Akatemia juoksi Satabandyn nurin Suomen Cupissa

09/26/2017 - 11:54

Suomen Cupin 3. kierroksen ottelussaan O2 Akatemia kellisti porilaisen Satabandyn
värikkäiden ja ajoittain jopa hieman pelottavien vaiheiden jälkeen numeroin 7-4 ( 3-0,2-3,2-1).

Ottelu alkoi kireän hallitilanteen seurauksena jo klo 12.00, joten vierasjoukkue oli joutunut
lähtemään matkaan samaan aikaan kun kukko heräilee. Kotijoukkueen leirissä tiedostettiin, että tämä
saattaisi vaikuttaa vierasjoukkueen liikeherkkyyteen ottelun alussa hieman negatiivisesti ja siksipä
kotijoukkue olikin valmistautunut tekemään ensimmäisen iskunsa jo heti ottelun alussa. Akatemia
rallatteli pallolla ja ilmankin sellaisella energialla, että porilaisille ei jäänyt juuri muuta roolia kuin
koettaa pysyä perässä mahdollisimman pienin vaurioin. Kolme kentällisen tasaisen vahva pelaaminen
tuotti kotijoukkueelle erätauolle kuitenkin vain 3-0 johtolukemat.

Erätauolla korostettiin, että vastustajan pelaajat ovat pelanneet näitä pelejä varmasti jonkun verran
enemmän kuin Akatemian nuoriso-osasto, joten siellä varmasti osataan laittaa junnut koetukselle toisessa
erässä. Vastustaja pyrkinee rytmittämään peliä omien vahvuuksiensa mukaisesti ottaen pelistä vauhtia
pois ja pitämään Akatemian enemmän pallottomana kuin ensimmäisessä erässä.
”Jatketaan samalla tavalla kuin aloitettiin” , oli puolestaan Akatemian tarkoitus. Muttamutta.

Vastustajan pelisuunnitelma näytti toimivan huomattavasti paremmin toisen erän alussa. Pari nopeaa
kavennusmaalia meinasi lamaannuttaa koko nuorisotalon, mutta Toimisen nopea lisämaali heti 3-2
kavennusen jälkeen antoi kuitenkin taas lisää uskoa pelaamiseen. Oman pelaamisen taso ei kuitenkaan
kotijoukkueen vinkkelistä ollut ihan oikealla uomalla. Pallonmenetyksiä, harkitsemattomia
hyökkäyspään ratkaisuja, hidastunutta reagointia.... maalit roikkuivat ilmassa - kumpaankin suuntaan.
Vastustaja pääsi uudestaan maalin päähän pelin puolivälissä, mutta peli alkoi selvästi siirtyä uudestaan
Akatemian viemäksi.

”Kyllähän siinä pelissä jo tuossa vaiheessa näkyi, että useammalla vastustajan
pelaajalla alkoi pohkeista loppua kilojoulet. Pelinkäännöissä alkoi syntyä koko ajan enemmän ja enemmän
tilaa ja aikaa. Kylmäpäisemmällä kääntöjen loppuun viennillä ja viimeistelyllä pelin olisi voinut jo niitata
tuossa vaiheessa pakettiin.”, arvioi Akatemian valmennus pelin toisen erän loppupuolikasta.

Yhden tällaisen onnistuneen pelinkäännön seurauksena Akatemia saikin kahden miehen ylivoiman kun vastustaja
joutui rikkomaan kahden miehen voimin. Puolen minuutin ylivoimapelaamisen jälkeen Härski pommitti
pallon verkkoon ja näissä 5-3 lukemissa mentiin toiselle erätauolle.

Kolmanteen erään lisätään sitten taas vauhtia ja katsotaan vieläkö Satabandy pysyy mukana. Aktiivinen
karvaus, nopea pelinkääntäminen ja pallonliikuttelu alkoi olla yhä useammalle Porin pojalle jo liikaa sekä
fyysisesti että henkisesti. Kosterin kilauttama 6-3 maali Väänäsen huikeasta alustuksesta alkoi olla
loppulaulua Satabandyn Cup-taipaleelle.

Kun vielä siihen perään kotijoukkue onnistui tyylikkäästi nollaamaan Satabandyn ylivoimapelin, alkoi
muutamassa porilaiskattilassa jo kattilan kansi kolisemaan. Liekö yritys ollut testata Akatemian nuorison
kiehumispistettä vai kiehuiko vain vastustajalla itsellään – tiedä häntä, mutta kentällä nähtiin pelin lopussa
otteita, jotka eivät ainakaan keski-suomalaisen salibandyihmisen ymmärryksen mukaan sinne kuulu.
Tuomaristolla oli suuria haasteita pitää ottelu turvallisena loppuun asti, sen verran kovaa kuria oli jaossa
maalien edessä ja laidoissa. Onneksi Akatemian poikien kasetti kesti eikä kukaan loukkaantunut vaan
pelin lopusta selvittiin pääosin mustelmilla.

”Upea voitto nuorelle joukkueellemme – pelasimme omilla vahvuuksillamme vastustajan aseet pois ja
lopun tivolissa poikien henkinen kantti kesti hienosti”, kommentoi päävalmentaja Hirvonen voitto-ottelua.