M1: Amppareilla voitokas #luokkaretki viikonloppu

10/26/2016 - 15:49

Viikonlopun epistolana oli kaksi peliä. Molemmat vieraissa ja kohteet todella kaukana toisistaan. Parkano ja Raasepori. Sarjaa väännettiin ensimmäiseksi mainitussa lauantaina SBT Papoa vastaan ja Suomen cup jatkui sitten meren läheisyydessä sunnuntaina FBC Raaseporin vieraana. Välietappina toimi Hyvinkää. Matkaan lähdettiin lauantaiaamuna 10:30. Paikalle saatiin 18 kenttäpelaajaa ja 2 maalimolkkea. Elikkä täysi rosteri pelaajia. Keuruulla otettiin viikonlopun ensimmäiset Kyle Turris safkat naamariin (suom. ABC) ja matka kohti Parkanoa alkoi kunnolla.

Parkanoon saavuttiin hyvissä ajoin ennen peliä ja huhut mitä valmennus oli kuullut kaukalon pienestä koosta, piti paikkansa. Ottelu pelattiin tulitikkurasiassa. Tiedossa siis oli, että vaikea ja eritoten erilainen ottelu olisi tulossa. Ketjut laitettiin kasaan ja siitä sitten alkulämpöjen kautta pelille. Parkanon hallille oli saapunut runsaasti porukkaa seuraamaan kylän ylpeyden otteita ja tästä varmasti kotijoukkue voimaa saikin, kun tekivät ottelun ensimmäisen maalin ensimmäisen minuutin aikana. Vähitellen kuitenkin Ampparit hiljensi koko kylän ja latoi kuusi maalia reiluun 10 minuuttiin. Erän lopun lepsu pelaaminen tuotti vastustajalle kuitenkin pari kavennusmaalia ja antoi uskoa heidän tekemiseen. Tauolle 3-6 tilanteessa. Toinen erä jatkui pitkälti samalla kaavalla kotijoukkueen rimpuillessa vastaan. Amppareiden viimeistely oli kuitenkin tarpeeksi tehokasta ja toisen erän jälkeen lukemat olivat 6-11. Kolmas erä piti olla pallollinen ja fiksu erä amppareilta. Ei se ihan toivotulla tavalla mennyt, mutta tarpeeksi kuitenkin ja loppulukemiksi taululle jäi 9-13. Maalissa pelasi lähes vuoden peleistä poissa ollut Sami Heikkinen. Tärkeimmät eli 2 pistettä lähti matkaan.

Ottelun Ampparirytkijäksi valittiin Juho Aijasaho, joka oli vain dominoiva omassa päässä. Kommentitkin nuorelta mieheltä irtosi pienen taivuttelun jälkeen: ”Haettiin Parkanosta se mikä pitikin ja peli oli lähes koko ottelun hallussa. Aikamoista sählyä oli pienen kaukalon takia, mutta se ei kyllä jengiä haitannut. Maalipaikoissa oltiin erittäin tehokkaita ja samaa olisi mukava jatkaa jatkossakin. Rutiinipölläytys.”

Amppareiden tehokkaimat:
Vesa Hytönen 3+2
Joni Lempinen 3+2
Joel Wenning 1+2

Tähän väliin joukkueen hitaimman pukukoppipelaajan Iiro Kinnusen puujalka: Ei se peli huonosti mennyt, muttei Hyvinkää. Bussinnokka siis kohti Hyvinkäätä. Välissä otettiin pysähdyksellä seuraavat ABC:t, tällä kertaa sitä itseään elikkä legendaarista kanapastaa. Check-innit hotelliin ja hiukan vapaata aikaa viettämään.
Hyvin nukutun yön jälkeen lähdettiin aamureippailemaan Hyvinkään keskustan metsiin. Aamun kohokohta oli, kun joukkueen käskijä Peltonen pudotti iPhonensa hotellin aulan lattialle. Reippailun jälkeen aamupalat tauluun ja pikku päikkäreille huoneeseen. Ketjupalaverit sovitusta hotellilla ja vielä hetki jäi aikaa lähteä etsimään Suomen parhaimpia grippejä kauppakeskus Willasta joukkueen tyylikkäimmän puolustajan Timo Hakasen johdolla. Intersport ja Stadium saavat näin ollen tilata kyseistä tuotetta lisää, kun kaikki poistettiin hyllyistä. Matka kohti Raaseporia pääsi alkamaan ja nopeasti sinne päästiinkin. Nopea ABC ruokailu väliin Lohjalla.

