M1: Runkosarja pakettiin!

02/26/2021 - 15:04

Otteluennakko

Viimeisessä runkosarjan ottelussa saadaan Palokkaan vieraita Kirkkonummelta. Kannen alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

Niin se vaan saatiin tämänkin poikkeuksellisen kauden osalta runkosarja loppuun ja huomenna lauantaina pelataan Divarin viimeinen kierros ennen kevään tosipelien alkua. Ulkona ovat ainakin kirjoitushetkellä lämpöasteet vaihtuneet jo plussan puolelle, ja sehän tarkoittaa vain sitä, että Amppareiden playoff- kevät on taas alkamaisillaan! Sitä ennen pelataan kuitenkin vielä tämä viimeinen runkosarjan matsi alta pois, kun vieraaksi Palokkaan saadaan Kirkkonummen Rangers.

Molemmat joukkueet ovat jo paikkansa pudotuspeleissä varmistaneet, joten varsinaista kilpailullista panosta ei enää tässä pelissä ole. Varsin rennoin mielin pääsevät molemmat siis hakemaan vielä viimeisiä askelmerkkejä kohdilleen ennen kuin odotetaan, mitkä joukkueet tämän kaksikon itselleen puolivälieriin tanssipareiksi valitsee. Rangers on ollut vuosien saatossa Amppareille äärimmäisen vaikea vastus; kahden viime kauden osalta voitot olivat Rangersille tennislukemin 6-0. Tällä kaudella Ampparit sai kuitenkin kirouksen murrettua ja haettua voittolaukauskisan jälkeen voiton Kirkkonummelta, joten nyt olisi paikka voittaa kirkkonummelaiset myös ensimmäistä kertaa koskaan Palokassa! Tiukkaa peliä voidaan kyllä ennakoida ainakin; joukkueet löytyvät sarjataulukosta peräkkäisiltä sijoilta, Amppareiden ollessa pisteen verran edellä kuudennella tilalla.

Rangersilla on allaan neljän pelin voittoputki, toissakierroksella joukkue haki kovan vierasryöstön Lappeenrannsta SaiPan vieraana ja viime pelissä kirkkonummelaiset raatelivat EV Akatemian peräti lukemin 3-16. Yksilötasolla esiin nousee etenkin Kristian Lamminen, joka johtaa koko Divarin piste- ja maalipörssiä saldolla 37+16=53 ja tulee myös mitä todennäköisimmin pörssit myös voittamaan. Kovia onnistujia ovat olleet myös etenkin Erik Helenius (11+21) sekä Kaius Klemetti (13+14); koko kolmikon +/- tilastokin näyttää olevan yli +25! Maalivahdeista Kari Vilén on kantanut isoimman vastuun tällä kaudella 21 pelatulla ottelulla (75,92%).

Amppareiden kausi on ollut enemmän tai vähemmän ailahteleva, mutta oikeilla hetkillä joukkue on kuitenkin ollut todella vahva. Joukkueen peli on mennys systemaattisesti eteenpäin vuosi vuodelta, joten tällä kaudella joukkue varmasti haluaa vihdoin karistaa tuon puolivälieräpeikon niskastaan ja edetä aivan päätyyn asti! Leveyttä ainakin pitäisi rosterista löytyä, kun peräti kuusi pelaajaa on ylittänyt 20 pisteen rajan tällä kaudella, joten kovalla materiaalilla päästään tämä kevät starttaamaan.

Ottelun seuranta Tulospalvelussa

Solidsportin lähetys

Seurailehan siis vielä kerran Amppareiden otteita runkosarjan osalta Solidsportin lähetyksen kautta ja kannusta joukkue voittoon alkavan playoff- kevään kynnyksellä!

Otteluennakko

Alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

26.02.2021