M1: Edarin äyien divaritaival alkoi – tuloksena 4 pistettä!

09/27/2017 - 11:54

Miehet edustus

Otteluraportti: O2-Jyväskylä-LNM

Edarin äyien pitkään odotettu divaritaival alkoi lauantaina kun vastaan saapui Limingan Niittomiehet. Edustusampparit näyttivätkin pohojoosen pojille etenkin avaus erässä, että kuinka amppari pistää! Ensimmäisen kerran uutta oranssia uniformua kotikentällä kantaneet äyät laittoivatkin ottelun ensimmäisessä erässä tuulemaan! Kauden ensimmäisen O2-maalin divarissa sai kunnian tehdä joukkueen ainoa maajoukkuepelaaja –titteliä kantava Joel Wenning, joka pääsi puhaltamaan ylivoimakuvion päätteeksi kaaliperhosen viivasta alanahkaan. Tästä maalista mainittakoon, että maali taisi olla pihasählyt, harjoitukset ja harjoitusottelut mukaan lukien tämän ylivoimaviisikon ensimmäinen maali tällä kaudella! Ei ollenkaan hullumpaan paikkaan! Erä jatkuikin tiukasti äyien komennossa ja seuraavana valkoisen verkkoon toimitti Ville Sepponen, kuten pohjanmaalaiset sen tekevät eli kantilla ja sinne ylähyllylle mummon hillopurkkien viereen. Tämän maalin jälkeen vastustaja joutui ottamaan aikalisän amppareihin rytkiessä kokoajan hyökkäyksiä kohti vastustajan maalia. Aikalisä ei kuitenkaan juuri auttanut, kun kerta toisensa perään hyvällä jalalla olleet ampparit jatkoivat vyörymistään myös aikalisän jälkeen. Seuraavan kerran punalampun sytytti suurella rahalla suoraan Spankhillistä ostettu Iiro Pieviläinen, joka ilmeisesti yritti syöttää takatolpille tyhjiin, mutta tällä kertaa sattui pomppaamaan vastustajasta sisään. Ei se mitään, kaikki otetaan! Tämän jälkeen tahtipuikkoa amppareista heilutti alakerran tirehtööri Markus Manninen, joka naulasi 2 kertaa pallon vastustajan maaliin. Näiden maalien välissä LNM pääsi kuitenkin kaventamaan tehden ensimmäisen erän ainokaisensa kun Samuli Saukko pääsi kanttaamaan keskeltä aivan vapaasti pallon ohi ruokakulinaristi Henri Tikkasen. Ensimmäiselle erätauolle poistuttiin siis 5-1 Amppareiden johtaessa.

Toiseen erään LNM passitti maalille Kosti Laineen ja ottelun aloittanut Aki Karjalainen pääsi ensimmäisen erän vyörytyksen jälkeen hieman hörppimään vettä. Toisessa erässä Amppareiden tekemisen taso ja etenkin intensiteetti laski sen verran, että vastustaja pääsi hieman peliin mukaan eikä ensimmäisen erän kaltaista ilotulitusta nähty. Erässä nähtiinkin vain yksi maali kun Niittomiesten Jouni Määttä pääsi asettamaan Tikkasen rinnuksista tippuneen munkin uuniin. Erässä selvästi työllistetympi olikin Tikkanen hänen torjuessaan 14 laukausta. Erätauolle Ampparit astelivat siis 5-2 johdossa.

Kolmannessa erässä jatkui vähän sama trendi mikä oli valloillaan myös toisessa, että tyydyttiin hieman vähempään ja kaveri pääsi paremmin pelin päälle. Kuulemma huollon erätauoille hankkima buffetpöytä oli sen verran hyvä, että kahdessa viimeisessä erässä jalka ei liikkunut aivan niin hyvin. Kolmas erä menikin lopulta Niittomiehille 2-3 lukemin, Amppareista viimeisessä osuivat Miika Huusko joka päätti vauhtiviisikon pelinkäännön laukomalla pallon vastustamattomasti vastustajan maaliin. Viimeisenä verkkoa heilutti maajoukkuemies Wenning lopettaen kaverin orastavan kirin laukomalla grogilasin korkuisen takanurkkaan ajassa 57:02. Tämän jälkeen LNM kaunisteli vielä numeroita tehden maalin ylivoimalla ilman maalivahtia, mutta lopputulokseksi kirjattiin 7-5 ja Amppareille kauden avauspisteet!

7 maalissa yhteensä 11 pelaajaa pääsi tehopisteille, mutta kahden pisteen iltaa viettivät:

Joel Wenning (2+0), Markus Manninen (2+0) ja Alvar Mahlberg (0+2). Ottelun Ampparirytkijäksi valikoitua lottokoneen pyörittyä Joel Wenning.

Tuplaviikonlopun toiset tanssit – vastassa EräViikingit Akatemia

Sunnuntaina hyvin nukutun yön jälkeen Ampparit matkustivat kauden ensimmäiseen reissupeliin Helsinkiin ErVi Akatemian vieraaksi. Etelän lämmössä edarin äyät näyttivät todellakin, että divariin ei ole tultu nöyristelemään vaan todella pelaamaan ja voittamaan. Valotaululla ottelun jälkeen komeili 5-10 voittolukemat Amppareiden hyväksi. Toimituksella ei toistaiseksi ole juuri tarkempia tietoja ottelusta Helsingin ilmeisen hitaiden nettiyhteyksien takia, mutta se mainittakoon, että maalivahti Tommi Kauppinen nappasi ensimmäisessä divariottelussaan heti ensimmäisen tehopisteen ja samalla voiton! Pistesarakkeitaan useamman pisteen voimin kasvattivat Ville Sepponen (1+2), Iiro Pieviläinen (2+0), Juho Aijasaho (1+1) sekä Joni Lempinen (1+1). Ampparirytkijänä itseoikeutetusti ottelun pörssikeisari Ville Sepponen. Lopuksi voitanee mainita, että Alvar Mahlberg otti heti toisessa ottelussa oman paikkansa jäähypörssin kärjessä.

Seuraava ottelu Edustusamppareilla on tämän viikon lauantaina kun bussi suuntaa kohti länsirannikkoa ja Uusikaarlepyytä kun vastaan asettuu Blue Fox. Seuraava kotiottelu taas pelataan 15.10. kun vastaan asettuu ex-amppareita kuhiseva M-Team!