M1: SC PirUn vuoro antautua miesten edessä

01/26/2014 - 22:13

Lauantainen vierasretki Tampereen Kaukajärven Spiral-saleille sujui voitokkaasti, sillä ryhdikkään kuusikymppisen päätteeksi tulostaulu osoitti vieraiden paremmuuden lukemin 5-13(1-3,1-5,3-5). Voitto oli neljäs perättäinen, ja vuoden 2014 saldo on toistaiseksi yhä puhdas.

Avauskympillä O2 kärsi lievistä käynnistysvaikeuksista, ja pelaaminen oli vielä hieman hakemista. Anssi Huismanin (2+0) avausmaali rentoutti tekemistä, ja Joni Lempisen (1+2) sekä Jari Aromaan (1+1) maaleilla joukkue nykäisi kolmen maalin karkumatkan. Yhden kavennusmaalin myötä taukomehuillle käveltiin tilanteessa 1-3.

Kakkoserän aluksi pirulaiset hiipivät maalin päähän, mutta tämän jälkeen tahtipuikkoa heilutti valkopaitainen vierailija. Tasaisella tahdilla naputeltujen maalien myötä ero repsahti toisen erän loppuun mennessä kuuteen maaliin, ja päätöserään lähdettäessä tilanne oli jo melko turvallinen. Erityismainintana kakkoserästä täytyy huomioida "Liperinkobra" Eetu Erosen miltei keskiviivalta lähtenyt ruoska, joka oli lainattu yhtään valehtelematta ja värittämättä suoraan HIFK-legenda Pepe Lehtoselta. Ja kyllä Eetu, telkkä meni aivan suoraan pönttöön.

Kolmannen erän missio oli pitää peli yksinkertaisena, ja malttaa pelata helppoa peliä nopeasti syötellen. Osumia syntyi väsyneen vastustajan kustannuksella viisi kappaletta toiseen päähän, mutta omaankin nuottaan tuli muutama turha osuma. Isossa kuvassa loppulukemat 5-13 kuvastavat melko hyvin joukkueiden lauantaista tasoeroa, ja esitykseen on syytä olla tyytyväinen.

Valmentaja Ilkka Peltonen oli myös pääpiirteittäin oikein mielissään joukkueen suorituksesta.

- Rutiinivoittohan se oli. Peli oli ajoittain erittäin mallikasta, kuten tässä vaiheessa kautta olisi syytä ollakin. Vielä löytyy paljon parannettavaa, mutta varsin tyytyväinen voi olla. Täytyy ajatella positiivisesti ja ottaa virheistä opiksi, sillä niin myös pelaajat tekevät. Vahva pallonhallinta oli myrkkyä PirUlle, ja meillä oli paikkoja iskeä toinen mokoma maaleja lisää. Myös ylivoimamme paranee matsi matsilta, ja se alkaa olemaan siinä mallissa kun sen keväällä pitää olla. Matka jatkuu ja vauhti kasvaa kauden kliimaksia kohti mentäessä, Peltonen jutteli.

Yhden maalin passannut puolustaja, Espoon oma poika Henri Dahlström (kuvassa alh.) oli melko lailla samoilla linjoilla valmentajansa kanssa.

- Alussa oli henkilökohtaisesti pienestä pelaamattomuudesta johtunutta epävarmuutta, mutta siitähän se sitten lähti nähtyämme, että vastustaja on meitä selvästi heikompi. Oma kentällinen pelasi ja liikkui hyvin, ja siinä oli hyvä pelata. Täytyy kuitenkin todeta, että ei tuosta pelistä taaskaan meille välttämättä mitään suurta hyötyä ollut, kun vastustaja lähinnä vain pelaili, Dahlström näki.

O2 jatkaa pelejään lauantaina 1.2. klo 18.30, kun sarjapaikastaan taisteleva Hämeenlinnan Vincemus saapuu Monnarille haastamaan isännät. Tervetuloa lämmittämään lauantai-illan lauteita!