M2: Neljän pihvin illallinen

02/26/2017 - 10:17

Kakkosampparit saalistivat putoamistaistelun kannalta neljä elintärkeää pistettä, kun Jyväskylän keskinäisiä pelailtiin lauantaina 25.2 Killerin liikuntakeskuksella.

Kauden viimeiset pelit pelataan Äänekoskella 12.3, josta kahdella voitolla voi pitää sarjapaikan suoraa säilymistä varmana. Sarjan kaksi viimeistä putoaa suoraan ja kolmanneksi viimeinen joutuu putoamiskarsintaan. Tasapisteissä järjestys määräytyy keskinäisten otteluiden tuloksella.

Kutkuttavan jännittävän sarjatilanteen voit katsastaa liiton sivuilta osoitteesta: http://floorball.fi/tulokset/#/sarja/miesten-3-divisioona-ss-m3d-08/1363

1 Lätty 29
2 Classic II 22
3 Ilves III 19
4 Urho 19
5 EPa 15
6 SR III 14
7 Koovee II 11
8 Ikhtys-JKL 11
9 O2-JKL II 11
10 LV 9

 

 

Börs:

Henri Murtonen 5+0
Jaakko Urataipale 3+2
Jere Kiviluoma 3+1
Joonas Kemiläinen 1+2
Esko Väisänen 1+2
Eetu Pyy 1+2
Jere Similä 1+2
Eero Ryyppö 2+0
Markus Turunen 1+1
Janne Heikkinen 0+2
Patrik Salmensaari 0+1

 

LV - O2-JKL II

Oli kirkas aamu kun Killerin salibandypyhätössä välejään selvittelivät sarjan jumbojoukkueet LV ja O2-JKL II. Ennen ottelua joukkueet olivat tasapisteissä sarjan viimeisellä sijalla, joten pisteet olisivat elintärkeitä molempien joukkueiden sarjapaikan säilyttämisen kannalta.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Ampparit pyrkivät pääsemään nopeilla riistoilla välittömästi maalintekoon, kun taas LV pääsi muutamilla seinäsyötöillä vyöryttämään hyökkäyksiään laitoja pitkin. Ensimmäisen erän ainoa maali nähtiin LV:n ylivoimalla, kun Matti Männistö toimitti vapaalyönnistä pallon ohi laiskasti peittäneen Janne Heikkisen, eikä O2 maalivahti Olli Oksanen ehtinyt maskin takaa näkemään palloa ennenkuin se oli liian myöhäistä.

Erätauon jälkeen ampparit lähtivät saalistamaan kahta pihviä tosissaan. Henri Murtonen naulasi ensin erän alkuun tasoistusosuman Eetu Pyyn esityöstä. Tästä vain neljä sekuntia myöhemmin Jaakko Urataipale laittoi ranteet lukkoon ja toimitti 26 reikäisen ylätakapakastimeen. Kaksi minuuttia myöhemmin pohjoisen laskettelurinteillä hukassa ollutta sihtiään etsimässä ollut Murtonen näytti että lajiin etäisyyden ottaminen oli kannattanut: pallo jälleen pörsään, tällä kertaa riistokapitalisti Jere "Sipilä" Similän alustuksesta.

Ottelun, ja kenties koko tulevan vuoden sykähdyttävin hetki koettiin kuitenkin erän viimeisellä viisiminuuttisella, kun Jere Kiviluoma uhkasi LV:n porukkaa virittämällä tavaramerkkikanttiaan. Tämä kaikki oli kuitenkin vain hämäystä, sillä kanttilaukauksen sijaan lavasta lähtikin poikittaissyöttö suoraan Joonas "Kentsu" Kemiläisen lapaan. Yleensä vaikka edessä olisi tyhjä maali ja kentsu olisi ainoa pelaaja kaukalossa, on hän ottanut pallon haltuun ja alkanut katsomaan syöttöpaikkaa. Tänään oli kuitenkin toinen ääni kellossa - huikaiseva one-timer lämäri upposi tyhjänä ammottavaan LV maaliin tehden lukemiksi jo 1-4.

Eetu Pyy viimeisteli vielä amppareiden viidennen ennen erän loppua, niinpä kolmas erä päästiin aloittamaan neljän maalin johtoasemasta.
Kolmannessa erässä LV kävi raivolla päälle, ja vaikka tämä oli arvattavissa, ei amppareilta meinannut löytyä lääkettä tämän vyöryn pysäyttämiseksi. Peli oli kovaa taistelua jossa välillä suutakin soitettiin molemmin puolin, ja kun LV iski ensin aamun toisen, sitten kolmannen, ja vielä neljännenkin maalin kaventaen eron vain yhteen pörsään, kävi varmasti monella mielessä kauden ensimmäinen kohtaaminen jossa amppareiden 4-0 johto oli sulanut 5-5 tasapeliksi.

LV:n neljäs näki päivänvalon ajassa 38:05, joten tasoitusmaalin metsästämiseen jäi vielä hyvin aikaa. Kello kävi kuitenkin kokoajan amppareiden eduksi, niinpä LV lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia. Tästä seurasi pitkä pyöritys ampparipäädyssä, ja vaikka pallo saatiin riistettyä vastustajalta useaan otteeseen, ei sitä meinattu saada toimitettua pois omasta päästä kirveelläkään. Murtonen ja Sipilä kävivät jopa yhden 2vs1 hyökkäyksen tekemässä tyhjää nuottaa kohti, mutta ilmeisesti LV:n puolustajan pohkeet herättivät niin paljon kunnioitusta kaksikossa että laukausta he eivät tohtineet yrittää. Lopulta ajassa 43:34 Eero Ryyppö päästi ampparit piinasta naulaten loppulukemat 4-6.

