M3: Jälleen kaksijakoinen turnaus

03/26/2019 - 15:24

Miehet 3

Miehet III – KokoelmaJKL

O2 lähti kohti kauden viimeiseen kohtaamiseensa KokoelmaJKL:ää vastaan kapealla, mutta sitäkin nälkäisemmällä kokoonpanolla. Kauden aikaisemmissa kohtaamisissa Kokoelmaa vastaan oli pelattu ensin tiukka, tilanteeseen 1-1 päättynyt kamppailu ja kauden toinen kohtaaminen tuotti O2:lle harmittavan 3-5 tappion.

Kokoelmasta lähdettiinkin hakemaan päänahkaa vielä kauden viimeisestä keskinäisessä ottelussa. Vastustaja aloitti ottelussa maalinteon kahden minuutin pelin jälkeen, mutta ensin Aleksi Nivus tasoitti ottelun ylivoimaosumallaan ja pari minuuttia myöhemmin Valtteri Nurminen vei O2:n johtoon. Aivan ensimmäisen erän loppuhetkillä Kokoelma pääsi tasoittamaan taukotilanteeksi 2-2.

Toisessa erässä O2 osui jälleen kahdesti. Ensi kaudelle Seinäjoen Peliveljiin itseään tiettävästi tarjonnut Valtteri Nurminen laittoi näyttöjä tiskiin ja painoi pallon toisen kerran verkon perukoille. Hetkeä myöhemmin osui puolestaan El Capitano Toni Juonoja, jolla oli ilo ja kunnia laittaa mailansa Mikko Luukkaisen ovelan vetosyötön radalle ja ohjata pallo neljännen kerran Kokoelman verkkoon.

Toisen erän lopussa Kokoelma ehti vielä kaventaa tilanteeksi 4-3. Heti kolmannen alussa Kokoelma joutui kuitenkin rikkomaan rangaistuslaukauksen arvoisesti ja rankkaria antamaan ilmoittautui tuttuun tyyliin Jani Saukko. Edellisessä keskinäisessä Saukko ei rankkarissa onnistunut, mutta tällä kertaa harhautukset onnistuivat ja O2 johti 5-3.

Ottelun kolmannesta erästä tuli kuuma Kokoelman hakiessa vimmatusti tasoitusta. Yleisöön menevässä kamppailussa Kokoelma onnistui vielä kaventamaan ja aivan viime hetkillä sillä oli tuhannen taalan paikka tasoitukseen, mutta O2:n maalilla Kalle Pehkonen venyi todelliseen gamesaveriin ja varmisti näin 5-4 voiton joukkueelle.

SB Pommak II – Miehet III

Toisessa ottelussa asettui vastaan kaudella M3:lle vaikeaksi vastustajaksi muotoutunut SB Pommak X. Keskinäiset ottelut olivat aiemmin päättyneet tasapeliin sekä O2:n voittoon ja ottelusta lähdettiin hakemaan onnistunutta päätöstä turnaukselle sekä täyttä pistepottia.Pommak pääsi johtoon ensimmäisen erän loppupuolella, mutta O2 kuittasi tämän nopeasti Rikhard Lehtisen osumalla.

Toisessa erässä Pommak pääsi siirtymään uudelleen johtoon heti alussa, vain kahdenkymmenen sekunnin pelin jälkeen. Yhtä nopea oli kuitenkin Jari-Matti Kankaanpään vastaus ja 2-2 tasoitusosuma nähtiin vain kolmetoista sekuntia edellisestä. Pelistä näyttikin hetken tulevan jo maalintekokilpailu, kun muutamaa minuuttia myöhemmin Kankaanpään ottelun toinen osuma vei ampparit 2-3 johtoon.

Toisen erän loppupuolella sattui kuitenkin synkkä hetki joukkueen puolustukselle ja maalivahdille. Vaarattoman näköinen poikittaissyöttö pomppasi onnekkaasti Pommakin Timo Saloselle ampparipakiston jaloista, jolla oli helppo työ lakaista irtopala sisään, kun maalilla ottelussa pelannut Pekka Ternola oli ehtinyt lähteä syötön perässä aivan toiselle puolelle työpistettään.

Hetki edellisestä ja Pommak pääsi jälleen laittamaan pallon verkkoihin maalin edustalta. 4-3 johto myös säilyi loppuun saakka, kun O2 ei lukuisista paikoistaan huolimatta onnistunut ohittamaan sarjan senioriosastoa edustavaa Timo Huutosta. Ilman maalivahtia pelattaessa tällä kertaa ei ylärimaa lähemmäs päästy, vaan tappio oli tästä matsista lopputulemana nieltävä.

Kauden viimeinen turnaus pelataan 31.3. Killerillä ja vastassa ovat Laukaan Kings sekä Viitasaaren Viesti.