N1: Meidän Erä (vai oliko sittenkään)

02/26/2017 - 10:18

Aurinkoinen lauantaiaamu käynnistyi pelipäivän teräspuurolla ja jatkui hallilla verryttelylenkillä ja hankipallolla. Tehokkaat valmistautumiset pääsivät testiin kellon lyödessä kolme ja pelin alkaessa sijalla 9. olevia Eräviikinkejä vastaan. Toiveet bussin turruttamista pelijaloista eivät antaneet paljon lohtua Amppareille, kun Eräviikingit olivat hyvin pelissä mukana ja kolkuttelivat tolppia useammankin kerran. Alinan maagiset kädet maalilla sekä ripaus onnea oli myötä aina 17. minuutille saakka, kunnes vieraat juhlivat ensimmäistä maaliaan. Tauolle mentiin siis tilanteessa 0-1.

Toiseen erään lähdettiin sisuuntumalla ja jokaisen tehostaessa omaa tekemistään. Heti erän alussa saatiin näyte jo tutuksi käyneistä Jalkasen kisuiluyrityksistä, kun peloton haasto maalille päättyi vastustajan estelyiden vuoksi Veeran mahalaskuun ja rangaistuslaukaukseen. Veeran kisut eivät kuitenkaan purreet tällä kertaa ja peli jatkui vieraiden johdossa. Tilanteet kuumenivat ja niin kuumui myös Eräviikingit, jotka yrittivät kääntää tuomareiden päitä joka toisesta vihellyksestä. Amppareiden päät sen sijaan pysyivät pelissä, vaikkakin tuomareiden hyvin salliva linja mailaanlyöntien suhteen harmitti myös kotijoukkuetta. Tehottoman ylivoiman ja vastustajien maalien seurauksena tilanne oli 0-3, kun Kiia Avikainen yllätti vastustajat sillä kuuluisalla maalinjälkeisellä vaihdolla tilanteeseen 1-3 vain neljä sekuntia edellisestä maalista. Toiseen erään mahtui vielä roimasti mailan kolinaa, vastustajan maali ja hyvin taisteltu alivoima, joten kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 1-4.

Kolmas erä antoi vielä monia mahdollisuuksia tasoittaa peliä rangaistuslaukauksella, ylivoimalla ja muilla hyvillä hyökkäyksillä vieraiden verkkoa kohti, mutta tehoton viimeistely ei lopulta oikeuttanut taistelemaan pisteistä. Viimeisten minuuttien 6-5- pelaaminen löi viimeisen naulan arkkuun vastustajan päästessä hyödyntämään tyhjää maalia kahteen kertaan. Amppareiden tappioputki sai jatkoa pelin päättyessä 1-6.

O2:n seuraava kotiottelu pelataan Palokassa lauantaina 4.3. vastustajana PSS, joten lämpimästi tervetuloa kannustamaan meidät pisteille!