D02: Amppareille Mikkelin turnauksesta oppia tulevaan kauteen

04/26/2015 - 11:27

D02 Ampparit osallistuivat Mikkelin Hatsinan järjestämään junioriturnaukseen menneenä viikonloppuna. Turnauksessa oli odotettavissa kovia pelejä, sillä 02- ja 01 -ikäluokkien kilpasarjat oli yhdistetty yhdeksi sarjaksi, joten kovia pelejä saatiin.

Aikaisen aamun hieman nihkeässä ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui SB Heinola. Ennakkotietojen puutteesta huolimatta Ampparit lähtivät otteluun ennakkoluulottomasti ja Roope Sihvola pääsi avaamaan maalihanat Anssi Halomon syötöstä jo ensimmäisellä peliminuutilla. Ensimmäisen erän lopulla Heinolalaiset pääsivät tasoittamaan pelin, mutta alle minuuttia myöhemmin Ville Kylmälahti siirsi Roni Leppäsen syötöstä Ampparit ansaittuun johtoasemaan, josta Ampparit eivät enää ottelussa luopuneet. Erätauolle mentiin Ampparien johtaessa 1-2, molempien joukkueiden vielä käynnistellessä konettaan. Heti toisen erän alkuun Roope Sihvola lisäsi Ampparien johtoa päivän toisellaan, Anssi Halomon tehtaillessa myös aamun toisen tehopisteensä. Heinolalaiset pääsivät vielä maalin päähän, mutta lopussa Atte Karonen ja Eero Luokkanen kaunistelivat loppulukemat Amppareille 2-5.

Päivän toisessa ottelussa Ampparit kohtasivat FBC Dux 01 Valkoisen. Ennen ottelua ennakkotiedot kertoivat joukkueen olevan fyysisesti vahvempi, mutta mahdollisesti hyvällä syöttöpelillä voitettavissa. Fyysinen vahvuus näkyi Ampparien kannalta valitettavasti pienellä kentällä jo ensimmäisestä aloituksesta ja Dux siirtyi nopeasti kahden maalin johtoon. Ampparit kuitenkin taistelivat ensimmäisessä erässä hyvin ja vaikka Ampparien syöttökonetta ei saatu käyntiin, mentiin tauolle alun hapuiluun nähden lupaavassa 3-0 tappioasemassa. Toisella puolikkaalla Dux onnistui käyttämään fyysistä ylivoimaansa tehokkaammin ja viimeisteli vielä viisi maalia ennen päätösvihellystä. Ampparit eivät hurjasta yrityksestä huolimatta saaneet maalitiliään auki ja loppulukemiksi kirjattiin 8-0.

Kolmannesta ottelusta Amppareilta vaadittiin jatkopaikkaan vähintään tasapeli ja ottelu HK Dynamoa vastaan muodostuikin varsinaiseksi trilleriksi. Pelin ensimmäiset minuutit nähtiin hieman tunnustelevaa peliä, jossa molemmilla oli tilanteita, mutta paikat jätettiin käyttämättä. Ensimmäisen puolikkaan puolivälissä HK Dynamo otti pelin haltuunsa ja pääsi avaamaan maalitilinsä. Dynamo jatkoi lähes suoraan aloituksesta toisella ja niittasi juuri ennen puoliaikaa vielä selviltä vaikuttaneet 3-0 lukemat. Ampparileirissä ei kuitenkaan lannistuttu ja tauolla tehty ryhtiliike ja ketjumuutokset käänsivät pelin kulun. Patrik Salmensaari aloitti Ampparien maalinteon Emppu Pasasen esityöstä. Dynamo vastasi vielä lisäämällä johtoaan 4-1, mutta tämän jälkeen Ampparit varastivat shown. Roope Sihvola ja Emppu Pasanen tekivät yhden mieheen ja selvältä vaikuttanut peli oli jo 4-3. Viimeisellä minuutilla Ampparit pyörittivät peliä kuudella pelaajalla ja lopulta vain sekunteja ennen päätössummeria Anssi Halomo iski Ampparit jatkopeleihin vastustamattomalla viivalämärillä yläkulmaan.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Ampparit pääsivät testaamaan päivän kuntoaan tuttua vastustajaa, FBC Dux 02, vastaan. Edellisen viikonlopun harjoitusottelun tappio oli unohdettu ja Ampparit lähtivät peliin pirteästi. Patrik Salmensaari aloitti maalinteon ensimmäisellä peliminuutilla ja Eero luokkanen lisäsi Ampparien johdon 2-0 viidennellä peliminuutilla. Dux vastasi nopeasti ja tasoitti pelin Takulan ja Sorrin voimin. Atte Karonen nosti Ampparit johtoon vielä ensimmäisen puolikkaan lopulla. Näin tauolle mentiin Ampparien 3-2 johdossa. Ampparien vahva ote kääntyi toisella puolikkaalla Duxille ja Ampparit jäivät vastaanottajaksi. Dux tasoitti pelin nopeasti ja siirtyi johtoon viisi minuuttia ennen pelin loppua. Viimeisten minuuttien tiukan väännön jälkeen kolme maalia ottelussa viimeistellyt Sorri laittoi ottelun pakettiin osumalla Ampparien tyhjään maaliin. Loppulukemat 3-5. Näin Ampparien hieno turnaus päättyi puolivälieriin.