M1: Viimeiset pelit ennen Maaottelutaukoa!

11/25/2021 - 17:11

Otteluennakko

Lauantaina Lappeenrannassa tuplapanos, sunnuntaina matkakunta suuntaa Sipooseen

Amppareilla on edessään Divarissa viimeiset kaksi peliä ennen MM-kisojen aloittamaa joulukuun maaottelutaukoa. Valitettavasti kotiyleisön edessä ei näitä juhlallisuuksia päästä esittämään, vaan matkamme vie ensin lauantaina itään ja sitten sunnuntaina taas etelään. Ensimäisenä pysäkkinä on Lappeenrannan Urheilutalo, jossa tuplapanosottelussa vastaan asettuu SaiPa; pelissä nimittäin ratkotaan Divarin pisteiden lisäksi myös paikka Teho Sport Suomen Cupin välieriin! Sunnuntaina toinen pysäkki on puolestaan Sipoossa ÅIF:n vieraana.

Tiukkoja pelejä on varmasti edessä, sillä joukkueet lähtevät viikonloppuun viiden pisteen sisällä toisistaan, ja sijoilta 7, 9 ja 10. SaiPalla pisteitä on kasassa 20, Amppareilla 18 ja ÅIF:llä 15. Amppareilla on peleissä myös kiukkuista revanssihenkeä, sillä syksyllä kärsimme molemmille vastustajille kotikaukalossa tappiot; molemmat vieläpä vain yhdellä maalilla.

Divarin sarjataulukko ennen viikonloppua

LA 27.11.2021 SaiPa - O2-Jyväskylä, Lappeenrannan Urheilutalo klo 14:00

Lauantain vastus SaiPa on varmasti sellainen, josta voitto maistuisi Amppareille kovasti. Ei vain siksi, että Divarin pisteet ja Cupin välieräpaikka tärähtäisivät mukaan, vaan myös koska SaiPa haki kauden alussa Monnarilta erittäin kirvelevän 6-7 voiton, ja viime kevään puolivälieräsarja on varmasti kaikilla edelleen muistissa. SaiPan kauden alku oli vahva, mutta loka-marraskuussa tuli peräti neljä tappiota putkeen. Viime ottelusta on alla kuitenkin vakuuttava 10-4 voitto Welhoista, joten varmasti raikkaalla ilmeellä isännät peliin tulevat.

SaiPan ykkösaseena on tälläkin kaudella toiminut huippuvaarallinen ykkösviisikko, josta löytyy mm. Divarin parhaisiin pelaajiin lukeutuva Juuso Kekki (10+10), täksi kaudeksi pakiksi siirtynyt taitava Oskari Möykkynen (12+5) sekä U19- Maajoukkueessakin viime tapahtumassa debytoineet 2004- ikäluokan lahjakkuudet Aapo Kilpeläinen (8+7) ja Juho Seppälä (4+4). Sentteri on vaihdellut kauden mittaan, viime peleissä keskellä on nähty niinikään nuori lahjakkuus Pyry Forsman. Kovia tehoja ykköskentän takaa on iskenyt joukkueen pistekärki Jarno Pensikkala (15+5). Todella vaarallisen hyökkäyskaluston voi siis SaiPa kentälle heittää, ja etenkin puolustuspäässä Amppareiden on oltava nälkäisiä.

Ottelun seuranta Tulospalvelussa

Solidsportin lähetys

Otteluennakko

SaiPan kanssa painittiin edellisen kerran syyskuussa Monnarilla. Kuva: Esa Jokinen

 

SU 28.11.2021 ÅIF - O2-Jyväskylä, Sipoon Areena klo 18:30

Sunnuntaina viimeinen peli ennen MM-taukoa päästään surisemaan Sipoon Areenalle, mikä on aina ollut Amppareille todella paha paikka pelata, ja myös ÅIF on ollut joukkueelle todella pirullinen vastus; viime ja tältä kaudelta voitot ovat sipoolaisille 3-0. Isäntien alkukausi oli ailahteleva jo, mutta viime ajat ovat olleet erityisen vaikeita; viimeisestä seitsemästä pelistä on irronnut vain kaksi voittoa. Joukkue elää vahvasti nuorennusleikkaukssen keskellä, kun tällä kaudella seuran 2000- luvulla syntyneiden ikäluokkien pelaajat ovat ottaneet yhä suurempaa roolia kokeneiden Divarijyrien rinnalla. Pelitapa on edelleen vahvaa ja tunnettua åiffilaisuutta; tiukka ja kurinalainen puolustus yhdistettynä todella myrkylliseen vastaiskupelaamiseen.

Joukkueen ykköspörssinikkari on ollut koko sarjan pistepörssin kakkosena keikkuva Tuomas Liukolampi tehoin 18+8. Taustatukea on tullut mm. kokeneilta Matias Kuismalta (3+8) ja Atte Huoviselta (6+6); molemmilla on muuten käsittämätön 15. kausi putkeen ÅIF- paidassa, Ampparit kumartaa (kuvainnollisesti, emme sitten kentällä)! Nuorista pelaajista kannattaa seurata etenkin Santeri HeinoaOtto Lintulaa sekä Veikka Virtasta, jotka ovat kaikki murtautuneet isoon roolin tälle kaudelle. Myös jo viime kausilla ihastuttanut Patrik Korpiniemi on palannut pelikuntoon ja tulee takomaan tällä kaudella vielä kovaa tulosta Divarissa!

Ottelun seuranta Tulospalvelussa

Solidsportin lähetys

Amppareiden urakkaa viikonlopun osalta löysimme kommentoimaan päävalmentaja Jouni Juurelan:

"Odotukset viikonloppuun ovat seillaiset, että pyritään pitämään meidän hyvä vire yllä. Peli on kehittynyt pikkuhiljaa kokonaisuudessaan ja askelmerkit alkavat löytyä. Vastassa on viikonloppuna kaksi joukkuetta, joille koettiin niukat tappiot ensimmäisillä kierroksilla.. Lauantain pelissä on vieläpä tuplapanos, kun tarjolla on vielä lippu cupjunan mukana välieriin. Sunnuntaina vastaan tulee aina yhtä kovaa vastaan iskevä ÅIF, joten kova työ saadaan jälleen tehdä pisteiden eteen".

Resepti menestykseen on Juurelalla ja koko joukkueella tosin jo mielessä tähän, ja viime pelistäkin ollaan opit otettu matkaan. Taikatemppuja se ei vaadi, sillä joukkueen käyrä on niin pelillisesti kuin menestyksellisesti ollut vahvasti nouseva alkusyksyn kasvukipujen jälkeen, ja peli näyttää tällä hetkellä todella pirteältä:

"Pallolla pitää olla huolellinen molemmissa peleissä. Tehdään kovasti hommia ja taistellaan sitä kautta pisteistä varmasti molemmissa matseissa. Viime pelissä Soittorasiaa vastaan pelattiin ajoittain hyvällä maltilla ja yksi loistava, jopa kauden paras erä toi voiton. Viikonloppuna tarvitaan näitä eriä monta kappaletta voittoihin!"

Juurela kehottaa kotikatsojia tai mahdollisesti paikalle saapuvia Ampparifaneja suuntaamaan katseensa etenkin laituriparin Elmo Lavonen - Oscar Salminen otteisiin:

"Ottelussa kannattaa seurata erityisesti, että vieläkö Panta & Boys on saanut yhteispeliään kehittymään!"

Otteluennakko

Alkuperäinen kuva: Esa Takalo

25.11.2021