M1: Runkosarjan päätöskierros - panokset korkealla!

02/27/2020 - 18:03

Miehet edustus

Ampparit matkustaa Joensuuhun taistelemaan paikasta pudotuspeleihin. Alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

Ja näin alkaa olla toinenkin kuukausi vuotta 2020 taputeltu. Jäljellä olisi enää karkauspäivä eli 29.2.2020, jolloin pelataan myös Miesten Divarin runkosarjan päätöskierros. Syyskuussa alkanut sarja on ollut alusta asti tiukka ja tiukkana se on jatkunut koko 25 ottelukierroksen ajan tähän päätöskierrokselle saakka; sijojen 6-9 ollessa ainoastaan kolmen pisteen sisällä toisistaan, taistelu sarjavoitosta sekä kotiedusta on edelleen auki ja sarjan hännilläkin taistelu suoraa putoamista vastaan käy edelleen kuumana.

Erittäin suuret panokset ovat siis päätöskierroksella useallakin joukkueella, kuten myös O2-Jyväskylän Amppariparvella, joka lähtee viimeiseen runkosarjan otteluun Joensuuhun sijalta seitsemän. Pistekin päätöskierrokselta riittää varmistamaan paikan pudotuspeleissä, joskaan sekään ei tule helppo tehtävä olemaan, sillä päätöskierroksen vastus Josba on ottelussa pakkovoiton edessä, jos yhdeksännellä tilalla olevat joensuulaiset pudotuspeleihin mielivät tällä kaudella. Todella mielenkiintoiset lähtökohdat meilläkin siis päätöskierrokselle on!

Divarin tilastot

Miehet edustus

Alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

Joukkueiden edellinen kohtaaminen tällä kaudella Palokassa päättyi erittäin vähämaalisena Amppareiden 3-2 voittoon. Eikä ole muissakaan aikaisemmissa väännöissä erityisemmin maaleilla mässäilty, joten tälläkin kertaa varmasti kärsivällisempi ja tiukemmin puolustava joukkue on vahvoilla ottelun voittokamppailussa! Josba on tällä kaudella ilahduttanut suomalaista salibandyä nostamalla todella hienon määrän seuran omia junioreita mukaan kokeilemaan Divarin vauhtia, ja esimerkiksi 2002- syntyneet, pörssikärki Tatu Havula (15+17) sekä joukkueen viime ottelussa hattutempun taiteillut Lauri Piironen (7+2) ovat ottaneet jo isoakin tulosvastuuta joensuulaisten hyökkäyksessä. Myös Divarin parhaisiin puolustajiin tällä kaudella kuulunut Kasper Tähkä (11+8) sekä kauden aikana mukaan A-nuorista nostettu pikkuveli Roope Tähkä (1+1) ovat osoittaneet olevansa todella kovia pelimiehiä Divaritasolle. Joskaan ei sovi unohtaa nuorten pelaajien lisäksi myöskään joukkueen kokeneempaa kaartia Aleksi Matikaisen (14+8) ja kapteeni Juho Väisäsen (2+9) johdolla, jotka ovat edustaneet perinteikästä Josbaa jo vuosia.

Amppareiden kausi on ollut melko tasainen ilman isompia ylä- tai alamäkiä, joskin syyskausi oli joukkueelta aavistuksen vahvempi kuin mitä kevät on ollut. Harmittavien ohipelien ja pistemenetysten vastapainoksi joukkue on osoittanut tälläkin kaudella olevansa parhaimmillaan erittäin vaikea voitettava mille tahansa joukkueelle, ovathan sarjan kärkijoukkueista esimerkiksi FBC Turku ja Koovee kaatuneet molemmat kahdesti Amppareiden käsittelyssä. Jo kolmannen peräkkäisen vähintään 40 tehopisteen Divarikauden pelanneen Iiro Kinnusen (14+26) sekä pallollista peliä johtavan Kaarlo Mahlbergin (11+18) takaa isoiksi ratkaisijoiksi ovat tällä kaudella nousseet muun muassa kaikkien aikojen parhaat kautensa Divarissa pelanneet Ilkka Tepponen (9+11), Kasperi Kantonen (17+8) sekä hurjan maalivireen löytänyt, koko Divarin maalipörssin kuutonen Markus Manninen (27+9). Myös joukkueen nuorempaan kaartiin kuuluva, ensimmäistä kauttaa miesten pääsarjatasolla pelaava Niki Kaurtola (10+9) on osoittanut olevansa joukkueelle todella tärkeä ja monipuolinen pelaaja.

Ottelun seuranta

Solidsportin lähetys

Runkosarjan päätöskamppailua seuraat kätevästi Solidsportin lähetyksen kautta ylläolevasta linkistä, joten osoitathan tukesi joukkueelle ja kannustat livelähetyksen välityksellä Ampparit voittoon sekä kohti kevään ratkaisupelejä!

Runkosarjan päätöspeli vihelletään käyntiin Joensuun liikuntakeskuksella lauantaina 29.2. klo 17:00!

Miehet edustus

Alkuperäinen kuva: Juhani Järvenpää

27.02.2020