Jyväskylän salibandyseurat yhdistivät voimansa D2-junioreissa

05/26/2015 - 13:29

Ampparit

Dux floorball, Happee, Muuramen Yritys ja O2-Jyväskylä aloittivat viime syksynä yhteistyöprojektin 2002-syntyneiden poikajunioreiden joukkueissa, joka päättyi tämän kauden osalta Suomen suurimpaan juniorisalibandyturnaukseen Helsinki Junior Challengeen. Yhteensä Helsinkiin matkasi kolme Jyväskyläläistä yhteisjoukkuetta, 42 pelaajaa, 8 valmentajaa ja suuri määrä muita toimijoita ja kannustajia.

Yhteisjoukkueiden ensimmäiset harjoitukset pidettiin joululomalla 2014. Joukkuejaot tehtiin valmentajien toimesta tammikuussa ja joukkueet pääsivät harjoittelemaan omina yksikköinään hiihtolomalla. Joukkueiden tavoitteeksi asetettiin osallistuminen Helsinki Junior Challengeen. Seurajoukkueiden pelien päätyttyä maaliskuun lopussa, pääsivät yhteisjoukkueet harjoittelemaan todenteolla huhti- ja toukokuussa.

Toukokuun 23. päivä pitkä odotus oli vihdoin ohi ja bussi starttasi Monitoimihallin pihasta klo 0600 Helsinkiä kohti. Joukkueista kaksi osallistui D2-poikien haastajasarjaan ja yksi D1-poikien kilpasarjaan. Joukkueiden toiminimet olivat mielikuvituksellisesti Jyväskylä kilpa, Jyväskylä valkoinen ja Jyväskylä musta.

Ensimmäisenä turnauskasteen sai Jyväskylän valkoinen joukkue, joka kohtasi Naantalin SB:n aamupelissä. Liekö aikainen herätys ja bussimatka ollut syypää tappioon, mutta otteet näyttivät epävarmoilta ja Naantali veikin voiton 6-1. Pitkään ei valkoisen joukkueen tarvinnut kuitenkaan odottaa seuraavaa mahdollisuutta pistetilin aukaisimiseksi. Pelaajat olivatkin saaneet tukossa olleet lihaksensa verryteltyä ja vastustaja Light Iron oli lopulta kevyttä rautaa jyväskyläläisten käsittelyssä. Valkoisen joukkueen päivän kolmas peli päättyi 7-1 voittoon SC Hyvinkäästä joten Hotelli Presidentissä nähtiin illalla väsyneitä, mutta iloisia poikia.

Mustan joukkueen pelit alkoivat valkoisen joukkueen tapaan tappiolla, mutta ottelu oli tiukka ja KU-68 oli niukasti parempi lukemin 3-2. Toinen ottelu oli tiukka sekin ja päättyi tasan 1-1 SC Tuusulaa vastaan. Nousujohteisen päivän kolmas ottelu ei näin ollen voinut päättyä kuin voittoon. Derbynomaisen ottelun Hankasalmen Hankaa vastaan valkoinen joukkue voitti 4-2.

2001-syntyneiden kilpasarjassa pelannut Jyväskylän kilpajoukkue sai ensimmäisessä ottelussa vastaan vieraita länsinaapurista. Tukholmalainen Älta IF esitteli salibandykulttuuria Ruotsista. Erityisen vaikutuksen teki joukkueen pelinkääntöpeli, joka sai näyttämään suomalaispoikien liikkeen kuntosählyltä. Ottelu päättyi Ältan 7-1 voittoon. Toisessa ottelussa vastaan tuli sarjan toinen 2002-syntyneiden joukkue (meidän lisäksi) – FBC Turku. Ensimmäisessä ottelussa hyökkäyksillä ei juhlittu, mutta Turkua vastaan hyökkäyspelikin alkoi ilmoittelemaan itsestään. Alussa saavutettu johtoasema onnistuttiin säilyttämään loppuun asti ja FBC Turku taipui lukemin 4-1. Päivän kolmannessa pelissä vastassa oli Porvoolainen PSS. Joukkue oli turnauksen isokokoisin ja pojat pääsivät vääntämään oikein tosissaan. PSS ratkaisi pelin toisen erän puolessa välissä ja tämän jälkeen iski taululle vielä 8-1 lukemat kun poikien katseet olivat suuntautuneet jo hammaspesulle ja nukkumatille.

Turnauksen toiseen päivään lähdettiin herkullisista asetelmista. Sekä valkoinen, että musta joukkue aloittivat pudotuspelit neljännesvälieristä. Kilpajoukkueella oli runkosarjaa kaksi ottelua jäljellä joista toisesta oli otettava voitto, jotta tie pronssiotteluun aukeaisi. Valkoinen ja musta joukkue hoitivat omat pelinsä. Valkoinen joukkue voitti ruotsalaisen Täby FC:n lukemin 3-2. Musta joukkue voitti viime minuutin voittomaalilla KorsKa Lionsin 5-4. Kilpajoukkue taasen jäi harmittavan lähelle paikkaa pronssiottelussa. Ensimmäisessä pelissä pataan tuli lahtelaiselta PHSB:ltä 3-2 ja toisella yrityksellä SC Hyvinkäältä samoilla lukemilla 3-2.

Puolivälierissä valkoiselle joukkueelle tuli vastaan SB Luja ja mustalle joukkueelle SC Jenga. Molempien joukkueiden tie nousi pystyyn tässä vaiheessa. SC Jenga oli 4-2 lukemin jyväskyläläisiä parempi ja SB Luja oli lukemin 5-3 parempi.

Vaikkakaan kultaisia mitaleita ei turnauksesta kotiintuomisina tullut, olivat ottelut kaiken kaikkiaan erittäin tasaisia ja jännittäviä kaikkien joukkueiden osalta. Nyt väsyttää, mutta toivottavasti huomenna ollaan jo taas entistä innokkaampina jatkamaan yhteistä matkaamme…

Yhteistyö tässä muodossa oli varsin ainutlaatuista, emmekä ainakaan tiedä vastaavaa seurayhteistyötä olleen muissa kaupungissa. Hienojen pelien ja yhteisten harjoitustapahtumien lisäksi varma osoitus United-yhteistyön onnistumisesta oli runsas ja iloinen puheensorina paluumatkalla linja-autossa kaikkien neljän eri seurajoukkueen poikien välillä. Samoin toimihenkilöt tiivistivivät entisestään hyvää yhteistyötä. Joukkueet kantoivat turnausta varten tehtyä tunnusta, jossa yhdistyy jokaisen seuran oman tunnuksen erityispiirteet.

 

Ampparit