M2: Elintärkeät 4 pistettä viikonlopulta

02/26/2020 - 18:04

Lauantaina 22.2. pelattiin jälleen Sisä-Suomen laadukkainta kilpasarjaa eli miesten nelosdivaria Killerin liikuntakeskuksella. Pisteitä amppareista kosiskelemaan olivat tulleet Liikunnan Riemu sekä Samson Mullets.
Otteluraportit toimitti Ville "kasvoissa mallin piirteet omaava" Laitila.

Miehet II - Riemu

Viime turnauksessa kauden ensimmäiset häviönsä kokenut amppareiden miesten II joukkue asettui voitonnälkäisenä Riemua vastaan klo 14:00. Ensimmäisessä erässä mielessä painoi varmasti vielä kauden ekat häviöt, sillä peli oli aika-ajoin melkoista säheltämistä. Ajassa 03:04 kuitenkin pallo pomppi Niko Räsäsen kautta Markus Turuselle keskustaan, joka kirjaimellisesti käveli vetosektorille ja tykitti pallon yläpeltiin. Ei kuitenkaan aikaakaan tästä, kun Riemu pääsi tasoittamaan pelin. Kolmanteen erään asti mentiin tilanteessa 1-1.

Viimeistä erää kerettiin pelata alle minuutti, kun joukkueen coachina tunnettu Jere Oksanen painoi professori Kaaren syötöstä pallon maalin kattoon. Ajassa 31:37 Laitila hankki joukkueelleen tärkeän ylivoiman, josta syntyikin välittömästi maali, kun Jussi Kemppi ja Arttu Isopahkala laittoivat tarkasti hiotun vaparikuvion käytäntöön. Ajassa 39:02 ampparit joutuivat alivoimalle, kun Olli "tsemppipelaaja" Tanninen sikaili itsensä jäähylle. AV ei tuntunut amppareiden peliä haittaavan, sillä Räsänen painoi Selinin syötöstä tarkan kudin ohi Riemun veskarin. Viimeisen naulan arkkuun löi Ville Selin joka painoi pallon tyhjän maalin kattoon. Ottelun tulos 5-1 amppareille.

Miehet II - Samson Mullets

Päivän toisessa pelissä vastassa oli Samson Mullets, jota vastaan lähdettiin selkeästi paremmalla jalalla sekä tahdolla. Tilanteita syntyi heti vihellyksestä, mutta vasta ajassa 05:04 nähtiin ensimmäinen maali, kun Isopahkala viimeisteli Kempin syötöstä tilanteen amppareiden eduksi. Jälleen kerran nähtiin kuinka maalinjälkeinen vaihto on vaarallinen, sillä Mullets tasoitti ottelun alle minuutti amppareiden maalista. Erätauolle siirryttiin tilanteessa 1-1.

Toista erää oltiin pelattu reilut seitsemän minuuttia, kun Mullets iski toisen maalinsa ja siirtyi ottelussa johtoon. Pari minuuttia edellisestä ja amppareille kulmavapari. Turunen laittaa pallon viivaan, josta Sampsa Huoponen jatkaa onella pallon joukkueen tsemppipelaajalle Tanniselle, joka täräyttää verkot tötterölle, kun erää on jäljellä enää 17 sekuntia. Viimeiseen erään tilanteessa 2-2.

Erää oli kulunut reilu viisi minuuttia, kun coach Oksanen tarjoilee Kempin Jussille pallon, joka naulaa reikäpallon oikeaan yläkulmaan. Tuomarit taisivat tilanteen jälkeen vielä tarkastaa maalin verkon eheyden. Pari minuuttia tästä ja itsensä jäähyboksiin sikailee jälleen kerran Olli "tsemppipelaaja" Tanninen. Rangaistuksen kärsittyään Tanninen hyppää takaisin askiin, mutta sitten tapahtuukin jotain ennenäkemätöntä. Tanninen hakee keskelle, saa Ville Seliniltä syötön ja baana on auki. Hyvät naiset ja herrat Olli Tanninen ottaaa kauden ensimmäiset juoksuaskeleet ja heittä läpiajosta pallon maalin kattoon. Koko amppareiden vaihtopenkki hieraisi silmiään ja totesi, että "sehän juoksi". Ottelua on jäljellä kaksi minuuttia, kun Mullets ottaa kaksiminuuttisen, tilantee ollessa 4-2 amppareille. Helppo peli, koko loppuaika saadaan pelata ylivoimaa, ei tarvitse kiirehtiä tai tehdä maalia. Vai onko sittenkään? Kulmavapari omassa päässä, kun nimeltä mainitsematon ampparipuolustaja heittää pallon vastustajan lapaan, joka kaventaa tilanteen vielä 4-3, aikaa jäljellä 37 sekuntia. Vaihtopenkillä alkoi käymään melkoinen meteli, kun omassa päässä kärkkyi kaksi Mulletsin pelaajaa, joita vartioi vain yksi ampparipuolustaja. Mullets ei kuitenkaan saanut enää paikkoja rakennettua ja näin ollen trilleri oli saanut päätöksensä 4-3 amppareiden hyväksi.

Viikonlopulta 4 pistettä, nousujuhlien toivo elää! Kuvitteeliset puuhelmet (koska Laitinen unohti tuoda ne) jaettiin Arttu Isopahkalalle, joka teki kovasti töitä molempiin päihin.

Seuraavan kerran pelejä pelataan 8.3. Killerillä, kun vastaan asettuu Urho sekä FCN.