M1: Suunnaksi Rauma

10/26/2018 - 14:42

Ampparit

Divari jatkuu vierasottelulla viime kaudella Salibandyliigassa pelannutta Rauman Salbaa vastaan.

Pienen syystauon jälkeen on aika palata taas sorvin ääreen, kun O2-Jyväskylän miesten edustusjoukkue jatkaa Divaritaivaltaan tulevana sunnuntaina 28.10. Suunaksi otetaan Rauman Kauppaoppilaitos ja vastaan asettuu isäntäjoukkue Rauman Salba. Ottelu alkaa klo 17.00.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun hyvin levänneinä, sillä viime viikonlopun saivat molemmat pitää taukoa. Edellisissä peleissään O2-Jyväskylä voitti kotiottelussaan Josban 6-3 ja Salba puolestaan taipui vieraissa Nurmon Jymylle 8-6. Joukkueiden kauden avaus on ollut hyvin samanlainen, sillä molemmat joukkueet voittivat sarjan kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta kärsivät myös sen jälkeen kolme peräkkäistä tappiota. Ampparit saivat siis viime kierroksella kurssinsa käännettyä, Salballa on taas ottelu vähemmään pelattuna joten he lähtevät otteluun kolmen pelin tappioputkessa.

Divarin tilastot

Salba pelasi vielä viime kaudella Salibandyliigassa, mutta raumalaiset kärsivät sarjassa paljon niukkoja 1-3 maalin tappioita, joiden seurauksena heidän kohtalonaan oli sarjan jumbosija ja pudostus Divariin täksi kaudeksi. Joukkueesta lähti todella paljon pelaajia muihin maisemiin täksi kaudeksi ja Raumalle jäi DIvariin todella nuori joukkue, esimerkiksi viime kauden kymmenestä tehokkaimmasta pistemiehestä yhdeksän lähti muualle. Uusia pelaajia taas nostettiin lähinnä omista junioreista. Salbasta löytyy silti todella kovia ja kokeneitakin pelimiehiä vielä, joista etenkin #17 Joni Peltola (2+7) ja #7 Veli Peltonen (4+5) ovat olleet alkukauden kantavia voimia. Raumalaisten kannalta on harmillista, että joukkueen ykköstähti ja kauden alla ennakoissakin Divarin parhaiksi puolustajiksi noteerattu #92 Joni Rokosa on pystynyt pelaamaan ainoastaan kauden avausottelussa. Nuorista pelaajista kannattaa seurata erityisesti 18- vuotiasta #72 Joona Lehtoniemea, joka on kauden viidessä kamppailussa onnistunut iskemään jo kolme maalia (3+2).

O2-Jyväskylä puolestaan tosiaan palasi edellisellä ottelukierroksella takaisin voittokantaan hieman ailahtelevalla, mutta kuitenkin vahvalla esityksellä Josbaa vastaan kotikaukalossa. Ottelun jälkeen joukkueen päävalmentaja Ilkka Peltonen nosti yhdeksi isoksi kehityskohteeksi joukkueen maalinteon, joten nähtäväksi jää, onko syystauolla pelaajiston sihtiin saatu tarkkuutta. Joukkueen kapteeni #5 Joni Lempinen karisti gorillan selästään Josbaa vastaan ja iski kauden avausmaalinsa useiden hyvien yritysten päätteeksi, joten odottaa saattaa, että Lempo jatkaa maalitehtailua myös Raumalla. Alkukauden tehoilijoina ovat kunnostautuneet seitsemän pörssin miehet #33 Iiro Pieviläinen (6+1) sekä #82 Joonas Lundell (4+3). Sarjan parhaasta maalivahtipelistä puolestaan on pitänyt huolen tasan pelannut kaksikko #79 Henri Tikkanen & #84 Tommi Kauppinen.

Otteluseuranta 

Sunnuntaina siis suristaan Raumalla sarjapisteiden perässä! Kotikaukaloon palataan 10. ja 11. päivä Maaraskuuta, kun tuplaviikonloppuna kohdataan Rangers ja Tiikerit. Siinä välissä pelataan vielä Teho Sport Suomen Cupin viidennen kierroksen ottelu 4.11. kun Raholan liikuntakeskuksella kohdataan Krp Akatemia.