 

O2-JKL II - Urho

Päivän toisessa ottelussa kohdattiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella Urho jota vastaan on hangattu myös muutamana aikaisempana vuotena. Perinteisesti ottelut Urhoa vastaan ovat olleet tasaisia, mutta kääntyneet monesti amppareiden eduksi. Tällä kertaa amppareiden etuna oli paitsi tuntia pidempi palautumisaika edellisestä pelistä, myös leveämpi rosteri, sillä päivän ensimmäisiin peleihin verrattuna oli Urho menettänyt pelaajia paitsi loukkaantumisiin myös siviilielämän kiireisiin.

Avainpelaajat olivat kuitenkin paikalla kun peli puhallettiin käyntiin. Ensimmäinen erä eteni ampparikomennossa, kun jalkoja pyrittiin laittamaan töihin kolmen täyden ketjun voimin. Henri Murtonen sivalsi Eetu Pyyn passista avausmaalin viiden minuutin pelin jälkeen. Minuutti tästä ja Jere Kiviluomaa rikottiin maalintekotilanteessa. Pallo oikeutetusti täplälle, ja koska Jere oli itse munannut rankkarin edellisessä ottelussa, vetämään asettui rankkikortin uusi ylpeä omistaja Eero Ryyppö. Jääkiekkotyylisellä vauhdilla maalia kohti edennyt joukkueen riistokapitalisteihin lukeutuva Eero pisti luukulla liinat kiinni, kiersi rauhassa maalivahdin ja sijoitti pallon maalin kattoon. Urho kaventi vielä ennenkuin kymppi oli pelissä täynnä ja toiseen erään lähdettiin näistä 2-1 lukemista.

Toiseen erään Urho lähti ottamaan miesmerkillä amppareita kiinni päädystä asti. Kun samaan aikaan ampparitkin nostivat ajoittain karvaustaan päätylautaan asti, aaltoili peli kovasti päästä päähän ja puolustuspään virheiden määrä enteili vielä suurimaalista peliä.
Erä alkoi kuitenkin hyökkääjän virheellä: suoraan aloituksesta Jere Kiviluoma tarjoili pallon urhohyökkääjän lapaan, eikä Tuukka Toiminen erehtynyt. 1vs1 tilanteessa lapa vapaaksi ja pallo yläpörsään, 2-2.

Tietyissä tilanteissa alkoi Urhon väsymys näkymään, eikä ylhäältä enää jaksettu kääntyä niin nopeasti puolustusta auttamaan kuin olisi ollut tarvis. Nopeilla vastahyökkäyksillä ja hyökkäyspään riistoilla peliä hallinnut ampparilauma oli kärkkäänä kakkospalloissa ja hereillä kaksintaisteluissa, ja tämä alkoi vihdoin näkyä myös tulostaululla. 20:42 oli pelattu kun Murtonen iski hatullisen täyteen ja lukemiksi 5-2, jolloin Urho päätti vaihtaa maalivahtia. Jaakko Viiksitaipale ei kuitenkaan kylmää veskaria paljoa säälinyt, vaan iski heti seuraavassa vaihdossa jo kuudennen maalin. Urho kaventi vielä lukemiksi 6-3 ennen summerin soittoa ja päivän viimeistä 15 minuuttista.

Kolmannen erän alkuun Jere Kiviluoma iski ottelun ensimmäisensä vieden ampparit jo turvallisen tuntuiseen 7-3 johtoon. Tämän jälkeen kuitenkin Urho kävi päälle kuin se kuuluisa yleinen syyttäjä eikä ampparit meinannut saada peliin otetta vaan tyytyi vain roiskimaan palloa pois omasta päädystä. Urho iski nopesti kolme hönnää tullen jo maalin päähän, kunnes Kiviluoma päätti jälleen ottaa vähän hajurakoa vastustajaan: lukemat 8-6, kellossa 39:03.

Heti seuraavassa vaihdossa amppareiden maalivahti Sami "Quick" Kortet otti oman laatikkonsa haltuun tuomareiden mielestä liian kovalla voimalla, ja Urho pääsi pyörittämään ylivoimaa. Pallo meni häkkiin nopeasti pienen pyörittelyn jälkeen ja ero kaventui jälleen yhteen maaliin.

Kiviluoma ei tähän tilanteeseen tyytynyt, vaan iski erän kolmannen maalinsa lyhyellä kantilla etuyläpesään kasvatten eron jälleen kahteen maaliin. Tästä ei Urho enää toipunut, vaan ampparit pääsi iskemään minuutin sisään vielä kaksi lisämaalia. Loppuhetkillä vielä Urholle hattutempun iskenyt Tuukka Toiminen turhautui ja huitoi mailallaan sen verran vaarallisesti että joutui miettimään tekosiaan jäähyboksin puolella. Esko Väisänen kaunisteli loppulukemat 12-7 kaksikymmentä sekuntia ennen loppua ja tärkeät pisteet lähtivät amppareiden matkassa kohti Killerin saunatiloja.