D1-pojat: Eliittisarjankarsinnat käyntiin voitolla ja tasapelillä

10/25/2015 - 13:57

Kalenteri näyttää lokakuun viimeistä viikonloppua ja monien vaiheiden jälkeen päästään pelaamaan ensimmäisiä Salibandyliiton alaisia pelejä. D1-pojat (2002-syntyneitä) on vanhin ikäluokka jossa ei kilpailla vielä Suomen mestaruuksista. Näissä ikäluokissa korkein mahdollinen taso on Eliittisarja, jossa pelaa kourallinen parhaita joukkueita Keski-Suomesta ja Länsi-Suomesta. Eliittisarjaan päästääkseen on selviydyttävä karsinnoissa ensin lohkossaan kolmen parhaan joukkoon ja tämän jälkeen voitettava vielä jatkokarsintaottelu. O2-Jyväskylän kanssa samassa lohkossa paikasta Eliittisarjaan kamppailevat Nokian KRP, Pirkkalan Pirkat, Classic, Happee, FBC Dux ja Vesilahden Visa.

Pirkkalan Pirkat vs O2JKL 5-6

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Pirkkalan Pirkat. Vastustajan tiedettiin olevan taattua laatua Tampereelta ja oletimme lähtevämme altavastaajina otteluun. Latautuminen otteluun onnistuikin erinomaisesti ja ensimmäisenä verkkoa heilutti Eero Luokkanen (2+1) ajassa 4:36. Tämän jälkeen kapteeni Patrik Salmensaari (3+0) otti joukkueensa reppuselkään ja viimeisteli hattutempun maaleilla jotka syntyivät viiden minuutin sisällä. Pirkat olivat kuin halolla päähän lyötyjä ja reagoivat amppareiden terävään alkuun aktivoimalla omaa karvauspelaamistaan. Ensimmäiselle erätauolle mentiin kuitenkin O2:sen vahvassa 4-1 johdossa. O2:sen maalivahdille Milo Salmiselle torjuntoja kertyi ekassa erässä 5 kappaletta kun taas virkaveljelle Jimi Hämäläiselle niitä kertyi 2 kappaletta.

Toisesta erästä käynnistyi kuin aivan eri ottelu. Pirkat olivat heränneet tähän aamuun ja ampparit eivät saaneet enään rakentaa peliä yhtä rauhassa kuin ensimmäisesä erässä. Pelin painopiste oli yhä useammin amppareiden päässä, mutta ennenkuulumattoman tunnollinen kenttäpelaajien peittopeli ja loistovireessä ollut Milo Salminen pitivät takaiskujen lukumäärän minimaalisena. Pirkat onnistuivat maalaamaan toisessa erässä kahdesti. O2 onnistui kertaalleen ylivoimapelin päätteeksi. Torjuntoja toisessa erässä Milolle kertyi 3 ja Pirkoille 2.

Kolmanteen erään lähdettiin lukemista 5-3. Tiedossa oli tiukka puolustustaistelu viimeisen 15 minuutin ajan. Pirkat tulivat kuitenkin tasoihin heti kolmannen erän ensimmäisen viiden minuutin ajan ja peli oli taas täysin auki. Ajassa 38:13 kotiyleisö sai aihetta huutaa kun Aaron Kostamo (1+1) laukoi pallon maalin perukoille. Pirkat aloittivat vielä hurjan loppukirin, mutta kaksi peräkkäistä jäähyä söivät parhaan terän takaa-ajosta ja loppulukemat kirjattiin O2:sen hyväksi 6-5. Koko ottelun torjunnat: O2 12, Pirkat 7.

O2JKL vs VesVi 8-8

Toisessa ottelussa vastaan asettui todellinen jokerikortti Vesilahden Visa. Tätä raporttia kirjottaakseni täytyi googlata missä moinen paikka edes sijaitsee. Kerrottakoon se nyt muillekin, Vesilahti sijaitsee Tampereelta pohjoiseen Lempäälän vieressä. Ennen ottelun alkua koettiin jo dramatiikkaa kun amppareiden maalivahti Milo Salminen ei pystynyt pelaamaan enään. Pienen odottelun jälkeen Antti Huotari asteli Milon maalivahdin kamppeet päällä maalinsuulle pelaamaan ensimmäistä ottelua maalivahtina. Hyvin ei alkanut peli O2:sen näkökulmasta kun VesVi viimeisteli heti ensimmäisestä vaihdosta pallon O2-häkkiin. Lisää lunta tuli tupaan hetkeä myöhemmin ja katastrofaalinen alku oli totta. Amppareiden jalat tuntuivat olevan täysin puhki ensimmäisen pelin jäljiltä ja ensimmäistä ottelua pelanneet vesilahtelaiset jyräsivät vastustamattomasti kohti ookakkosen maalia. Onneksi ensimmäisessä ottelussa voittomaalin viimeistellyt Aaron Kostamo oli edelleen pelipäällä ja viimeisteli ensimmäiseen erään kaksi maalia. Kun Joonas Selänne onnistui myös maalinteossa ja VesVi maalasi vielä kertaalleen, niin ensimmäiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 3-3. Torjuntoja Antti Huotarille kertyi 3 kappaletta ja VesVi:n vahdille 6 kappaletta.

Toisessa erässä ampparit oppivat jo paremmin pelaamaan passiivisesti, mutta tiiviisti puolustanutta VesVi:ä vastaan. Vastahyökkäyksiin luottanut VesVi onnistui saamaan ottelussa tasaisen varmasti muutaman vaarallisen vastahyökkäyksen jotka he käyttivät erinomaisella prosentilla. Koko ottelussa VesVi onnistui laukomaan maalia kohti 14 kertaa kun taas O2 laukoi 23 kertaa. Mutta koska kyseessä on maalintekopeli, ei laukaisumäärillä ole muuta virkaa kuin pelin kulun kuvaaminen. Toisessa erässä VesVi onnistui kahdesti maalinteossa kun O2 onnistui vain kertaalleen. Näin ollen kolmanteen erään lähdettiin maalin takaa-ajo-asemasta.

Kolmannesta erästä kehkeytyi melkoinen maali-iloittelu. VesVi siirtyi jo kahden maalin karkumatkalle, mutta jatkuvalla syötöllä palloa vastustajan maalin läheisyyteen toimittaneet ampparit kampesivat itsensä maalin päähän kun aikaa oli jäljellä kolme minuuttia. Tässä vaiheessa aloitettiin maalivahdin juoksuttaminen maalin ja vaihtoaition välillä. Kuudella kenttäpelaajalla pelaaminen tuotti tulosta 40 sekuntia ennen ottelun loppua kun Elias Pasanen laukoi rystylämärillä pallon takakulmaan ja kotiyleisö sai taas syytä huutamiseen. Viimeisen 40 sekunnin aikana lukemat tulostaululla eivät enään muuttuneet ja näin pisteet tasattiin 8-8 lukemin.

Pelit jatkuvat lauantaina 31.10. Killerin liikuntakeskuksessa. Tällöin amppareiden vastustajaksi saapuvat Classic ja Happee.