N1: Positiivinen kausi, vaikka liigapaikka jäikin saamatta - "Saimme ulosmitattua joukkueen potentiaalin hyvin"

03/26/2014 - 16:24

Naisten kausi päättyi puolitoista viikkoa sitten niukkaan tappioon 1-2 viidennessä liigakarsintaottelussa M-Teamia vastaan. Toimitus tavoitti valmentaja Jere Viljanmaan, joka hieman henkeä vedettyään näkee kauden olleen erittäin positiivinen.

Kun pudotuspelien ottelusarjaa johtaa 2-0, ratkaisevan voiton ja liigapaikan jo melkein maistaa. Viljanmaa koki, että joukkue olisi lopulta kenties ansainnut vielä iloisemman lopputuloksen.

- Aidosti jäi sellainen fiilis, että enemmän olisi ansaittu, mutta viiden ottelun sarja näyttää lopulta paremman joukkueen. M-Team oli tasaisempi joukkue, Viljanmaa tunnustaa.

Kaksi ensimmäistä ottelua menivät Ampparittarille 6-4, mutta M-Team heräsi viimeisellä mahdollisella hetkellä.

- Alussa huomasi, että meillä oli selvästi enemmän tietoa heistä kuin heillä meistä. Kolmanteen otteluun M-Team tiivisti omaa peliään, ja se kaivoi esiin tiukkaa liigatason puolustuspeliään, mutta se oli se peli, missä meidän se kolmas voitto piti ottaa. Neljäs peli meni vähän ohi poissaolojen takia, mutta viides kamppailu oli taas aika ympäripyöreä taistelu. Alkupuoliskoa hallitsi M-Team, ja me veimme toista puolikasta. He tekivät maalin enemmän ja sillä selvä, Viljanmaa kertaa.

Peliesitykset karsinnoissa tyydyttivät valmentajaa, ja siinä mielessä jossiteltavaa ei ihmeemmin jäänyt. Lähtökohtiin nähden runkosarjan kakkospaikka ja kaksi voittoa liigakarsinnoissa olivat erinomainen saldo.

- Kauden aikana oli heikompiakin hetkiä, kuin mitä nämä pelit olivat. Loppukautta kohti paransimme ja kun muistetaan, että yli puolet joukkueesta vaihtui ennen kauden alkua, niin siihen nähden voi olla aika tyytyväinen, Viljanmaa toteaa.

Reilusti uusiutunut joukkue hitsautui hyvin yhteen kauden aikana, ja valmentaja näki edistystä suojattiensa otteissa.

- Näin tässä joukkueessa paljon potentiaalia, ja saimme ulosmitattua potentiaalin melko hyvin. Likoille jäi varmasti hyvä maku suuhun, vaikka loppu nyt noin menikin. Hyvää henkistä kasvua tällainen on, ja pelaajat tuntuivat menevän eteenpäin kauden aikana. Se on itselleni kuitenkin se tärkein asia, ja sitä kautta se joukkueenkin menestys tulee.

Omasta jatkostaan Viljanmaa ei osaa vielä sanoa, mutta lähtökohtaisesti jatkaminen kiinnostaisi. Joukkue on taas uusiutumassa, ja vahvistuksia kaivataan.

Ampparit

- Valmennus (Viljanmaa ja Markus Penttinen) on kiinnostunut jatkamaan, mutta pitää nyt kysyä joukkueen mielipidettä. Väkisin ei roikuta mukana. Pelaajat menevät muun elämän ehdoilla, ja nyt näyttää siltä, että kovia pelureita ollaan taas menettämässä. Uusia pelaajia tarvitaan siis taas. On kova haaste rakentaa taas uutta joukkuetta, mutta otetaan nyt muutama viikko vähän rauhallisemmin tässä.

Yleisesti naisten ykkösdivarin taso miellytti Viljanmaan (kuvassa oik.) silmää, ja eteenpäin mennään kovaa vauhtia.

- Edelliseen kauteen nähden sarjan taso nousi reilusti, ja muutamalla joukkueella on vielä potentiaalia parantaa entisestään. Divari tarjoaa ensi kaudella jälleen kovan haasteen, Viljanmaa päättää.

O2-Jyväskylän puheenjohtaja Kari Jauhiainen seurasi naisten loistavaa kautta suurella ilolla.

- Ampparinaiset ovat osoittaneet lujaa tahtoa, ja siitä osoituksena nyt tuli liigakarsintapaikka. Vaikka kevään pelit päättyivät tappioon, on kuningataramppareiden meno mahtavaa seurattavaa. Kun naiset aikanaan tulivat seuraamme Jyväskylän Tahdosta, niin päällimmäisenä ajatuksena ja toiveena ei ollut, että he pelaisivat liigassa. Tahdonvoimalla on kuitenkin merkittävä vaikutus, sillä kun harjoittelee määrätietoisesti ja ahkerasti, tällaisia mahdollisuuksia tulee eteen. Ampparittaret ovat näyttäneet koko seuralle hyvää esimerkkiä, ja tämän esimerkin toivon kannustavan nuoria mukaan toimintaan etenkin tyttöjen osalta. Esikuvilla on merkitystä, ja niitä tässä kaupungissa on nyt enemmän kuin koskaan, Jauhiainen hehkuttaa.

Naiset haluavat kiittää kauden aikana mukana olleita yhteistyökumppaneita sekä ottelutapahtumien järjestämisessä auttaneita vapaaehtoisia - ilman teitä toimintamme ei olisi mahdollista. Kiitos!

Relator, Termex, Landis&Gyr, Method Putkisto &Pilates Studio, Larsen&Kolehmainen Accounting, McDonald´s, Shaker ja MTM Urakointi.

Lisäksi liigakarsinnoissa mukana olivat

Kiinteistöpalvelut Hannu Männistö, Suomen Laatukatsastus Oy, Rakennus Asfaltti V&P, Panda sekä VM-Cap Oy.