakkamme hyvin kasassa. Vastustaja karvasi päätylankusta asti, laittaen puolustuksemme koville. Jalat alkoivat jo sen verran painaa, että maalivahti #12 Eeva Hänninen pääsi torjuntahommiin tosissaan. Alivoimasta suoriuduimme mallikkaasti, joten erätauolle siirryttiin samoissa lukemissa kuin ensimmäisellekin.

Kolmannessa erässä tahto voitti väsymyksen ja jokainen puristi itsestään viimeisetkin voimanrippeet kentälle. 6 sekuntia aikalisämme jälkeen #29 Hanna Koivisto teki työtä käskettyä ja lakaisi #10 Kati Pulkkisen tarjoileman kaukosyötön maaliin. Erän lopussa yksi puolustaja joutui jättämään leikin kesken, mutta joukkue mukautui paineen keskellä hienosti nopeisiin peluutusmuutoksiin. Hetkeä myöhemmin jouduimme vielä alivoimalle. Upealla alivoimatyöskentelyllä vastustajan 6vs4 -painostus käännettiin voitoksi.

Näin ollen tienasimme kauden ensimmäisen voiton, lukemin 3-1. Erityismaininnan pelistä saa uskomattomia torjuntoja esittänyt #12 Eeva Hänninen. Valmentajan mukaan toinen peli oli kokonaisuutena hyvä ja jokainen pelaaja antoi kentällä kaikkensa. Kolmas erä oli taisteluvoitto ja töitä tehtiin kirjaimellisesti joukkueena.