Paikan päältä löydettiin myös tuttuja, kun paikalle oli eksynyt ampparipelaaja Sampo Laukkala, joka tuli vahvistamaan joukkuetta Helsingissä vietetyn työviikon jäljiltä. FBC Raseborgista ei oikeastaan ollut mitään tietoa ennen ottelua. Tästä syystä huolellinen valmistautuminen aloitettiin Påminnessä valokuvasuunnistuksella ja siitä sitten futikselle, Suomen eteläisimmän laskettelurinteen juurella, jonne paikallinen salibandyseura on rakentanut kotiluolansa. Puitteet olivat erinomaiset sählylle ja edellisen päivän tulitikkuaski oli muisto vain. Katsojia oli täälläkin löytänyt paikanpäälle mukavasti ja kotijoukkueella oli ihan sumukoneetkin!

Itse ottelusta kotijoukkueen faneille jäi mieleen lähinnä Vesa Hytönen, josta he eivät vielä tienneet, mutta nyt tietävät. Tai no, ei se sukunimi taittunut vielä pelin jälkeenkään oikein, kun sukunimi oli kirjoitettu muotoon Hyvönen. Peli ratkesi ensimmäisessä erässä, kun ampparit latoivat seitsemän maalia. Tämän jälkeen ottelu oli lähinnä kosmetiikkaa ja pörssien kalastelua amppareilta. Peli oli nimittäin koko ottelun vierasjoukkueen hallussa. Ottelusta ei oikein jäänyt kirjoitettavaa, niin selvää amppari hallintaa se oli. Verkkotoimituksen vahva suositus onkin, että käytte lukemassa O2-jkl twitteristä sunnuntai päivän twiitit. Lopputulokseksi jäi lopulta 4-15 ja näin ollen ampparit jatkavat matkaa Suomen cupissa 5. kierrokselle.

Ottelun amppari oli tyylikäs Timo Hakanen ja vanha liigapakki kommentoi ottelua seuraavasti: ”Hyvät alkulämmöt valokuvasuunnistuksen ihmeellisessä maailmassa ja sitä kautta hyvä startti peliin. Jokainen ketju pelasi ehjän pelin ja iskettiin leveellä rintamalla eikä annettu kaverille mahdollisuutta tulla mukaan voittotaisteluun.”

Joni Lempinen 2+3
Vesa Hytönen 4+0
Joel Wenning 1+3

Tästä alkoikin sitten kotimatka kahden voiton jälkeen. Erittäin onnistunut #luokkaretki siis. Valmennus antoi vielä jengille maanantain vapaaksi, jotta akut saadaan ladattua tiistaille, kun palataan tositoimiin ja aletaan valmistautua seuraavaan koitokseen.
Seuraava peli onkin sitten kotipeli sunnuntaina 30.10, kun vastaan asettuu vahvasti kauden aloittanut, viime kauden divarijoukkue, Pirkat. Tästä pelistä enemmän ottelutapahtumassa facebookissa. Kannattaa tulla paikalle väijymään kumpi jatkaa sarjassa tappiotta. Myös Suomen cupin 5. kierroksen ottelupari on arvottu ja vastuun asettuu Kokkolan Nibacos, jota vastaan alkukaudesta ampparit pelasivat harjoitusottelun. Tämä ottelu tullaan pelaamaan Jyväskylässä Monitoimitalolla lauantaina 5.11. kello 14.00 !