M1: Kaukajärveltä tuomisina kaksi pistettä

01/27/2013 - 13:20

Lauantaiaamupäivän ottelu 20 katsojalle Tampereen Kaukajärvellä tarjosi yhdeksän maalia, näyttäviä heittäytymisiä ja molemmissa päissä varteenotettavaa maalivahtipelaamista. Rutiinisuoritus, verrattain ehjä viisikkopuolustus ja Seppo Ikosen huippuvire mahdollistivat pisteiden tuomisen Jyväskylään. Päivänvalon vielä loistaessa hallissa tulostaululla komeilivat lukemat 3-6 (1-2,1-1,1-3).

Alkulämmittelyt povasivat ottelulle melko vaisua kiimaa. Liekö syynä aikainen aloitusajankohta, vastustaja, huono aamupala, bokserit rännissä vai joku muu, mikä? Kovin lakonista oli punapaitojen ja myös valkopaitojen otteet kaukalossa. Vilttiosasto huoltajan johdolla povasi vastustajalle avausmaalia, ja sehän heilahtikin, kun alle minuutti oli ottelua pelattu. Jere Rantasen viivarannaus kimpoili usean pelaajan ja Sepon kainalon kautta verkkoihin. Läpi ottelun pallonhallinta oli vastustajalle noin 60-40, mutta haluttomuus ja yltiösankarilliset poikittaissyötöt vaivasivat. O2 oli tarkkaan scoutannut ja tiedostanut kaverin poikkari-hurlumhei-salibandyn pois, tiivistäen oman alueen puolustamista iskien heti pallollisen pelaajan paidanhelmaan. Taktiikka ei hivellyt varmastikaan paikalle saapunutta yleisöä, mutta tehokkaaksi se lopulta osoittautui. Ampparit pääsivät maalin makuun hieman hämärien sattumusten kautta, joka vaikutti toisesta päästä kenttää katsottuna hieman omalta maalilta (?). Maali merkittiin kuitenkin Anssi Huismanille. Peliin saatiin hieman sähköä, kun vastustajan Janne Nousiainen passitettiin boksiin Ismo Nybackaan kohdistuneesta töötistä. Liskon näyttävähkö heittäytyminen herätti hilpeyttä molemmilla vaihtopenkillä, mutta tuomariston kyseinen teko vakuutti. Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta ensimmäiselle erätauolle mentiin johdossa Vesa Hytösen toimesta.

Toisen erän alkajaisiksi oli O2 pakotettu tekemään ketjumuutoksia, kun ensimmäisessä erässä polvensa loukannut Tuomas Pulkkinen ei ottelua kyennyt jatkamaan. Sekava toinen erä tarjosi sen alkupuoliskon aikana vain kaksi hieman kyseenalaista rangaistusta, jotka molemmat jaettiin vierasjoukkueelle. Vaaralliseksi tiedetty PirU-ylivoima oli toisella yrittämällä vain vaarallinen itselleen, sillä hyvään vireeseen kevätkaudella äitynyt Simo Saarinen iski ampparit kahden maalin johtoon alivoimalla. Hetki tästä, niin PirU hyödynsi Ookakkosen keskialueen koomailun ja kavensi tilanteeksi 2-3. Näissä lukemissa mentiin myös erätauolle.

Kolmannen erän alkajaisiksi tuhlaajapojan maineeseen ottelussa päässyt Tomi Scharin iski punapaidat jälleen kahden maalin karkumatkalle. Esityön maaliin tarjoili niin ikään huikeaa tasonnostoa kevätkaudella esittänyt Antti Pöyhönen. Pöyhönen oli jälleen alustamassa Ookakkosen viidettä maalia, jonka viimeisteli illan toisellaan Simo Saarinen. Molempien joukkueiden tehdessä vielä maalit mieheen lopputulemaksi saatiin siis 3-6. Ottelun viimeisellä minuutilla vastustajalle tuomittu rangaistus vei loputkin mehut kaverista ja O2 sai tyylitellä melko lailla rauhassa rutiininomaiseen voittoonsa.

Kevätkautta on jäljellä vielä viisi ottelua ja niistä on jaossa 10 pistettä. Mitään ei ole vielä Sisä-Suomen lohkossa ratkaistu, mutta hyvinkin tukevasti maaliskuussa alkavat divarikarsinnat ovat ampparimiesten omissa rukkasissa. Seuraavaksi niitä rukkasia yrittää piilottaa kakkosdivarin kohujoukkue Hämeenlinnan Vincemus. Tule tarkastamaan ookakkoshuoltaja-nimikaima Kalle Tammisen kevätkunto. Myös todellinen väriläiskä, paluun sabakentille tehnyt, Jussi Koivusaari on monelle jyväskyläläiselle sählyääliölle tuttu kaveri! Käykö kiuas kuumana, vai pelataanko viikonpäivän mukaisesti leppoisa sunnuntaisähly 3.2.2013 klo 17.30?